Kako smo kulturni

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

21. dec 2008 20:07

Pozabila sem napisati, da je to žensko bitje  kričalo kot jesihar.

Poslušajte učiteljice, ki imajo službeno obolenje: vse nekoliko kričijo. Me je vedno zanimalo, ali nimajo načina, da mladež utišajo. In da jim dopovejo, da se da tudi brez hrupa dogovarjati.

Vsi hrupni, vsi opaženi !

F r i n a

ferda  

član od: 1.10.2003

sporočila: 280

21. dec 2008 20:11

itak da bo če se pa gleda tako na stvari... ko fijaferski konj... samo enosmerno je wran51 kar dobro povedal vsak se mora malo zamislit kaj počne in kako in v tej situaciji pogledati tudi samege sebe malo bolj kritično kot običajno...

Blanchy  

član od: 22.12.2005

sporočila: 2016

21. dec 2008 20:22

Jaz bi pa imela novo pernico ... zima se je začela

Blanchy

pomarandza  

član od: 8.1.2007

sporočila: 61

21. dec 2008 22:04

lol.. kulinarika je postala zanimiva... prav zanimivo je opazovati zadnjih nekaj "pernih" tem, kako ljudje, ki se imajo za nevemkaj, z nekaj napisanih stavkov izpadejo prav otrocje smesni :D le tako naprej ^^ pomarandza

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

21. dec 2008 22:28

frina je napisal/a:

Poslušajte učiteljice, ki imajo službeno obolenje: vse nekoliko kričijo. Me je vedno zanimalo, ali nimajo načina, da mladež utišajo. In da jim dopovejo, da se da tudi brez hrupa dogovarjati.

Vsi hrupni, vsi opaženi !

F r i n a

V razredu je pogostokrat situacija, ko se razpravlja. Z argumenti za, z argumenti proti. Učitelj (ica) vse to nadzoruje, vodi, kontrolira. Ne dajo ji nobenega mikrofona, da bi lahko nadglasila okrog 25 učencev. Zato mora uporabiti svoje glasilke. Na žalost. Ni luštno, res ne. Poleg tega moramo vedeti, da so razredi precej veliki in niti slučajno niso akustični. In posledica tega je to, kar je frina zgoraj napisala.

Če pa želimo mladež utišati, pa je brez zveze, da vpijemo. Utišali s tem jih ne bomo. Veliko nas preprosto obmolkne. In učenci tudi - zato, ker tišina izza katedra nanje veliko bolj učinkuje kot dretje. Kot tudi na večino ljudi, se mi zdi.

Lp

cervus

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

21. dec 2008 22:42

Elaphus, se ti zdi, da so tvoji učitelji tudi morali kričati, da so si izborili pozicijo ?

Preprosti gre za družbo, v kateri je mogoče doseči nekaj le z glasnostjo. Tudi froci v normalni komunikaciji kričijo, ker tako govorijo med sabo. Poslušajo glasno muziko, pa je treba kričat. Je pa čudno, da jih mobitel ni privadil na tiho govorjenje, ker kričijo tudi v mobitel.

Zato potem ni mogoče, da bi bili v okoliščinah, kjer se pričakuje neka umirjenost, zbranost, tihi, spoštljivi, če kričijo že od vrtca naprej.

F r i n a

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

22. dec 2008 0:27

Frina, če govoriš z normalnim glasom, zna biti, da te tisti v zadnji klopi ne sliši oz. narobe sliši. Pa čeprav je v razredu mir. Povišan glas ni samo za "izbojevanje pozicije".

Atina

kozamurnik

sporočila: 2311

22. dec 2008 5:19

WRAN51 je napisal/a:
če kulturen in razgledan človek ,ženo nekoga, imenuje BABURA je to seveda sprjemljivo in ne more biti žaljivo. ta babura je lahko celo srečna,da ji je eno kulturno bitje naklonilo svoj pogled.pa lep pozdrav.[pingvin] hmm
Ne morem si kaj, da se v tem primeru ne bi bi strinjala z Wranom. Lahko je biti angel v raju(kjer so vsi dobri, nasmejani, kulturni,prijazni).Poskusite biti angel v peklu.Kmalu boste brez peruti( beri perja!) Sicer pa dostikrat obstajata dve morali.Eno imamo za nas in za trenutne prijatelje (nekateri tudi na tej strani, da se vrnem k pernati temi ) in eno za druge. Glede pogreba:naravnost nedopustno je tudi govorjenje med sprevodom.Povejte mi prosim kaj je tako zelo pomebno in nujno , da ne moremo pustiti za kasneje?! kozamurnik Sporočilo je spremenil(a) kozamurnik dne 22. dec 2008 06:13:21

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

22. dec 2008 7:50

frina je napisal/a:

Elaphus, se ti zdi, da so tvoji učitelji tudi morali kričati, da so si izborili pozicijo ?

F r i n a

Ja. Mogoče še bolj - ker nas je bilo do 35 v razredu. In bili smo prav tako mladi in radoživi in polni energije, kot je današnja mladina. Vpitje na neprimernih mestih zaradi neolikanosti je pa nekaj drugega. Vsaj po mojem mnenju.

Lp

cervus

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

22. dec 2008 9:26

Atina je napisal/a:

Frina, če govoriš z normalnim glasom, zna biti, da te tisti v zadnji klopi ne sliši oz. narobe sliši. Pa čeprav je v razredu mir. Povišan glas ni samo za "izbojevanje pozicije".

Atina

Res je. Če elaphus govori o 25 učencih, sporočam, da 34 dijakinj in dijakov v učilnici ni nič posebnega. Učilnica je velika kot povprečno stanovanje, med 60 in 70 kvadratnimi metri,....

Lahko tam z normalnim glasom govoriš, da te res VSI slišijo? Sploh pa, pouk ni to, da učitelj govori, 34 pa jih posluša in molče piše.......taki časi so, upam, dokončno že davno tega minili. Živahne debate, ki potekajo v razredu, bi lahko nepoučenega mimoidočega navedle na misel, da je v učilnici vsesplošen kaos in nedelo. Pa je ravno obratno praviloma res. Zahteva pa tako delo veliko, veliko energije, tudi povišan glas občasno, glasno govorjenje, glasnejše od običajnega, pa praviloma vedno.

Da o učiteljih v telovadnicah ne govorim. Tam je hrupa, kolikor hočete, tudi, če so vsi tiho kot miške.....

Ja, šola se je od časa, ko so mi drgnili klpi v njej, zelo spremenila. tako zelo, da je spoznali ne bi več, če bi vanjo vstopili.

Še dodajam: se popolnima strinjam z elaphus. Kar je napisala v zgornjem mnenju, je 100% res. Eno je radoživost, ki je odraz mladosti, veselja do življenja, drugo je neolikanost in nesposobnost dojemanja, kje se je primerno vesti na nek določen način.

Sem bila pred nekaj leti z dijaki na pogrebu, pravoslavnem, vsaj uro, če ne uro in pol ja trajal, dijaki, v rosni mladosti 3 tednov na srednji šoli, so ves čas spoštljivo, tudi rok ni nihče dal v žep, prisostvovali obredu, ki jim ni bil znan, so se pa kar precejkrat ozirali nazaj, kjer sta dva odrasla moška (jima ne morem reči gospoda) kar precej glasno klepetala. Vidno sta jim šla na živce.

rimljanka - zasebno mnenje

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?NENA58
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti