11. sep 2008 14:44
Seveda je prav, da se šteje tudi preživnina! Sicer se tudi lubijeva plača pri nas ne bi smela štet, ker je to za otroka in zanj! Pa se seveda šteje, ker živimo skupaj! To, da se štejejo vsi prihodki ni aburdno, ker imamo mi ravno toliko stroškov z otroki kot ti - naši otroci nič manj ne pojejo samo zato, ker se midva dobro razumeva! In gleda se pač prihodek na družinskega člana - je pač tako, da ima veliko samohranilk boljše prihodke kot pa veliko poročenih parov. Ne, ne gre se samo za stanovanje, ker so stroški še marsikaj drugega kot samo stanovanje! Se strinjam, da je ceneje, če živi več oseb skupaj, ampak to lahko tudi ti rešiš tako, da s kako prijateljico živiš v istem stanovanju, pa boš na istem - oz. še na boljšem, ker se njeni dohodki ne bojo šteli v račun pri vrtcu, najemnine boš pa vseeno manj plačala. To, da imaš celo stanovanje zase, je pač nek luksus, ki se tudi plača, kot vse ostalo. Midva sva trenutno malo izpisala še pred začetkom, takoj ko sva ugotovilam približno kolikšno vsoto bi plačevala, ker sva ugotovila, da si jasli trenutno ne bi mogla privoščit (ker gledajo prihodke iz leta 2006, ko je mel lubi 2x boljše plačano službo, jaz pa sem delala polni delovni čas, zdaj pa polovičnega za polovično plačo pa še to na bolniški, ki je manj plačana) in če bom šla nazaj delat, bomo nekak pokrili tiste mesece s kako varuško, bo vseeno ceneje kot vrtec. Dokler sem pa na bolniški, jo imam pa seveda doma. Veri