4. jul 2016 9:08
V bistvu je zelo enostavno, samo taprave palete morate najti in sicer Epal palete, ki so toplotno obdelane in ne tiste industrijske obdelane s kemikalijami. Potem se čez zadnjo stran in strani napne vzdržljiv filc (črn ali dvojni bel), na spodnji strani in zadaj se privijejo še kakšne deske za boljšo nosilnost (jaz sem eno paleto razstavil in uporabil njene deske, s tem da sem eno privijačil spodaj in štiri zadaj). Potem se pripravi dobra zemlja ali substrat, ki ga iz zgornje strani napolnimo s tem, da ga občasno dobro potlačimo, da je zemlja, kar precej zbita skupaj. Če nočete, da ob večjem deževju iz sprenjih razmakov ne spere vse zemlje, palete postavite malce pod kotom. Jaz ji imam tako, da je spodnji del cca 25 cm stran od stene in je paleta lepo naslonjena nazaj na steno. Ker je polna paleta precej težka lepo stoji tako pod kotom in ni velikega spiranja zemlje, kljub temu, da so sedaj že preživele kar nekaj deževja v tem času.
spodbe, res sem zadovoljen, saj so me nekatere stvari precej presenetile. Je pa iz dneva v dan bolj košato in zeleno. Dišavnice rastejo kot zmešane in jim odgovarja takšna vertikalna rast. Črnooka suzana pa počasi že prekriva spodnji del protitočne mreže. Pri zelenjavi pa bom počasi moram razmišljati o novi zasaditvi, ker solato sem že pobral, prav tako peteršilj in koriander, plezajoča špinača gre ta teden v sokove, ohrovt pa v čips in sokove.
DBpek
http://www.easy-recepti.com