15. jan 2009 8:45
Imam počasi občutek, da kulinarika postaja tisto, kar je bila včasih Janina porota (a še pomnite, tovarišice in tovariši - jaz sem bila takrat v nižji osnovki in se mi je zdelo blazno zanimivo, kako dobiti toliko "pametnih ljudi" skupaj - deset let kasneje na faksu so mi razložili....)
Sarin, takole ti bom rekla. Obstaja in policija, kjer lahko prijavljaš grožnje, prav tako obstajajo pravne pomoči in odvetniki, ki so maherji za kazenske zadeve in oni vedo, kako se pač doseže sodna prepoved prilbliževanja in ne vem kaj še vse (izvoli, pojdi v odvetniško pisarno, kjer načeloma velja molčečnost in se pozanimaj, ni da bi človek tule neke na pol reciklirane procesne finte prodajal).
Ampak paraleleno s tem ti pa toplo svetujem, da malo predelaš svoje mentalne in čustvene vzorce. Predvidevam, da si bila blazno fajn punca - ampak tudi blazno fajne punce imajo posledice, če imajo opravka s posesivnimi materami svojih partnerjev. Ena posesvinost slejkoprej inicira drugo posesivnost (žalibog imamo vsi to v sebi, samo eni imamo to srečo, da te lastnosti nismo posebej razvili), ena žlehtnoba slejkoprej inicira drugo žlehtnobo. Če je mati tvojega fanta ogorčena in zagrenjena ženska, je to v osnovi njen problem in njena odgovornost, ker tega pri sebi ni popravila (ni treba iskati nobenih olajševalnih okoliščin zanjo, naj bejba to naredi sama). Če je sestra tvojega fanta ogorćena in zagrenjena ženska je to v osnovi njen problem in tudi njena odgovornost. To, da pa ti postajaš ogorčena in vsled tega idealiziraš svojo familijo, medtem ko je fantova več-ali-manj podn (razen njega) - to pa je tvoj problem in to izvoli popraviti (ključna beseda: terapija). Ker če tega ne boš naredila, je samo vprašanje časa, kdaj boš začela pretiravati v tem, ko boš hotela potrditve o fantovi lojalnosti in ko bo blazno narobe, če ne bo človek maksimalno na tvoji strani in se bo pač človek uklonil tvoji gospodovalnosti točno tako, kot se je uklonil/umaknil pred gospodovalnostjo svoje mame. In boš postala točno taka, kot je tvoja tašča.
A hočeš to?
Če bolje premislim, bi morala oba na terapijo.
Če pa hočeš copato, jih imajo v BTC-ju kot toče. Ni sevtreba za to, da imaš copato, z nekom živeti skupaj.
Vendelina jr.