Navigacija

zzani  

član od: 2.11.2007

sporočila: 30

tema odprta - 27. nov 2008 22:21 | ogledi: 2.259 | odgovori: 24

prosim vas za nasvet.Možu bi rada podarila za rojstni dan navigacijo.Vendar se na to sploh nič ne spoznam.Prebirala sem razne članke in gledala razne ponudbe po spletnih trgovinah,vendar se sploh ne morem odločiti.Naj bi imel prikaz radarjev in dobro pokritost evrope in Slovenije.Za vsakršno informacijo se vam zelo lepo zahvaljujem.

lp,zzani.

zzani

toppy  

član od: 10.12.2007

sporočila: 282

28. nov 2008 7:20

Verjeli ali ne mi smo se z Garminom izgubili ker ga naš ŠOFER ni znal pravilno uporabljati!!!! toppy

alenka5  

član od: 24.2.2006

sporočila: 196

28. nov 2008 8:18

Odvisno zakaj navigacijo rabi. Ali je to samo igrača za moškega ali pa je dejansko stvar aktualna, ker se pogosto vozi od naslova do naslova pa mu bo to olajšalo delo. Če ga kupuješ zaigračo je škoda denarja. Če ga dejansko potrebuje, pa se vprašaj kod potuje, ker z navigacijo potrebuješ tudi kvalitetne karte (zemljevide). Mi uporabljamo Garmina, pa moram priznat, da nas je že nekajkrat zavedel (pa ne zato, ker ga ne znamo uporabljat, ima pač svoje muhe), nekajkrat pa nas je pošteno rešil iz godlje. Ob nakupu Garmina so prednaložene karte Evrope, če ga želiš uporabljati po bivših jug. republikah pa potrebuješ še ADRUAROUT karto, ki je namenjena temu področju. Upoštevaj tudi dejstvo, da se karte spreminjajo oz. dopolnjujejo in jih je potrebno dokupovat (posodobljene), če želiš imeti pač tudi najnovejše različice poti oz. novo zgrajene ceste. Za posodobljene karte Evrope smo letos spomladi plačali 80 eur. Meni je zadeva še najbolj uporabna v kakšnem večjem evropskem mestu, ko te res vodi po ulicah, čeprav te hoče kdaj zapeljat tudi v kakšno enosmerno. Da se pripelješ recimo iz Lj. do Frankfurta, pa ne rabiš navigacije. Poleg Garmina obstaja seveda še cel kup drugih navigacij ampak le-teh ne poznam, zato govorim o Garminu. Nekateri hvalijo TOM TOMA. Bistvo navigacije so v vsakem primeru natančno izdelane karte, če na teh manjkajo podrobnosti, se lahko zgodi , da se lahko z navigacijo samo slikaš in te bolj obremenjuje kot pomaga ABSOLUTNO PA SE NA NAVIGACIJO NE MOREŠ 100% ZANAŠAT, v vsakem primeru brez avtokarte ne bo šlo. Upam, da sem ti vsaj malo pomagala. lp Alenka alenka5

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

28. nov 2008 8:37

Pri takih igračkah je najbolje, da greš lepo z možem skupaj do prodajalca. Prodajalec možu razloži uporabo (fantje imajo blazno radi te diskusije, kako se kakšni gumbiči uporabljajo), potem pa ti plačaš in to je to. S tem 100% zadaneš. On se takoj identificira z igračko in dobi točno tisto, kar si je želel, ti si pa ne beliš glave s tem, kaj kupiti in ali si sploh prav kupila. Saj moški ne "patijo" za lepo okrašenimi škatlicami s pentljami in efektom presenečenja, kaj da je notri. Oni so mnogo bolj v uporabno smer nastrojeni. In moški, ki da kaj nase, zelo ponosno pove, da to mu je pa žena kupila za rojstni dan. Če pa dedec tega ne zmore, je pa ženska itak z napačnim in je tisti strošek za garmin hkrati tudi šolnina, da to spozna. Vendelina jr.

Moycaa  

član od: 11.9.2004

sporočila: 738

28. nov 2008 8:52

Vendelina - tole "odvleci dedca v trgovino in naj sam pove kaj hoče - jaz pa plačam" prakticiram že kar nekaj let. In se vedno obnese - ker ko začnem "čisto mimogrede" vzdihovati kakšno lepo torbico sem videla, ali pa da imajo tako noro dobre čevlje, mi vedno reče pojdi in kupi, pa ti dam za torbico (ali čevlje ali kakšno drugo stvar, ki si jo omislim). To, da pa s ponosom pove, da mu je partnerka kupila za roj. dan, pa zbudi malo nevoščljivosti v moški družbi. Midva se pa ob tem samo sladko smejiva. zzani - če res ne veš, katera navigacija bi bila res dobra (najbrž se mož spoozna na te zadeve), mu podari bon (kuponček), ki ga sama narediš, gor pa napišeš "bon za navigacijo - vnovčljiv pri ženi" - oz. nekaj v tem smislu. Pa kot je že Vendelina rekla, gresta skupaj v trgovino in tisto zadevo, ki si jo izbere plačaš. Preverjeno deluje! Moycaa Sporočilo je spremenil(a) Moycaa dne 28. nov 2008 09:08:54

matilda  

član od: 16.8.2006

sporočila: 1981

28. nov 2008 9:23

Ko si moški želijo neko stvar, ponavadi tudi točno vejo kater model in znamko. Če želiš, da je darilo zanj res presenečenje, potem se mogoče lahko pri njem malo po ovinkih pozanimaš, katera znamka mu je najboljša in kater model bi on imel, če bi kupoval. Moj bi bil npr. presrečen tudi, če bi sam naročil preko neta, pa bi samo plačala... veliko bolj, kot da kupim nekaj, kar je ena na kulinariki rekla, da je dobro. matilda

zzani  

član od: 2.11.2007

sporočila: 30

28. nov 2008 10:01

zahvaljujem se vam za odgovore,bomo kar naročili preko neta,pa bo kar bo. lp,zzani. zzani

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

28. nov 2008 10:28

matilda je napisal/a:
. Moj bi bil npr. presrečen tudi, če bi sam naročil preko neta, pa bi samo plačala... veliko bolj, kot da kupim nekaj, kar je ena na kulinariki rekla, da je dobro. matilda
Carski stavek. Vendelina jr.

ežoj  

sporočila: 6302

28. nov 2008 10:37

Vidim, da ste se v tej temi zbrale same strokovnjakinje za moške, pa dovolite da vas vse skupaj pozdravim: lep dan vama želim.

ežoj

elba  

član od: 7.2.2007

sporočila: 178

28. nov 2008 11:10

No, tudi moj strelec je dobil navigacijsko napravo. Postopek je bil isti. On je čekiral po netu in skupaj s sinom - s še enim odraslim velikim otrokom, našel svoj sanjski model navigacije. Naročil je predračun na moje ime in na službeni naslov. Tako doma niso vedeli kdaj je igračka prišla, tudi videl je nihče do obdarovanja. No, to kar je sledilo temu, to je pa komedija. Oba omenjena velika moška sta tri dni izmenično sedela na fotelju, nad njunima glavama je svetila lučka. Bila sta videti kot dva piščanca v Jati, ki mirno in vdano čakata na svojo usodo. Študirala sta navodila in v napravo vnašala naslove vse mogoče žlahte, prijateljev in kaj vem koga še. Da bo vse pripravljeno za prvo vožnjo. No in ko se je ta zgodila - sta zašla! Jasno, kriv je bil satelit - po njuno. Temu je spet sledilo sedenje pod lučko in nova , tokrat uspešna vožnja. Vsa polna ponosa sta še par dni navduševala vse moške primerke, ki so jima slučajno prišli v bližino. Krasen nakup, toplo priporočam, moji moški so dali mir več kot deset dni. To pa je tudi vredno svojega denarja. Lp, elba

ežoj  

sporočila: 6302

28. nov 2008 11:14

elba:.

ežoj

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti