27. jun 2009 17:25
Da obudim temo. Mogoče je moje vprašanje bolj za kak drug link pa vendar. S seboj glede zaposlitve nimam težav pač pa se ubadam, kako zaposliti otroka, da bi videl nek smisel v tem početju (mimogrede sem (tudi) vzgojiteljica, tako da mi idej ne manjka). Problem je kaj početi skupaj, da bo "njemu" zanimivo.
Zdaj so ravno počitnice, naš odhod na morje je še daleč, vsak dan pa dežuje in mi že močno najeda živce. Čeprav smo danes že posejali travo (na 10 m2 - ob novih tlakovcih), oprali sod za vodo, vsi odšli v gozd po gobe (našli le enega jurčka), mi ni prav, ko vidim, da otrok (11 let) sedi za računalnikom ali TV. Zarjovem kot Tarzan, in ga na silo spravim stran (mulec veliko več ve o računalniku kot mi).
Kako zaposliti, pritegniti mulca, da bi sodeloval? Siliti ga nočem, velikokrat pa ga moram, rada bi ga nekako motivirala, da bi imel željo po poznavanju narave, okolja, npr. poznal več vrst trav, ločil med koruzo in žitom, užival v naravi, gibanju, odkrivanju novih stvari v okolju pa ga to sploh ne zanima. Pravi, da je to beda.
Kako vi preživljate proste dneve z mulci, na takle počitniški deževen dan?
No jutri gremo v hišo eksperimentov, ampak to je v nedeljo. V ponedeljek pa bo sam doma in ....ah ja.
Mamka
mamka