12. okt 2012 17:32
Pred dobro uro smo pojedli kosilo. Ribe v soli, petkova klasika. Otroka sta dobila obisk, sosedovega fantka. V sobi se igrajo, vse je tiho kot da nimam treh otrok v stanovanju! Mož je šel na paznovanje ob upokojitvi sodelavca, jaz mrtvo utrujena prebiram to temo, misli mi švigajo.
Zjutraj se je dan začel drugače, ker je mož peljal otroka v vrtec. Ko se dan tako začne, se zdi, da je praznik. Čas imam samo zase, narišem, si črto z eyelinerjem na veki, izberem viola bavro in si celo našminkam ustnice. V ogledau vidim, da so lasje potrebni pranja in se tolažim, da je petek. Ni mi treba preganjati otrok, da vstanejo, se umijejo in oblečejo. Dom zapustim sama. Vsedem se v avto, prižgem avto. Čaka me polurna vožnja do Ljubljane. Šaltam med radijskimi postajami, Radio Ena,Radio Hit, Val 202. Odločim se, da me Avdič najbolj zabave. Pol ure miru, pol ure brez skrbi.
Prdem v službo, tu pa kot da delamo zadnji dan, nervoza, planiranje, sestanki, iso, ni da ni. Vmes celo uspem napisati prispevek na kulinarko po dolgem času. Ob pol treh končam s službo. Zadovoljna. Naredila sem več kot sem planirala. Spet polurna vožnja do doma. Sama v avtu, tokrat mi popoldne kratkočasi Andrej Karoli na Valu 202. Zabava me in sprašujem se, kako to da prav vsi poslušalci razumejo njegove štose?
Zdaj je ponzo popoldne. Kosilo je za nami, otroci se igrajo. Mi paše, da lahko sedim za računalnikom in prebiram kulinariko. Še malo, potem pa priprava večerje za otroke, umivanje, branje knjigic in spanje.Potem me čaka gostilna in po njej bom verjetno takoj zaspala, podobno kot vse dni v tem tednu. Ampak čisto zares si želim odklopa. Razmišljam, da bi poklicala K. Ampak ona uživa nekje na obali in se zabava. Fovš sem ji, včeraj mi je poslala MMS - pije šampanjc, pred tem je bila v savni. Jaz bi tudi!
Druga prijateljica je ne vem kje. Verjetno še bolj crknjena kot jaz. Pa še dežuje. Mož je zunaj. Itak je jasno kot na dlani, da bom ostala doma in da me odneslo v mižule že malo po deveti. Nič hudega. Bom vsaj spočita.
Vilma