15. jan 2009 10:42
Pozdravljena Sarin. Te tašče, kajne? Misliš, da jih poznaš, na koncu pa ugotoviš da so čisto nekaj drugega, kot pa se predstavljajo. Tudi jaz imam probleme s taščo. Moja zgodba je taka. Po poroki sem šla živet k njemu domov. Imava stanovanje na podstrešju. Poročena sem 11 let. Ko sem spoznala taščo je bila super. Imela sem jo rada, cenila, bila mi je kot druga mama, kar sem z veseljem povedala kadarkoli, ko sem imela priložnost, saj sem mislila, da imam srečo, da se razumem tako s taščo, saj je takšen odnos tašča-snaha redek.Pomagala mi je pri sinu, kadarkoli ga popazila. Če sta se z mojim možem (sinom) kdaj skregala sem vedno stopila na njeno stran in ona tudi na mojo. In tako so šla leta, misleč, da je vse o.k. dokler nisem izvedela (iz zanesljivih virov), kako me tašča po domače povedano sere okrog. Tega nisem mogla verjeti. Medtem, ko sem jo jaz cenila (no mislila sem, da je obojestransko, kar sem se pošteno zmotila), me je ona okrog obrekovala. Ni mi nikoli dala občutka, da me ne mara. Vprašala sem jo zakaj me obrekuje, kaj sem ji tako slabega naredila. In mi pravi: in se najprej brani, da me ona ni obrekovala(kar čez čas prizna in brezbrižno pove: pa sem pa kaj zdaj).(mimogrede tudi zet ji ni dober). To sem ji zelo zamerila. Rekla sem ji, da bi ji še odpustila, kaj je govorila o meni, ampak tega pa ji nikoli ne bom odpustila, ker se je delala pred mano da je tako vse oh in ah, ko pa sem ji obrnila hrbet, pa mi je zarila nož v njega. Ne maram dvoličnih ljudi. Jaz pa sem tudi takšen tip človeka, da ko cenim, cenim do konca, kdo se mi pa zameri pa je odpisani. Tega je zdaj 3 leta nazaj. Med tem časom sem se hotela pogovoriti z njo dvakrat, da naj kar se tu dogaja in dogovorimo, ostane med našimi stenami. In kaj mislite, se je držala dogovora? Nočem imeti več opravka z njo in to sem ji tudi povedala. Odkar pa ni več tasta pa se je spremenila za 100 %, na slabše.Dostikrat sprašuje, moža zakaj ne govorim z njo, zakaj hodim samo mimo nje….pa vedno pravim, naj me pusti na miru, ona naj živi svoje življenje jaz pa svoje. To sem ji povedala, ampak ne, ona vedno mora drezati. Jaz pa se ji tudi več ne pustim in imele sve med tem časom kar nekaj vročih debat. Nihče ni popoln tudi jaz ne. Samo nisem pa bila tako slaba, saj sem vedno priskočila na pomoč, ko me je rabila, skuhala, se družile, pomagala pri opravilih, nikoli ampak nikoli ji nisem rekla grde besede ali se kakorkoli do nje grdo obnašala., nikoli je nisem obrekovala. Kot je rekla, tako je bilo-pa me ni motilo, ker sem jo spoštovala in imela rada. Nikoli nisem vsiljevala svojega mnenja. Zato ne razumem, še do zdaj ne-zakaj je to naredila? Vem, da me boste nekateri obsojali, češ kako se to obnašam, ampak tega ji ne morem odpustiti, saj je izdala moje spoštovanje. Cenila sem jo kot drugo mamo jo imela rada, ampak ona je bila tista, da je to zaupanje izdala in vrgla v koš. Kar si je skuhala, naj zdaj poje. Na žalost. Se zavedam, da to ni lepo, ampak zakaj bi naj odpuščala takšnim ljudem, kateri me ne cenijo medtem, ko sem jih imela rada.
bisagolf