17. dec 2008 6:36
Bravo mamaF, kakor po svoje tudi ati zlati. Oba sta si upala povedati,oz. potožiti se o tem kar ju žuli.
Redno berem poste - veliko res veliko je tu dobrih ljudi, ljudi z veliko začetnico, ljudi ki v življenju počnejo občudovanja vredne stvari in so svoje izkušnje pripravljeni prijazno deliti tudi s tistimi manj spretnimi. So pa tudi nekateri, ki si dovolijo o vsaki stvari suvereno soditi. Dvomim, da so strokovnjaki za vse, ker to nihče od nas pač ni. Saj zato pa takle forum, kjer lahko vprašaš ali svetuješ. Nenazadnje na koncu foruma tudi piše da Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma in je vse odgovornost piscev besedil - res pa v drobnem tisku. Toda dajmo ljudje, bodimo prijazni drug z drugim. Če ne znamo svetovati ne pišimo. Postavimo se na drugo stran, kjer nekdo, ki je postavil vprašanje, res rabi odgovor, toda pravi odgovor. Zelo me v zadnjem času moti, da se tema začne z eno stvarjo, konča pa s čisto nekaj drugega - če je vprašanje provokativno se pogosto tudi krešejo iskre. Moti me tudi, ko nekdo začne pikolovsko popravljati poste drugih forumašev, češ da niso slovnično pravilni, da ne zna uporabljati velike začetnice, vejice.... Nismo vsi profesorji slovenskega jezika, niti nimamo vsi posluha za jezik, je pa prav, da se trudimo svoj jezik uporabljati spoštljivo in pisati s čim manj napakami - vsak po svojih zmožnostih. Saj ni potrebno grobo opozarjati na napake drugih, tisti, ki to znate pišite sami brez napak, mogoče se bomo tudi drugi iz vašega pisanja kaj naučili.
Iskreno upam, da moderatorki ne bo potrebno nikomur izmed nas zapirati dostopa do foruma. Pogrešala bi prav vse in vsakega posebej. Na trenutke ste vsi prijazni in topli, toda zgodi se da včasih nekateri odgovarjajo s tako strupenim jezikom, da pomislim, od kod se ves ta strup in gnev jemlje.
Sama take poste preletim, nanje ne odgovarjam, pa čeprav me še tako srbijo prsti in bi kateremu tudi povedala svoje.
Kot je napisala Kyara - vsak pametuje po svoje in prav zaradi tega je naša Kulinarična Slovenija toliko bolj zanimiva. Jaz bi le še dodala - pišimo spoštljivo do osebe na drugi strani, ne dovolimo si prestopiti meje, zamislimo si, kako bi se sami počutili, če bi se na nas vsul tak plaz brezobzirnih besed, skratka bodimo LJUDJE.
Lepe in sončne (če ne zunaj pa v srcu) praznične dni in vse dobro v prihajajočem letu - vsem skupaj in vsakemu posebej. Naj se tudi v prihodnje naše misli in besede srečujejo na tem forumu.
Lep dan vsem.
tedi