18. dec 2008 13:38
Jaz tudi delim, s petimi drugimi delavkami. Delo je precej rutinsko, veliiiko nujnih zadev, kar naprej. Nujno to, je treba naredit, nujno uno, je treba naredit. Smo pač vezani na drug javni sektor. Tako da, delamo, ne se bat. Sploh se mi zdi mimo, da moram/o zagovarjat, zakaj smo na netu, pa zakaj pišemo. In verjemite, v službi so, vsaj pri nas bejbe iste. Zadnjič sem videla, da je ena z OŠ na uredniškem delavnem mestu. Plača je krepko čez 500 evrov. V moji pisarni, prodajalke, frizerke. Na delavnem mestu za VI ali VII stopnjo. In bluzijo cele dneve, če pa vidijo eno staro 20 let, ko pride nova, je cela drama. Zavistne. Zakompleksane. Gledajo, če je kaj na netu. Same kadijo zjutraj uro in pol, preden začnejo delat. Pol mal okrog. Pol je malica. Pol mal okrog. Pa je dan mimo.Take pač so. Jaz sem se jih navadila. Folgam z njimi. Bolj se brigam zase. Ne tožarim. Ne pregledujem, kaj kdo dela. Za to je plačan moj šef. Briga se za to, da imam svoje narejeno, pa da je konec meseca vse porihtano, kot je treba. To je moje delo. lidka [sonce]