6. nov 2008 12:54
Morda ste se že kdaj pogovarjale, pa nisem našla, zato bom kar vprašala. Zanima me namreč, ali je bistvena razlika, če hraniš piškote v pločevinasti ali plastični posodi? LP pujsek
6. nov 2008 12:54
Morda ste se že kdaj pogovarjale, pa nisem našla, zato bom kar vprašala. Zanima me namreč, ali je bistvena razlika, če hraniš piškote v pločevinasti ali plastični posodi? LP pujsek
6. nov 2008 16:08
Ampak, vendy, tisto z modro župo se je potem vseeno dobro končalo, če me spomin ne vara... Piškotki s kristalčki zgledajo pa super - take piškotne zvezdice, imaš občutek, da se kar topijo v ustih... sicer sem jaz tudi razmišljala, da bi obarvala grobi sladkor... pa to ni to, ker nima tiste "prozornosti"... In, mamamia, kje v Avstirji pa, če ni skrivnost? Bom šla še pred Miklavžem gotovo proti severu, pa če ni ravno stotine kilometrov vstran... Irena
6. nov 2008 17:17
piškotek je napisal/a: |
Ampak, vendy, tisto z modro župo se je potem vseeno dobro končalo, če me spomin ne vara... Irena |
6. nov 2008 18:13
piškotek je napisal/a: |
Ampak, vendy, tisto z modro župo se je potem vseeno dobro končalo, če me spomin ne vara... Piškotki s kristalčki zgledajo pa super - take piškotne zvezdice, imaš občutek, da se kar topijo v ustih... sicer sem jaz tudi razmišljala, da bi obarvala grobi sladkor... pa to ni to, ker nima tiste "prozornosti"... In, mamamia, kje v Avstirji pa, če ni skrivnost? Bom šla še pred Miklavžem gotovo proti severu, pa če ni ravno stotine kilometrov vstran... Irena |
1. Mr. Darcy mi je bil izredno všeč v oni nadaljevanki Prevzetnost in pristranost, nekaj let nazaj (in manj v filmu o mladem irskem dekletu, ki z njim zanosi in jo seveda pusti na cedilu, kako se mu že reče???)
2. V Metroju so ga imeli, ti jutri napišem, kako se mu reče.
mamamia
mamamia
7. nov 2008 0:04
Kristalni sladkor, v različnih barvah se dobi v Pekarni Vrhnika. Žal prodajajo samo po 1 kg, cena pa mislim, da je okrog 9€. Na tej sliki se ne vidi dobro, vendar je na lunicah zlat kristalni sladkor:
stana
9. nov 2008 11:14
Evo še malo pa bo treba začet pečt.
jade
9. nov 2008 11:44
Prosim za pomoč. Pred dvema letoma sem pekla medenjake po receptu prekmurke(na kulinariki je ne zasledim).Recept ni bil v bazi receptov, ampak ga je napisala v forum.Recept vsebuje zdraven bele moke tudi polnozrnato.Če kdo pozna recept naj mi ga prosim posreduje! Lepo sončno nedeljo vam želim jancika
9. nov 2008 12:51
Upam, da bo kaj v pomoč: sicer ni s polnozrnato moko, pa vendar bo komu tudi prišel prav ta: http://kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=722& LP akniradg Sporočilo je spremenil(a) akniradg dne 09. nov 2008 12:54:26
9. nov 2008 20:43
Hvala akniradg.Recept ni pravi,sem pa se vrgla v iskanje starih zapiskov in sem ga našlaLetos bom delala medenjake,cimetove zvezdice(te gredo najbolj v promet)in orehove kekse.Sem se odločila,da letos ne bom pretiravala,upam da mi bo uspelo jancika
9. nov 2008 20:53
Ja, tak sladkor sem si jaz zamislila... : ) Sicer sem pa pekla včeraj: medenjake, kekse s kandiranimi višnjami, kekse s pomarančo in mandlji, kekse z začimbami, največ galange, klinčkov in svežega ingverja. Upam, da me čaka samo še peka fensi šmensi piškotov decembra, pa jasno, praline... lidka [sonce]Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Schwarzwald kocke
Orehova rolada