Ali se še spomnite ko ste prvič...

anitram1  

član od: 18.6.2008

sporočila: 609

tema odprta - 26. okt 2008 18:44 | ogledi: 4.181 | odgovori: 42

Ali se še spomnite ko ste prvič obiskale bodočo taščo!?

Ravno danes, me pokliče prijateljica in mi pove, da gre čez nekaj dni prvič k svoji bodoči tašči. Ni najbol rosno mlada (30), vendar ima problem, kaj nesti tašči, da bi naredila dober vtis.

Prosi za nasvet in ker se na kulinariki vedno najde rešitev, se obračave na vas.

Lp,

anitram1

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

26. okt 2008 18:59

Odvisno, kakšna je bodoča tašča. Meni osebno bi bilo najljubše, da ne bi prinesla nič, razen dobre volje in prijaznega obraza.

Cila

gogad  

član od: 28.4.2004

sporočila: 3697

26. okt 2008 19:02

Sevede se spomnim kdaj sem prvič.... Mislim da z rožicami ne bo falila,vsaj jaz bi bila zelo vesela. lp goga

Jelenckova  

član od: 30.3.2005

sporočila: 2053

26. okt 2008 19:06

Naj vpraša svojega partnerja, kaj ima njegova mama rada. Ali pije čaj ali kavo, ali sme sladkarije jest,...ipd. Problem je, če partner ne pozna svoje mame tako dobro, kar se tudi dogaja. Jelenckova

morska medvedka  

član od: 31.8.2004

sporočila: 2716

26. okt 2008 19:09

Ja gogad, tudi jaz se spomnim kdaj in tudi s kom sem prvič ....

Tašči nisem na prvi obisk nesla nič!

In sedaj bi ravnala isto.

MM

minutka  

član od: 15.5.2008

sporočila: 128

26. okt 2008 19:19

Mislim, da je odvisno od tega, za kakšne vrste obisk gre oz.kako prepričana je, da gre dejansko za bodočo taščo. Sama se še dobro spominjam, ko sem prvič prišla na obisk ( mimogrede in slučajno ) k družini svojega fanta, je tega že kar nekaj časa, če ti povem, da bova drugo leto praznovala dvajseto obletnico poroke. Spili sva skodelico dišečega zeliščnega čaja in spregovorili nekaj vljudnostnih stavkov. Ker sem bila takrat stara sedemnajst let, se nisem obremenjevala s tem, da bi morala karkoli prinesti, saj tega od mene, dijakinje , tudi ni nihče pričakoval. Pa sva kljub temu dobro funkcionirali , nekaj let celo pod isto streho ( vsaka v svojem gospodinjstvu ) in si tudi pomagali ob različnih priložnostih. Danes sem najbolj ponosna na njen stavek: Tri otroke imam, ampak ti si do mene najboljša od vseh. In ja, rečem ji MAMA in tako tudi mislim o njej. In tu mislim, da je skrivnost " uspeha" in ne v kakršnihkoli darilih. minutka

nitta  

član od: 13.1.2008

sporočila: 384

26. okt 2008 19:23

Jaz sem ju spoznala tako, da sva z dragim odšla k njim na nedeljsko kosilo, in je tisti marmorni kolač ki sem ga prinesla seboj tako sedel po kosilu... nitta

Katarina K  

član od: 5.7.2008

sporočila: 2741

26. okt 2008 20:13

jaz ji ne bi nesla nič, razen, če bi bil ravno kak praznik ali pa bi ona imela roj. dan. Če bi blo zdej okoli noči čarovnic, bi ji nesla kakšno okrasno bučko al kak tak jesenski aranžma. Drugače ne vidim potrebe, da bi ji kaj nesla ob prvem obisku. Naj bo sproščena in taka kot je , pa bo vse ok! Nima veze kolko je stara. Katarina K http://katarinak.moj-album.com/

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8896

26. okt 2008 20:27

Če greš na "kar tako" obisk, potem niti ni potrebe kaj nesti. Če si pa povabljena na kosilo ali večerjo, potem se spodobi, da nekaj prineseš - recimo eno skromno rožico v lončku. Kako pa ve, da bo bodoča tašča? Nehajte pa tako nespoštljivo govorit o taščah, kot da so to neke aždaje, ki samo čakajo na svoje snahe, da jih požrejo. Pozdravček!

minutka  

član od: 15.5.2008

sporočila: 128

26. okt 2008 20:49

Dragička, nikjer ne vidim ničesar nespoštljivega o taščah. Ali pa zato, ker še nisem tašča, ne znam brati med vrsticami!? minutka

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

26. okt 2008 21:58

Jaz nisem nesla nič, in tudi sedaj ne bi. Pa upam, da tudi moja bodoča snaha ne bo nič nosila. S temi darili, pa čeprav gre za malenkosti, se stvari samo komplicirajo. Potem se bo pa uboga tašča sekirala, kaj naj ji da naslednjič, pa spet bodoča snaha, ali lahko drugič pride praznih rok... Tako, kot je Cila napisala - prijazen obraz in dobro voljo, pa bo. tulka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti