13. avg 2013 10:08
Pri nas je oranžen le en plod, ostali pa še čisto zeleni.
Tole pa sta naši lubenici:
Glede na to, da nismo ravno na lubeniško-rodnem okolišu, sem zelo ponosna. Lani smo pridelali en plod iz ene sadike, tehtal pa je kar 7,5kg. Letos je plodov nekaj več (okrog 6 na 3 sadikah), vendar so ostali nekako nehali rasti, ti dve sta pa res vsak dan večji. Upam na lepo vreme in vročino, da dozorita.
Imam vprašanje o jagodah: že prejšnja leta sem imela probelem z jagodami, rastline niso bile stare, bile so zelo lepe (krepke, lepi listi), delale so vitice, nikakor pa niso hotele cveteti. Jeseni sem jih zmetala ven in spomladi nasadila nove. Kupila sem zelo lepe sadike, nekaj zelo slabih (druga sorta) pa sem dobila zastonj. Zdaj cvetijo in delajo plodove tiste, ki so bile slabe (nekatere so res propadle, druge pa so se okrepile), tiste lepe pa spet delajo vitice in od desetih niti ena ni cvetela. Spraševala sem že tam, kjer sem jih kupila (za lanske, ki niso hotele cveteti), pa mi nihče ni znal povedati, zakaj je tako. Res sem že malo obupana, ker jagode obožujem in me jezi, zakaj ne delajo.
Po nasvetu vrtnarke jih gnojim z gnojilom za jagode (de sedaj 2x, mislim da jih moram še enkrat jeseni), v hudi suši kot je jih tudi zalivam.
Lepo vas prosim, da mi razložite ta pojav, ki me zelo čudi.
JJ