Kaj danes delamo?

pirnica  

član od: 21.3.2011

sporočila: 689

10. okt 2012 10:35

Vikica, se bojim, da te bodo obdavčili. Ker ustvarjaš dodano vrednost, pa ne plačuješ niti DDV-ja niti davka od dobička.



pirnica

Sporočilo je spremenil(a) pirnica dne 10.okt 2012 10:35

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15364

10. okt 2012 11:32

No, jaz pa sem trenutno brezposelna. Ker je treba ohranjat aktivnost vstajam nekje po 7 uri, si pripravim nescafe, uredim, zbudim sinčka za vrtec in greva lepo peš. Prijeten kratek sprehod, ki te zbudi. Poleti sem po vrtcu nadaljevala v hrib trimčkat, zdaj pa najprej zajtrkujem. Vmes pogledam zaposlitvene oglase, maile. Te jesenske dopoldneve izkoristim za gobarjenje in ker je letos veliko gob vedno kakšno dobim. Včeraj sem našla 5 lepih mladih jurčkov, pa čeprav sem samo za uro skočila v gozd, medtem, ko mi je hči pazila sina. Sem jih vložila.

Danes je sin doma, ker je že par dni prehlajen in hči ni šla na faks, tako, da smo skupaj zajtrkovali, klepetali.Prezračila sem stanovanje, pospravila, sedaj pa malo brskam po netu, da dobim idejo za kosilo. Vmes bom še likala, si oprala lase. Po kosilu popoldne pa na en sprehod za zdravje.

Proti večeru običajno prebiramo - sinu preberem kako pravljico, riševa, se pogovarjava. Ker se že rad uči pisanja in branja je kar zanimivo, saj je vsak dan nekaj novega.

Poleti smo bili dolgo zunaj, zdaj pa je že hitro tema.

Kumarice sem vložila že junija, avgusta nekaj paprike in stročjega fižola. Skuhala sem marelično in jagodno marmelado. Naredila žajbljev in robidov liker (žajbelj imam doma, robide pa mi je dala soseda). Spanirala sem nekaj dežnikaric in jih zamrznila, vložila pa kostanjevke in jurčke. Pa ne veliko.

Sem pa zadnjič že prvič jeseni delala sarme in so bile odlične.

Res je, da ker sem doma lahko marsikaj postorim, ampak v resnici močno pogrešam družbo. Najbolj me sprosti narava in gobarjenje je odlično za trening in boljšo voljo.

 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

pultica  

član od: 10.4.2012

sporočila: 57

10. okt 2012 14:13

Evo, še jaz mal načvekam....torej sem doma, seveda brez zaposlitve (ki je nikakor noče biti...pa upam še dalje), zato je doma vsak dan kuhano kompletno kosilo, več časa za otroke, na kmetiji vse postorjeno, pri možu tud pomagam, če me rabi...Danes sem kuhala, kuhala....pomila okna, bila v trgovini... sedaj prebiram vas, potem pa s hčerami delat nalogo, vadit, kakšen film pogledat, mal čveknit....In nočka bo tu.

pultica

Engie  

član od: 12.10.2007

sporočila: 472

10. okt 2012 18:23

Midva z możem sva delala kurnik za naše kokoške

Engie

limonca26  

član od: 23.7.2006

sporočila: 304

10. okt 2012 21:35

Jaz pa sem bila dopoldne v službi, potem skuhala kosilo, šla na krajši sprehod. Letos sem se odločila, da bom 1x tedensko hodila na telovadbo. Ravnokar sem prišla domov, z družino povečerjala in --- tuš, knjiga, mižule.

limonca26

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8846

10. okt 2012 22:12

Preživela sem dva zelo lepa dneva... Včeraj sva s hčerko premeščale rože in trajnice. Zlomila sem štil od ene lopate, vile so počile pod mojimi rokami. Bemtiduš, še dobro, da tega ne opravljam velikokrat, bi bili ob orodje  

Prevažala sem mulčke - iz šole, vozila na treninge. Ko sem rekla, da bom pri njih prespala, kmalu se bi skregali pri komu v sobi bom spala              . 

Danes naju je dež zmotil v nadaljevnju dela v "cvetličnjaku", nič hudega, zato sva se naklepetale do nezavesti.    Potem spet prevoz...   - "Babi, a boš ti prišla po mene? Konec pouka imam ob 12." "Jaz ob 13." "Jaz pa ob 13.30."         Deklica se takoj pohvalila, da je dobila petko pri gospodinjstvu, potem je stekel pogovor, kaj kdo najraje je... bilo je vsega: močnik, palačinke, rižota, ričet, pasulj, zrezki v omaki... Tako, da sem jim obljubila, da bom jutri skuhala velik lonec ričeta ter jim po "hitri pošti" poslala 

In na koncu druženja sem drugi družinici predlagala, če lahko "ukradem" borčka   , da se malo pocrkljava... Seveda lahko, sta rekla. In tako sva se z  odpeljala domov v deževno   Ljubljano, kjer je naju nestrpno čakal  dedi. Kako je lepo slišati malčka, ko po hodniku zavpije "Didiiii".  

 

Pozdavček!

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

11. okt 2012 4:28

Zelo lepo. Malo ti pa zavida babica na daljavo!

 

 

 

naor

marec  

član od: 16.12.2009

sporočila: 208

11. okt 2012 14:12

Me veseli, da je tu spet ena zlooo fajna tema

Meni je uspelo to noč spati in se zbudim ob 5h spočita in že začnem z jutranjo telovadbo

Ob pol6h zbudim dragega, skupaj pozajtrkujeva in se v  službo. Vsak ima zelo naporno delo tako da se ob 3h dobiva pri avtku, ter oddrviva domovČe bo lepo vreme se bo on odpravil na kolo, jaz pa peš po nakupih, da malo zmanjšam obseg na riti sem bila tako pridna od pomladi, da mi je uspelo naložiti 5 kilogramčov in sem čist slabe volje Potem pa spet lepo domov, malo pospravim, peljem še likalnik na sprehod, zvečer me čaka še 1h učenja in veselo v sladke sanje.

marec

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15830

11. okt 2012 14:31

Zjutraj počasno vstajanje, ob četrt na devet sem že bila na jutranji kavi z delom stalne ekipe. Ob devetih proti službi, začetek koordiniranja dela za današnji dan, potem izdelava planov in predaja drugim v roke, da opravijo svoj del posla. Okoli poldneva kava in prijeten klepet s prijateljico, vmes nekaj nujnih službenih klicev (v takih priemrih je mobitel odlična zadeva), pred kavo in po njej pregled opravljenega dela in priprava za naprej.

Po 14. uri kontrola opravljenega in spet premiki naprej, okoli 17. ure predvidoma konec, odhod domov, popoldan pa po kuhinjo, ki jo bomo samo zložili v garažo, sestavljali pa kdaj kasneje, ko bo več časa.

Jutri pa dopust, je treba za zvečer nekaj pripravit, pa bo cel dan kaj za delat. Zmerno in počasi, brez panike, da bo potem bolj prijetno.

mamamia

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15364

11. okt 2012 14:40

Jaz pa sem šla danes z sinčkom na sprehod, našla sva 7 jurčkov, lisičke in 2 mareli. Zdaj začnem kuhat, popoldne pa še čaka likanje.

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti