Posodica za menstruacijo

vanjatajnsek  

član od: 6.6.2005

sporočila: 1704

14. sep 2008 15:14

"In pri tej pameti me tudi nihče ne more prepričati, da menstruacija ni normalen in naraven pojav pri zdravi ženski v rodnem obdobju." Ginekolog mi je povedal, da - navajam - " ženska rabi menstruacijo toliko, kot krava sedlo" Pa gre za mladega in zelo cenjenega ginekologa. Skratka, je ne rabi - zato pa tudi nova kontracepcijska sredstva: mirena - pri njej izgubiš menstruacijo za nekaj let, ravno zadnjič mi je povedal, da pride v zelo kratkem - če že ni, na naš trg tabletka, ki se jo bo jemalo tri mesece skupaj - torej brez vmesnih krvavitev..... Sicer pa - a, ste si kdaj ogledale stalažo npr. v Intersparu, kjer so zloženi vložki - dolga je par metrov, pa koliko reklam za vložke in tampone - ej, to je totalen biznis! Glede posodice, vsem tistim, ki pravite, da je "isto kot s tamponom" - ni isto! Tampon enostavno zavržeš, posodico pa moraš nesti pod pipo in nad umivalnikom sprati kri z nje - dovolj nazorna razlika? lp, vanjatajnsek

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4746

14. sep 2008 18:11

vanjatajnsek, dobro veš, da sem tisto napisala v zvezi z izgubo mestruacije zaradi anoreksičnosti.

Ognjič

sweets  

član od: 16.8.2008

sporočila: 796

14. sep 2008 18:27

Jaz mislim tako kot vam je že na začetku povedala Jasna1, Mireno noter in menstruacije ni več. Meni se zdaj spet narahlo pojavlja, ker se je iztrošila čez 3 mesece pa novo noter in spet bo mir za 5 let. Lp sweets

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

14. sep 2008 18:55

Jaz pa še vedno trdim tole:  mi mislimo, da smo prelisičilo naravo, na koncu pa le ona prelisiči nas.

Ni vse, kar znanost iznajde, v resnično dobro človeštva, čeprav mu kratkoročno lajša življenje. Da je neka taka zadeva v smislu nenevarnosti res preizkušena, traja vsaj eno človeško življenje, ne pa par mesecev. Tako je moje mišljenje, ga pa nikakor ne želim vsiljevati,  le morda dati v razmislek. Mogoče nimam prav in gledam preveč zastarelo - bo čas pokazal, katero stališče je bilo pravilno.

Cila

matilda  

član od: 16.8.2006

sporočila: 1981

14. sep 2008 18:58

Cila, to je pa lepo povedano. matilda

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

14. sep 2008 19:25

Se strinjam s Cilo.

rimljanka - zasebno mnenje

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

14. sep 2008 20:27

Marička, niti sanjalo se mi ni, da bom kdaj v zvezi s sklečko za menstruacijo pohvaljena!

LP

cervus

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

15. sep 2008 10:13

vanjatajnsek je napisal/a:
Ginekolog mi je povedal, da - navajam - " ženska rabi menstruacijo toliko, kot krava sedlo" Pa gre za mladega in zelo cenjenega ginekologa. vanjatajnsek
Nekak se mi zdi, da je to isti ginekolog, ki je mene poslal delat, češ da so vsi moji simptomi samo znaki zgodnje nosečnosti, bila je pa pljučnica... Ni vedno vsega, kar reče nekdo v beli halji za suho zlato vzet, sem probala na lastni koži, pa ne enkrat... Se pa tudi jaz strinjam s Cilo. Tudi o kontracepcijskih tabletkah pravijo, da so popolnoma nenevarne, če pa greš malo študirat neodvisne študije, se pa pokaže marsikaj drugega... Veri

nasha  

član od: 30.12.2006

sporočila: 477

15. sep 2008 12:20

Cila je napisal/a:

Jaz pa še vedno trdim tole: mi mislimo, da smo prelisičilo naravo, na koncu pa le ona prelisiči nas.

Ni vse, kar znanost iznajde, v resnično dobro človeštva, čeprav mu kratkoročno lajša življenje. Da je neka taka zadeva v smislu nenevarnosti res preizkušena, traja vsaj eno človeško življenje, ne pa par mesecev. Tako je moje mišljenje, ga pa nikakor ne želim vsiljevati, le morda dati v razmislek. Mogoče nimam prav in gledam preveč zastarelo - bo čas pokazal, katero stališče je bilo pravilno.

Cila
Se zelo strinjam. Če bi bila še enkrat mlada in še ne bi rodila, vsekakor ne bi preizkušala novosti ki so na trgu le par let. V zgornjem citatu je vse lepo razloženo. Narava ni ustvarila menstruacije zato, ker je ženska ne potrebuje....... Lp Nasha

sara.vidmar  

član od: 12.1.2005

sporočila: 654

15. sep 2008 13:43

Meni se zdi super, ampak nekak predraga. 31 evrov za malo plastike...? sara

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti