19. dec 2008 16:25
Reca, je že Loni napisala, jaz bi dodala samo še to, da modelček posuješ z riževo moko predno daš testo v kalup.
stana
19. dec 2008 16:25
Reca, je že Loni napisala, jaz bi dodala samo še to, da modelček posuješ z riževo moko predno daš testo v kalup.
stana
19. dec 2008 17:17
No, ok. Jaz sicer nimam težav s krhkim testom - mrzlo maslo/margarino zrežem na moko z dodatki po receptu (sladkor, mleti oreški, dišave...) malo premencam med dlanmi, da dobim ene vrste drobtine, potem dodam jajca, smetano mleko ... in vse skupaj na hitro pognetem v kepo. Tako me je učila mami in ker se obnese, se niti ne trudim z mazanjem oz. pranjem multipraktika... Irena
19. dec 2008 18:18
Evo, takoj zdajle ga bom namočila in potem se bom drugi teden lotila peke. Hvala obema. Moram letet, ker imam jogurtove žepke v pečici. lp Vesna
19. dec 2008 18:31
Do sedaj sem napekla: 3 krat linske oci (iz baze Agelique) 2 krat dunajske brizgane (iz baze) 4 krat macje jezicke 1 krat skoljke z vanilijevim nadevom 1 krat skoljke z jagodno marmelado 1 krat skoljke z marelicno marmelado 1 krat limonine zvezdice (iz baze Riko) 1 krat husarske krapke z jagodno marmelado 1 krat snezinke (iz baze) .... in shramba je spet prazna .... bom morala v nedeljo popoldne spet nekaj napeci za zalogo (verjetno skalce, dukate in spet linske oci). Piskoti kar kopnijo (kot spomladanski sneg): vceraj so koledovali osnovnosolci, potem je bil bozicni koncert otroskega zbora, jutri je gimnasticna akademija, .... Teta pece piskotke, necakinji pa odnasata .... ribica
19. dec 2008 21:01
Joj, Ribica, jaz bi tudi take odjemalce ... Jaz pa pečem in predvsem sama jem.
Ampak otroci rastejo ...
Atina
19. dec 2008 21:48
Loni je napisal/a: |
Očitno je z mano letos nekaj zelo narobe - nišesar še nisem spekla, pa tudi nimam namena, enostavno nisem v ta pravi štimungi. Jutri sicer ima brat rojstni dan in imam za končati torto, samo to nima veze s prazniki. Katastrofa. |
Če si ti " tista " Loni, rdečelaska fatalka, sam ti sfolgaj bratov rojstni dan, pol pa ne skrbet za pecivo:
Če na tole nič ne ujamem, pol pa res ne vem, a ne Ognjič?
ežoj
19. dec 2008 21:51
ežoj
Ognjič
19. dec 2008 21:55
No, ja, aplauz že, a je za levo ali desno stran krožnika?
Pa kakšne so možnosti, da ujamem fatalko?
ežoj
19. dec 2008 22:17
Če bo imela superge se bojim da bo prehitra. Sicer imam pa jaz udi že 9 vrst različnega peciva. Jutri bo nekaj finiša. lp Vesna
20. dec 2008 0:07
To je pa moja božična peka (medenjaki po receptu medeni srčki iz baze, istrski cukarini, mehki cimetovi keksi, vanilijevi rogljički migla in specullas). Mogoče spečem še kaj. Marna http://marna.moj-album.com/ Sporočilo je spremenil(a) Marna dne 20. dec 2008 00:08:30Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Tajski rdeči curry
Kremna cvetačna juha