8. okt 2008 20:18
Še "pofotkaj" malo za lažjo prestavo...
kobra 1
8. okt 2008 20:18
Še "pofotkaj" malo za lažjo prestavo...
kobra 1
8. okt 2008 20:32
kobra, če je mišljeno meni bom, čez konec tedna. pa še eden za mandljeve medenjake (je bila zadnjič ena debata pri receptih, da so količine pisane v lončkih - evo pri tem receptu je za jajca pisano, da morajo biti velikosti M) ... to sem malo bolj za šalo dodala... 4 jajca 1 ščep soli 200 g sladkorja 350 g mletih mandljev 1 žlička pecilnega 1 žlička začimb za medenjake za obliv 100 g kuverture najprej penasto jajca, sol, sladkor. Primešamo še mandlje, pecilni, začimbe. V pekaču 35x40 pri 170 cca 15 min Ohladimo, razrežemo na kocke. Kuverturo raztopimo in okrasimo kocke (narišemo črte ipd.) klavdija
9. okt 2008 9:33
Moycaa,
evo, ravno iz hoferja, kokosova mast, kot sem povedal, nahaja se med dve margarine, na metaliziranem ovoju rdeči nadpis: Nusett, pa modro: 100% reines-Kokosfett, 0,99€ ( 250 gr ), kupil eno, čeprav imam še eno od prej.
ežoj
9. okt 2008 9:41
Pa poskusite tele kekse,meni so eni izmed boljših OVSENI PIŠKOTI: -120 g margarine Rama -100 g sladkorja -1 večje jajce -1 zavitek vanilin sladkor -malo cimeta -200 g moke -1 pecilni prašek -140 g ovsenih kosmičev -70 g sesekljanih orehov -50 g sesekljane čokoladeza kuhanje Jajca,margarino,sladkor,vanilin, cimet zmešamo.Nato moko s pecilnim in na koncu kosmiče,čokolado in orehe.Pustimo stati vsaj 30 minut.Oblikujemo kupčke in pečemo do zlate barve. petardica
9. okt 2008 10:47
Ežoj, hvala! Bom naredila še en krog do tja! Moycaa
9. okt 2008 14:02
Jaz bi pa prosla za en nasvet - lani sem delala cimetove linške, posipala sem jih s sladkorjem v prahu, shranila v škatli za pecivo in po nekajdnevnem mirovanju je sladkor v prahu enostavno izginil oz. se je stopil. Sem jih prehitro zaprla v škatlo ali so bili shranjeni na pretoplem mestu,..? Kako jih je najbolje shranit? LP gordana
9. okt 2008 14:48
gordana je napisal/a: |
. Sem jih prehitro zaprla v škatlo ali so bili shranjeni na pretoplem mestu,..? Kako jih je najbolje shranit? |
9. okt 2008 16:03
mamamia, ali imaš recept iz včerajšnje slike ob 14:57 za kocke na sredini, ki so svetle barve in prelite s čokolado. Se priporočam.
9. okt 2008 18:17
Mizarka - spraševali ste za belo pecivo, ki je na krožniku (na sliki oz.linku od mamamie) - to je bela pita, na tistem krožniku so še: "...cimet-pita, londonerica, dan-noć, rafaelo kuglice, rum kuglice, linceri, lubenica i jagode od domaćeg marcipana..." gordanaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Pad Thai
Pure testenine z dimljenim lososom