11. sep 2008 15:18
meli, moj lubi ima tako plačo kot ti, jaz imam pol manj, smo 3 (plus pes), pa še ena je na poti. Vidve imata 550E na osebo, mi bomo januarja imeli 300E na osebo. Pri tem, da šparava za stanovanje, ker se bomo slej ko prej morali preslit, ker otroci majo to tendenco, da zrastejo... Prav tako imamo vse stroške s stanovanjem, s hrano verjemi, da še precej več, ker moj ljubi res ni "zanemarljiv"
...
Torej po vseh matematičnih izračunih, smo denarno precej na slabšem, pa se mi ne zdi, da bi ravno gagali, je še dosti bolj revnih od nas! Kaj naredimo? Kot sem enkrat napisala:
če nimava za kino, ne greva v kino, ne kupujeva knjig, čeprav jih imava sicer rada (to je pač edina taka razvada, ki jo imava).
Ne kupujeva vode, sokov, alkohola, cigaret, junk fooda, sladkarij, ničesar kar ni nujno potrebno.
Kamor se da, se peljemo s kolesi (jaz se zdaj res ne smem in se pozna na bencinu). Če imaš do službe manj kot 10 km, se komot pelješ z biciklom.
Obleke - zase in za tamalo - sva večinoma dobila in sva zelo hvaležna vsem (tudi dvema super kulinaričarkama:), ki so naju založili s stvarmi, ker si ne predstavljam, da bi morala vse to kupit... Včasih kaj sešijem, zdaj ne smem, sicer sem pa kar precej, ker so nekatere stvari precej cenejše, če jih sam narediš, sploh če jih sešiješ iz starih oblek, ki so zanič.
Veliko lahko prihraniš pri raznih kavicah in malicah za v službo, ker če jih kupiš, so precej drage, če jih narediš doma, pa poceni.
Če tvoj avto veliko žre, si omisli ax -a, dizelco, ti grejo praktično na hlape, preverjeno;)
Ni treba met novega pohištva, dosti se da naredit iz kosov, ki jih imaš in jih malo obdelaš, pa zgleda super.
ne vem, kaj ti svetovat, ker ne vem, kako živiš, torej, kje ti leti denar, kjer ni nujno. Najemnino moraš plačat, pa vrtec tudi, to je jasno, so pa še drugi stroški, ki niso vedno vsi nujni. Če si kupila nov avto na leasing, ga prodaj in kupi manjšega, cenejšega, varčnejšega, starega.
Veri