7. avg 2016 21:09
Po mojih izkušnjah ima fižol neznansko rad vodo, če se zemlja pod njim posuši, takoj odvrže cvetove. Potem pa veliko časa rabi, da se spet pobere. Če pa je sproti redno zalit, je stročja veliko.
Katrca11
7. avg 2016 21:09
Po mojih izkušnjah ima fižol neznansko rad vodo, če se zemlja pod njim posuši, takoj odvrže cvetove. Potem pa veliko časa rabi, da se spet pobere. Če pa je sproti redno zalit, je stročja veliko.
Katrca11
7. avg 2016 21:56
kara, odvisno, katero sorto imaš. Meravigiia di Venezia (beneški čudež) rad kasni in odpira cvetove šele v avgustu, še sploh, če raste bolj v senci. Kasni rad tudi jeruzalemčan.
Cila
8. avg 2016 7:13
Imam tistega vijoličastega(nikakor se ne morem spomniti imena), ki je zgoden. Tudi suše ni bilo takšne, poleg tega vrt redno zalivam. Ptice pa se mi zdijo tudi čudni vzrok. Očitno bom letos brez pridelka. Škoda, ker obožujem stročnati fižol. Pa še eno super solato sem vložila lani.
kara
8. avg 2016 7:45
Pri nas pa ravno za fižol pravijo, da se ga ne sme zalivati. Jaz sem prvo rundo nizkega fižola ravno v soboto poruvala - obrodila je zelo dobro. Tisto, ki sem jo sejala na začetku julija pa že tudi lepo cveti.
http://www.mojalbum.com/tajda
8. avg 2016 9:47
kara je napisal/a: |
Imam tistega vijoličastega(nikakor se ne morem spomniti imena), ki je zgoden. Tudi suše ni bilo takšne, poleg tega vrt redno zalivam. Ptice pa se mi zdijo tudi čudni vzrok. Očitno bom letos brez pridelka. Škoda, ker obožujem stročnati fižol. Pa še eno super solato sem vložila lani. kara |
Za tega pa je čudno, da ti ni cvetel in rodil. Edino, kar mi pride še na misel, je gnojenje - preveč dušika morda? Ne obupat, morda pa še bo. Kar zadeva ptice: poglej, če sploh ima nastavke za cvet. Če jih ima, kakšno vejico zaščiti pred ptiči in ti bo kmalu jasno.
Cila
8. avg 2016 13:40
OK Cila, dober nasvet, hvala.
kara
8. avg 2016 15:55
Vprašanje: Kako se pravilno zaliva rastlino "zmajeva krila"? Imam jo prvič, zato bi želela bolj točna navodila, kot sem jih uspela sama najti na spletu.
Katrca11
8. avg 2016 16:57
Po gorenjsko, vohrno.
Resno, ima mesnate liste, torej potrebuje malo vode. Redko, a takrat temeljito, bi rekla. Kaj bolj podrobno je pa težko reči. Zdaj, ko bodo temperarture pod 30, bo, po moje, četudi je na izjemno sončni lokaciji zadosti 2x tedensko.
rimljanka
11. avg 2016 8:32
prosim za nasvet, kdaj se poreže listje potonike. Pri meni je že prav grdo z rjavimi lisami, pa bi ga rada porezala.
Hvala in lp
reza
11. avg 2016 8:34
Dlje, ko ostane, več bo zalog v koreniki in bolj lepa bo potonika spomladi. Odločitev je torej tvoja.
rimljankaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Pasta iz ingverja in česna
Rezanci Tagliatelle na bolonjski način