15. jan 2009 15:21
dragička je napisal/a: |
Niti slučajno nimam vselej in za vsako ceno prav. Kaj ni zanimivo, da se samo jaz pritožujem glede teme... se vidi, da rada bereš samo tisto, kar gre na tvoj mlin. Pa še kako realno gledam - levo in desno, spredaj in zadaj, pa tudi gor se dostikrat ozrem in rečem "Bog, oprosti jim, saj ne vedo kaj delajo". Me je življenje izučilo. Pozdravček! |
Dragička moja, ti sklepaš po sebi, da so vse tašče takšne. Če bi jaz sklepala po svoji, bi vse snahe svoje tašče klicale mama, jim rekle dober dan ali na svidenje pri vsakem odhodu ali prihodu v hišo, bi redko katera nedelja minila brez skupnega kosila (in ne enkrat mesečno) in noben praznik ne bi minil brez skupnih priprav. Celo na dopustih smo nekaj časa vedno bili skupaj, potem pa sta se odnadva s tastom umaknila, da smo lahko bili večino časa tudi sami. In vsi bi lahko živeli pod skupno streho leta in leta (kot jih jaz že skoraj 25).
A nismo vsi enaki. In tudi jaz sem od blizu gledala podobno zgodbo, kot nam jo je napisala sarin, zato vem, da so skrajnosti možne. Na obeh straneh. In zaradi te skrajnosti vseh, ki na to možnost opozorijo, ne metati v isti koš: da ne želijo stika s starši, da želijo prekinitev odnosov in podobno. Sarin je nazorno opisala, kako gre, in iz njenega pisanja sklepam, da si dekle želi prav tega, kar ji ti očitaš, da noče. Ona bi rada imela normalen odnos s taščo, pa očitno ne gre. Sinovo ravnanje kaže, da bo nekaj na tem. Očitno zato, ker njena tašča ni tvojega kova. So torej izjeme oziroma skrajnosti. In zato ni potrebno kar tako vse povprek nadreti tistih, ki jim ni usojeno, da vzposatvijo odnose, ki so drugim nekaj povsem običajnega.
Dragička, so babice, ki so jim vnuki odvečno breme, ne želijo jih popazit niti trenutka, ker jim to krati njihovo svobodo (pa čeprav so stari že štiri ali pet let, ne dojenčki) - in naj jaz zardi treh takšnih, ki jih dobro poznam, vse vas, babice, tresnem v isti koš in začnem posploševat, da kakšne pa ste, babice tega sveta, da vam vnukov ni mar? Tega ne morem narediti, ker vem, da so tudi drugačne.
Za to gre.
Mamamia
mamamia