22. jun 2004 12:45
Ojla!
Evo, jst se pa mastim s sadno solato (imam sadni dan) -
dan.
Danes sem bila na zdravniškem pregledu in sem vprašala zdravnico, kako je s to metodo - ločevanja živil - če je OK in če ima kakšno pripombo na to. Pa je povedala same pohvalne stvari. Jst bom na žalost morala na OH dan zvečer opustit vse radosti in sladkosti, ker mi grozi sladkorna (kar ni nič čudnega, ker so doma vsi sladkorni bolniki v vseh kolenih). Bom lahko samo naravni sladoled jedla (kar tudi na slabo) in bolj slana peciva uživala. Sem jo vprašala tudi, zakaj naj bi se jedla jedilna čokolada pri dietah (da se ne dobi kao alergija?!), pa mi ni znala povedat. Men jo je pa sploh odsvetovala.
V glavnem to sploh ni slabo, in naj bi ta način bil primeren za vse, suhe, debele, stare, mlade...., ker nismo potem tolk utrujeni, lahko preprečimo kakšno bolezen (npr. sladkorno), presnova se ti izboljša. To, da nam je pa kdaj pa kdaj švoh in da smo utrujeni, pa je hec samo v tem, da imamo mi v glavi, da pač hujšamo. Ne, prepričat se mormo, da samo dobro sami zase delamo, da bomo potem bolj zdravi (ker debelost je bolezen in ne zgolj razvada). Treba je res sam v glavi pošlihtat, da to bo sedaj tako in sprejet čist za vsakdanje.
Pa še to - drugače sem zdrava kot riba - kar pomeni, da imam super kri in vodo, pritisk ne more biti boljši, nobenih "zatrdlin" v trebuhu.... iz tega sledi, da dieta nikakor ne škodi telesu (ravno obratno), kljub temu, da sem že tri tedne bolj ali manj na tej dieti (če ne druga, vsaj pazim, da ne mešam). Sedaj lahko z mirno dušo vržemo pod nos vsakemu, ki mi preveč pametuje, da to ni zdravo in bla bla bla.
Upam, da vam je dvignilo samozavest in prepričanje, da delamo samo dobro zase - men vsekakor je
.
Želim vam lep teden, še lepši vikend (upam, da bo lepo vreme). Grem mal domov pogledat, kaj delajo....
Pa pa
sharon