Kaj danes delamo?

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15363

1. apr 2013 14:08

Včeraj cel dan  norija, obiski...danes končno malo miru.  Sita sem tega vremena, vsi smo prehlajeni...Hrane se nismo prenajedli, pol šunke še zrezala nisem. Bo za kak sendvič... Potico sem tudi nekaj zamrznila. 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

dolenc52  

član od: 2.1.2012

sporočila: 72

1. apr 2013 14:52

Jaz pa danes  iščem verze pa nič kaj takega ne najdem. Zet ima ta mesec 50 let in je strasten gobar. Ali ima katera kakšne verze na to temo?Bila bi zelo vesela ,če se kaj najde. Hvala

dolenc52

kriznana  

član od: 14.10.2006

sporočila: 602

2. apr 2013 1:42

Dan je minil,prav tako praznik. Po dolgem času sva bila z možem spet skupaj cele tri dni. Otroka pa sta tudi bolj kot ne odsotna. Dan pa je minil, bolj z razvajanjem.

Sedaj pa je zopet noč in še ena bo minila brez spanca, očitno. Trenutno sem še vedno budna kot, da je ura 11 dopoldne. Malo gledam tv, malo sem brala pa veke še vseeno nič skupaj ne lezejo. Kaj pa vi storite, kadar ne morete spati? Meni se to zadnje čase kar pogosto dogaja. Počasi me to že malo jezi.

kriznana

MBrando  

član od: 4.8.2011

sporočila: 2308

2. apr 2013 7:30

kriznana, mogoče si kaj takšnega pojedla za večerjo, ali pa ravno nisi.
Prijetno je, če si privoščiš toplo mleko z medom, ali pa skuto z medom in oreščki. Greš v posteljo, se lepo sprostiš. Nobenih motilnih elementov v sobi prosim lepo. TV, ako ga imata, izklopi iz elektrike, morda si daš kakšen CD LOUNGE gor z nežno sproščujočo glasbo, ugasneš luč...prepusti se.

MAMAMIA: Ja kako vam ni bilo včeraj do sprehoda? Po kosilu, med 14to in 16to je bilo čisto konkretno za kakšen daljš špancir. Vsaj tukaj okoli RACEHOFA je bila moja tura. Pa do parka in nazaj.
Vi pa bi šli po vaši okolici....

Sam sem prav prijetno preživel 1 april. Šel po zelenjavo v nakupovalni center, si skuhal kosilo, nato sem povabil prijatelja na KNEIPP kafico in domače pecivo in se prepustil čvekanju, nato pa sem naredil en krog do mestnega parka. Nato pa lepo na kavč, čaj in knjiga (sem že otožen ker končujem BALOHOVO knjigo. Res inspirira in spisana da jo POŽIRAŠ) nato pa malo 24Kitchen, seveda KABEL 1 in BUD SPENCER ter TERENCE HILL..

Danes pa, kot sem že zapisal na drugem družbeno socialnem forumu :D-->

"Kaj to veni je APRILSKA ŠALA?
Kdo od vas mi na podstrešju stoji in neke kokosove flocken okoli trosi?"
Mislim, dragi moji KULINARIKI, da sedaj bo pa res čas, da neha to nekdo trosit, saj bo še kokosa zmanjkalo!


Drugače pa dopoldne čaj in čvekanje, spravilo domačih dobrot v prozorno folijo in HOPA HOPA zamrznit, pomil sem že, kekse in obstojne reči preložil v mojo alu posodico. Nato pa v knjižnico da vrnem revije/dvdje, nato kuhanje, malo bom sedaj še  pogledal za službe. Popoldne še eni lažji opravki, nato pa knjiga, čaj, morda potica...

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15363

2. apr 2013 11:58

Sinoči sem si nastavila alarm na telefonu za zjutraj ( sem šla zelo pozno spat)in seveda označim dan za ponedeljek  Danes pa se prebudim šele eno uro kasneje in ugotovim, da je seveda torek in alarm ni zvonil....Tako sva z sinom zamudila odhod v vrtec in imava dan za crkljanje. Očitno bo ta prestavljena ura še nekaj časa delala težave...

Zdaj se morava zmenit kaj bova skuhala in če ne bo padalo greva na sprehod. Včeraj sva šla z možem pogledat, če je že čemaž, pa so komaj pognali mladi listki. Pa še zelo mokro je za nabirat. Tudi regrat bo počakal na toplejše vreme. 

Glede službe pa nič novega...

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

2. apr 2013 20:32

Sem bila tako zaposlena čez praznike, da nisem utegnila pokukat na Kulinariko... v soboto sem že zgodaj vstala (seveda zaradi prazničnega vznemirjenja), spekla kopijo vatikanskega kruha (ta je bil še boljši!) in naredila raffaelo kroglice (okusne, samo kar nekaj časa vzamejo), potem pobarvala jajčka (moja bojazen glede krašenja s travicami je bila odveč, dež je stopil ves sneg, tako da sem prišla do njih) in skuhala kosilo. Žegnat jih je kot ponavadi nesla mami, jaz pa sem se malo spočila. Popoldne sva šla k prijateljem in se je zavleklo kar v noč, imeli smo se pa super. V nedeljo sem pela pri maši, kuhati mi pa hvalabogu ni bilo treba, sva bila povabljena k njegovim sorodnikom. Seveda se je tudi to kosilo kar zavleklo, tako da sva domov prišla šele zvečer. Malo tv-ja in spat. V ponedeljek se je na kosilo javila tašča in moja teta in smo imeli ves dan obiske. Pozno popoldne pa sva odšla na sprehod, je prav pasalo, saj je končno prenehalo deževati, seveda ne za dolgo.

Danes pa prav nič praznično-zjutraj na fitnes, se je zelo mudilo, saj sem imela že ob 12ih neke delavnice (za izboljšanje učinkovitosti na trgu dela bla bla bla...), potem v knjižnico in domov. Danes mi ni bilo treba kuhati, sem le pojedla, potem sem malo pregledala knjige, ki sem jih prinesla, pospravila kuhinjo, zložila eno žehto perila in to je to.

Aja, Trixi, poroka bo 15. junija. Trenutno me samo to drži pokonci, ker me to, da ne dobim službe, spravlja v resno stisko. Saj ne, da ne bi imela kaj jesti, ampak mi tako zelo zbija moralo, da sploh ne znam opisati. Danes sem spet dobila negativen odgovor od podjetja, kamor sem šla v torek na preizkušnjo za čistilko. Po vsej verjetnosti zaradi izobrazbe, ker se bojijo, da bom pobegnila. Kam že???

Vsaj sonce naj posije...

 

JJ


 

Sporočilo je spremenil(a) JanisJoplin dne 02. 2013 20:34

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15363

3. apr 2013 9:38

JJ, vem kako prazen je občutek v iskanju službe. Greš na kak razgovor, občutek je dober, nato pa niti odgovora ne dobiš ali pa te zavrnejo. Jaz imam zadnje čase težave, da me hitro povabijo na razgovor, sem med resnimi kandidati, na koncu pa me niti ne obvestijo. Ravno zadnji je bil takšen. Ni drugega kot glavo gor, čimveč delati na svojem telesu in duši, slej ko prej bo prišla priložnost. Pa še tako lep dogodek te čaka, poln vznemirjenja. Morda pa se do takrat že pojavi kakšna priložnost.

Tudi jaz tako razmišljam, toda te dni imam bolnega moža, zdaj sem očitno virus dobila tudi jaz in sin. Sita sem te dolge zime, mraza, bolezni. Namesto, da bi dneve izkoristila za naravo, sebe, se posvečam drugim in me izčrpava. Težave imam z sinom po pretresu možganov in ker ne zmore velikih naporov hitro zboli. ....Čaka naju še nekaj preiskav...nič prijetnega. Upajmo, da bodo težave sčasoma izvenele.

Danes navsezgodaj sem brskala po internetu za prehrano za boljšo vitalnost, energijo, razstrupljanje...( tu je MBrando pravi ekspert). Ko se sin zbudi ( še spi po težki noči kašljanja...) in če ne bo imel vročine greva po par stvari v eko trgovino. Bom te dni pripravlja več vitaminov, bolj naravno hrano, da malo pridemo k sebi. Sicer imam kar nekaj tega doma (orehovo, konopljino )olje, ingver, kurkumo, svežo zelenjavo in sadje (kolikor je), različna semena, žita, domačo moko, čičeriko, lečo) , le še kombinacije bo treba poiskati. Mika me javorjev sirup, neoluščen riž, ananas, špinača, aloe vera, avokado, granatno jabolko....

Seveda pa si najbolj želim sonca in sprehoda na bolj toplem zraku.

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Mygrace

sporočila: 6506

3. apr 2013 9:44

Trixi, z vsem spoštovanjem.. če bi v moje podjetje nekdo prišel na razgovor za službo in mi med vrsticami dal vedeti, da ve za moje grehe? No ja....saj poznaš tisto: ubij kurirčka?

Mygrace

Mygrace

sporočila: 6506

3. apr 2013 9:52

No, sem pa danes dobila en luškan mejl, kako se počutiti krasno, mirno, izpolnjeno itd....

Sem upoštevala nasvete.

Grejo pa nekako takole:

Ne puščaj nekončanih stvari!

Torej - izprazni tisto na pol polno buteljko rdečega vina, uniči še tisti deciliter belega vinčka, iztoči viski do konca, čokoladni in vanilijev liker prav tako ...

Tudi na pol pokonzumirane bonbonjere spedenaj, ločuj odpadke

 

Mir in zadovoljstvo menda zagarantirano

Mygrace

kriznana  

član od: 14.10.2006

sporočila: 602

3. apr 2013 10:43

Jaz pa sem si danes privoščila dooolgi spanec. Kar ni ravno v moji navadi. Kaj češ po neprespani prejšni noči, ter včerajšni vročini je to kar pasalo.

Do sedaj sem že pospravila. Pregledala vse zaposlitvene portale napisala ter odposlala dve prošnji.

Ja, JJ tako je včasih te vzamejo na poskušnjo pol pa nič. Tudi sama iščem od čiščenja naprej vse. Mi je bilo smešno, ko sem dobila odgovor iz enega čistilnega servisa, da me ne morejo zaposliti zaradi previsoke izobrazbe. Halo, od kdaj je ekonomski tehnik previsoka izobrazba. Ja kaj češ tak je.

Ampak ni hudič, da se ne bi nekaj našlo. Enkrat, upam pa da v bližnji prihodnosti. Ker tudi meni ta stvar že pošteno načenja samozavest in mogoče je to tudi vzrok tolikih neprespanih noči.

kriznana

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti