15. jan 2009 10:32
[citat=--lidka--]Jaz se še vedno sprašujem, kako to, da nekatere ženske (tašče) ne pustijo svojih sinov, da odrastejo?
Alidka [sonce]
Lidka, sonči, tole, kar ti sprašuješ, je čisto navaden rezultat enega negativnega emocionalnega vzorca. Evo ti sheme (večina zgodb o posesivnih ženskah je tu negdje, princip je isti sve su ostalo nijanse....)
Ženska ni v otroštvu ni dobila informacije, da je ljubljena (je pa dobivala informacije o tem, da je neumna, da česa ne zna, da kdo drug kaj bolje naredi od nje....) in je potem iskala ljubezen drugje in poskušala tako starše kot kasnejšega tipsona (hvala, drejček) prepričati v to, da je okej in se je razdajala. Pa ni dobila potrdila in se je razdajala še bolj. In potem je končno našla osebo, ki se temu razdajanju ni mogla ubraniti - to je pa njen sin. Njen sin, ki ji "je vse na svetu", njen sin, "ker živi samo za njega in si ne išče moških, ker jim ne zaupa, ker je imela slabe izkušnje", njen sin "ki je nikoli ni razočaral", njen sin, ki mu še po tem, ko je junior že zdavnaj polnoleten, čisti čevlje in kupuje deodorante.......Skratka vse vlaga v svojega sina v pričakovanju, da bo dobila nazaj ljubezen in če ne dobi dnevne doze pozornosti, začne igrati na karto žrtve. Ženske so blazno rade mučenice in z enim mazohističnim sladostrastjem igrajo žrtve v stilu "moji dnevi so prazni, odkar se je moj sin odselil", ko telefonira n-krat na dan in se v vse vtika, ko si začne izmišljevati bolezni za to, da se jo obišče.....pa še mnogo tega. Preprosta resnica je pa naslednja: sploh ji ne bi bilo treba "vsega vlagati v sina", ker otroci imamo svoje starše itak brepogojno radi in če imamo srečo, da imamo kolikor toliko pametne starše, ki tega luksuza ne zakockajo, kar gre... Mnogo bolje bi bilo, če bi taka ženska tisto "vsevlaganja v sina" malo kanalizirala vase. Da bi recimo razmislila, zakaj je našla same butaste partnerje in noben ni obstal ali pa, zakaj je našla same take partnerje, ki so jo trpinčili. In našla odgovor pri sebi, namesto da je s tem neizrečenim vprašanjem in neizrečenim odgovorom zapacala sinovo življenje.
Vendelina jr.
Sporočilo je spremenil(a) Vendelina jr. dne 15. jan 2009 10:33:04