28. nov 2008 8:18
Odvisno zakaj navigacijo rabi. Ali je to samo igrača za moškega ali pa je dejansko stvar aktualna, ker se pogosto vozi od naslova do naslova pa mu bo to olajšalo delo. Če ga kupuješ zaigračo je škoda denarja. Če ga dejansko potrebuje, pa se vprašaj kod potuje, ker z navigacijo potrebuješ tudi kvalitetne karte (zemljevide). Mi uporabljamo Garmina, pa moram priznat, da nas je že nekajkrat zavedel (pa ne zato, ker ga ne znamo uporabljat, ima pač svoje muhe), nekajkrat pa nas je pošteno rešil iz godlje. Ob nakupu Garmina so prednaložene karte Evrope, če ga želiš uporabljati po bivših jug. republikah pa potrebuješ še ADRUAROUT karto, ki je namenjena temu področju. Upoštevaj tudi dejstvo, da se karte spreminjajo oz. dopolnjujejo in jih je potrebno dokupovat (posodobljene), če želiš imeti pač tudi najnovejše različice poti oz. novo zgrajene ceste. Za posodobljene karte Evrope smo letos spomladi plačali 80 eur. Meni je zadeva še najbolj uporabna v kakšnem večjem evropskem mestu, ko te res vodi po ulicah, čeprav te hoče kdaj zapeljat tudi v kakšno enosmerno. Da se pripelješ recimo iz Lj. do Frankfurta, pa ne rabiš navigacije. Poleg Garmina obstaja seveda še cel kup drugih navigacij ampak le-teh ne poznam, zato govorim o Garminu. Nekateri hvalijo TOM TOMA. Bistvo navigacije so v vsakem primeru natančno izdelane karte, če na teh manjkajo podrobnosti, se lahko zgodi , da se lahko z navigacijo samo slikaš in te bolj obremenjuje kot pomaga ABSOLUTNO PA SE NA NAVIGACIJO NE MOREŠ 100% ZANAŠAT, v vsakem primeru brez avtokarte ne bo šlo.
Upam, da sem ti vsaj malo pomagala.
lp
Alenka
alenka5