Ali se še spomnite ko ste prvič...

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8896

27. okt 2008 14:36

Jaz sem a`priori alergična na šopke rož. Ko vidim šopek, avtomatsko mi se v glavi začne vrteti števec - pismo rosno, koliko cvenka za dva-tri dni. Rada pa imam rožice v lončkih, pa čeprav so mačuhice. Obožujem kuhinjske krpe, brisače, namizne prte... Tako, če katera misli biti moja snaha, prosim, naj si zapomne. Pozdravček!

Karjolca  

član od: 27.10.2008

sporočila: 30

27. okt 2008 14:38

Drage moje (in seveda dragi) pozdravljeni! Končno sem se tudi jaz prijavila in upam, da me boste sprejeli v svojo družbo... Glede prvega obiska pri tašči pa: nesla sem rumeno vrtnico (njene najljubše) in prijaznost ter nasmejan obraz... Seveda je tista prijaznost (vsaj z njene strani) že zdavnaj minila in je žal postala tašča iz vica: menjam taščo za baterijo, šifra: zmaj za zmaj... Pozdravčič... Karjolca

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

27. okt 2008 15:40

Ognjič je napisal/a:

Narod, jaz sem Neno slišala peti!!! (no, pa še nekaj jih je bilo zraven) Vam povem, da ob polni skledi mandarin, prazni steklenici izbornega vinčka in slastni črni Belgijski čokoladi prav fletno zapojčka milo pesmico (seveda v Nizozemščini)...Ognjič

Ja, res je, res, Ognjič! Malo južneje je bilo to, anede? Enega prijetnega večera............

rimljanka - zasebno mnenje

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

27. okt 2008 16:13

Vidim, da sem v življenju res imela srečo. Tašča je zmeraj za kakšne neumnosti (no, včasih tudi butne kakšno, da imamo vsi lase pokonci, ampak kdo od nas pa kdaj ne naredi enako?), pri njej se vedno najde kozarček vina, penine ali česa drugega, kamorkoli gre, mi prinese kako malenkost (pa jaz njej tudi), če ji rečem, da je njej težko kupiti darilo, ker je zahtevna, ni nič jezna, ko benti, kaj vse bi morali narediti okoli hiše jo umirimo s tem, da ji rečemo, da bomo mi enako videli, ko bomo v penziji, tačas pa da imamo druge skrbi. Ko je jezna, ker hodnik ni čist, kot se njej zdi, da bi moral biti, jo potolažimo z besedami, naj se naredi, da ne vidi, nakar reče, da smo pujsi, potem pa si odpremo buteljko in jo spijemo, hodnik je pa potem v pol ure čist.  

No, res pa je, da take snahe, kot sem jaz, ni pod soncem....

Mamamia

mamamia

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

27. okt 2008 18:12

dragička je napisal/a:
Jaz sem a`priori alergična na šopke rož. Ko vidim šopek, avtomatsko mi se v glavi začne vrteti števec - pismo rosno, koliko cvenka za dva-tri dni. Pozdravček!
Enako pomislim tudi jaz Atina

tumpika  

član od: 14.3.2006

sporočila: 1324

27. okt 2008 18:21

Prvič sn šla k tašči, ko so glih renovirali bajto, prinesla sn neko orehovo pecivo (nea vem, kak se mu reče, ker ga potle nisn nikol več pekla), tast je bil ful navdušen nad njim, taščica pa je takoj zahtevala recept. Vedla sn ga še na pamet, zato si ga je takoj zapisala. In potem mi tast čez nekaj cajta pove, da ga ona nonstop peče, da mu že pri vuhah vun gleda, seveda mu ga je pekla za kazen, ker me je tak hvalo. tumpika

barbyslo  

član od: 3.1.2008

sporočila: 165

27. okt 2008 21:24

Hej ! Rumena roža je je simbol ljubosomja.To sigurno ne podariš bodoči tašči. Je pa lahko zanimiva izkušnja, če se gospa spozna na te zadeve... Ravno tako je s kaktusi, samo tega ne ....kako že pravijo bode.... Pazljivo z rožami. Moj nasvet je raje kaj drugega, če že mora biti darilo. Mislim da pri vsaki normalni mami, ki svojega sina spoštuje, mu zaupa in ga ima rada, lepo sprejme tudi njegovo punco. Bodi takšna kot si, saj tako te ima tvoj lubi rad. Tako ne boš zgrešila. Darilo pa lahko kupiš tudi kdaj kasneje, ko boš gospo spoznala in boš ugotovila kaj ji je všeč. Kasneje lahko prineseš tudi kakšno rožo, ki ima kakšen skriti pomen....Pa upaj, da se ne spozna na te stvari.... Veliko sreče, pa ne pogrizi si ustnic..... barbyslo

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

27. okt 2008 21:39

No ja , na srednji cvetličarski učijo o rumeni barvi cvetja naslednje: rumena je simbol optimizma, sreče, veselja, občudovanja ali ljubosumja. Samo ne preveč planirat in se obremenjevat, pa bo vse ok. tulka

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

27. okt 2008 21:51

Ob tem temi se zabavam kot že dolgo ne.

Mogoče je pri tem treba povedati, da je najbrž razlika, koliko je stara kandidatka in kako daleč je odnos.

Nekaj vplova tudi zgodovina, če sin prepogosto vodi domov različne gostje, ki jih starši spoznajo takrat, ko prihajajo izpod tuša.

F r i n a

Jelenckova  

član od: 30.3.2005

sporočila: 2053

27. okt 2008 22:01

Veste kaj, če bo hotela videt v tisti roži kakšen skrit pomen, ga tudi bo:) In če bo meni kdo podaril kaktus, si ne bom nič mislila. Jelenckova

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti