27. okt 2008 12:16
spagon je napisal/a: |
Meni je pa 1. november čisto OK praznik. Predvsem je zelo vesel. Dobimo se vsi, cela familija, ki je res velika in razseljena po celi Sloveniji. Že od nekdaj je bil ta praznik bolj povod za družinsko srečanje, kot obiskovanje grobov. Potem ko se ob skupnem kosilu naklepetamo, narežimo in si povemo vse novice, gremo na grob, prižgemo svečko, potem pa nazaj domov. Tam pa potem klepet in nemalokrat pravi žur do poznih ur. Predvsem je lepo, ker smo kljub temu, da smo razseljeni po celi državi ostali povezani med sabo in mislim da sta dedek in babica prav vesela, ko nas gledata dol in vidita da se imamo skupaj vedno fajn.
saša |
Pri nas je podobno, pa nisem upala povedat.
K nam pride dedek, pol pa mamo malo požrtijo pa čvek, včasih gremo k prijateljem (vedno ista družina) z dedkom, včasih oni k nam. Ne stojimo glih 3 ure na pokopališču, ker vsak svoj delež opravimo že med letom (kolikor komu čas dopušča, volja ipd.), malo pa le postojimo pa rečemo kako z ljudmi, ki jih med letom ne srečamo no in na koncu se izkaže, da je to še kar lep dan.
Sem se pa spomnila na eno anekdoto. Ko je moja mami bila noseča z mano, je imela rok 1. novembra in je rekla, da je tak noge skupaj stiskala, samo ne danes, samo ne danes, no je tak fejst stiskala, da je do 4. držalo.
Pa mi ne bi bilo katastrofe, če bi ga mela glih 1. novembra...
Začetnica