Frizer

vesnal  

član od: 17.12.2002

sporočila: 449

tema odprta - 3. sep 2008 9:31 | ogledi: 2.956 | odgovori: 34

Kam kaj hodite k frizerju in kakšne so danes kaj cene?

Ali obstaja kje, da ti slikajo glavo in ti na računalniku pokažejo kako bi zgledal s prameni?

Nisem bila pri frizerju že kakšnih 8 let in nimam pojma

Jelenckova  

član od: 30.3.2005

sporočila: 2053

3. sep 2008 9:50

To da te slikajo in ti na sliki vidiš, kako bi izgledal s prameni, lahko narediš tudi doma. Cel kup je takih brezplačnih programov, na katere si naložiš svojo sliko, pa si menjaš barvo las in oči in cel kup zanimivih reči. Kakšen mesec nazaj sem se cel vikend zabavala s svojo podobo, tako da so me potem v ponedeljek ornk bolele trebušne mišice. Od smeha, seveda. Drugače so pa mene nazadnje pobarvali in ostrigli na Viču v Šparu. Pa sem bila zelo zadovoljna. Jelenckova

katka lopatka  

član od: 1.12.2006

sporočila: 4996

3. sep 2008 10:04

K frizerju hodim enkrat do dvakrat na teden, se "počesat". Imam daljše lase in se mi v teh burnem vsakdanu ne da še s tem ukvarjat. Za seanso plačam 5€. Če se grem pa barvat, na pramene in striči pa pride okoli 30-35€ (na vsake dva in pol meseca). Hodim k enem manjšem privat frizerju v Šiški v LJ, ki je prijetno domač in nič fancy, ena frizerka v izmeni, takoj si na vrsti, delajo pa super, vsaj zame. katka http://katka-lopatka.moj-album.com/

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

3. sep 2008 10:15

Vesna, tista finta z računalnikom je za moj okus malo overrated - lahko se pa sama igraš (poleg pravka omenjenega linka na zgornjem postu) tozadevno in sicer tako, da vtipkaš v gugla "virtual makeover" in ti bo en ženski sajt na iVillage-u vrgel tudi to. Lahko naloudaš svojo sliko in se popravljaš. Jaz sem se s tem igrala pred kakimi tremi leti. Če pa nimaš svoje dobre fotke - to je pa tvoj obraz BREZ las, ki bi padali na obraz in pokrivali ušesa...je pa tole itak manj uporabno. Anyway, moj topli nasvet je, da greš k frizerju moškega spola. Štos je v tem, da moški ženske drugače vidijo in jih želijo narediti lepše, medtem ko ženske frizerke - kaj pa vem - nekako delajo frizure po enem muštru, ki jim trenutno paše. Če se frizerki striže na kratko, bo to naredila vsem in vse prepričala v to smer, če se ji delajo paži, bo vse vlekla na paž, če je v fazi barvanja na rdeče, bo vse pobarvala z enako barvo (To je tisto, čemur pravim "vaški frizeraj" - in ob tem pozdravljam našo zamjesko lučko52, ki se vedno blazno reži, kadar uporabim ta termin, lucy, tole je prav zate....). Pa ne vem, a to ena babja žlehnoba nezavedno ven udarja ali pa je tisti ženski moment ko je ziheraštvo in rutina pred ustvarjalnostjo.... Cene so pa take - govorim za Lj - striženje je od 35 EUR navzgor, ko dodaš še obloge itd, prideš tja okoli 50 EUR. Barvanje je od 40 EUR navzgor. Karkoli boš delala, samo ne naroči kakšnih groznih kontrastnih pramenov - to je tako predpredlani zadeva...... Vendelina jr.

ZAČETNICA  

član od: 2.2.2007

sporočila: 1985

3. sep 2008 10:20

katka lopatka je napisal/a:
K frizerju hodim enkrat do dvakrat na teden, se "počesat". Imam daljše lase in se mi v teh burnem vsakdanu ne da še s tem ukvarjat. height="30"/> katka http://katka-lopatka.moj-album.com/
Ti si tak ko moja sestra, ona je sicer imela malo čez tazadno laske in ful vozlaste. Ampak je imela srečo, da je imela doma "frizerko" (beri: mene) in tako fajn zastonj, ki jo je razčesavala in ji glavo prala, ker si sama ni mogla. In ker je to njo in njeno "frizerko" strašno motilo je šla na irokezo... Ampak zdaj je spet "normalna" pri glavi. Jaz ko sem se še barvala - to je dve leti nazaj, sem plačala 14.000 sit (okolica MB). Za ta denar mi je delala pramenčke, ostalo bučo pobarvala in ostrigla, včasih konice včasih kaj več. Potem je pa prišlo do finančnega stanja, ko si tega nisem mogla več privoščit in sem se nehala barvati. Zdaj grem k eni frizerki, ki me sfrizira za 14 €, ko je kriza pa grem k mamini, ki je doma čisto blizu nas in mi postriže špičke, ne da mi gor trdilca (ne pene in ne laka), glavo mi takrat ko je mrzlo posuši samo toliko, da nimam čist mokrih (pa še to brez krtače, ker trpim, če mi kdo preveč šari po glavi), potem pa si jaz dam doma silikonček in posušim do konca in ta "tretma" me stane 5 €. Začetnica

vesnal  

3. sep 2008 10:32

hvala vsem za nasvete, ja sigurno ne bom dajala kakšnih čudnih kontrastov, vse kar bi jst rada so malo svetlejši prameni, ne blond, drugače imam pa že tako svetle lase in so že naravni več barvni, tako da bi nekaj takega zraven dodala, odtenek bolj svetlo, mogoče tudi dva različna odtenka, da ni potem ne vem kakšnih narastkov, sm pa itak malo panična, ker se v življenju še nisem pobarvala, pri frizerju sem bila pa zaradi konic tudi samo ene 10 krat v življenju, sedaj imam tako dolge lase, da mi moj lepo doma postriže konice in je mir

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

3. sep 2008 10:35

Začetnica, zadnja frizerska modrost je, da tiste silikonske kapljice res naredijo en film okoli konice, ampak da se ta silikons srajčka potem strdi, postane težka in potem še bolj lomi konico....skratka, modrost izpred desetih let baje zdaj ne velja več... Sama zadnjih nekaj let prakticiram naslednje: lepo si v lase obilno vtrem kokosovo kremo (ki jo imam drugače za telo) in potem je ta maščoba kaki dve uri na laseh (lahko pa tudi celo noč, pa si lase opreme zjutraj) in to rutino najmanj enkrat tedensko (na morju pa vsak dan) in je celo moj fancy frizer blazno zadovoljen z rezultatom - glavno, da se ta hranilna maščoba lepo vpije v las, ni nujno, da je maščoba v najdražji pakungi. Vendelina jr.

evagirl  

član od: 4.10.2007

sporočila: 276

3. sep 2008 10:40

joj ful je zanimivo,se lahko ful nasmeješ :) pa še kaj pametnega ugotoviš :) evagirl

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

3. sep 2008 10:52

Jaz sem dala za striženje, fen in barvanje 20 €, me pa ta bejba striže in pedena že leeeta... Sama pa ob vsakem pranju dajem gor masko.

Bom pa poizkusila s kokosovo maščobo, kot je rekla Vendy. Zdaj imam tako dolge lase, da me motijo pri spanju, ker se naslonim gor, ali pa se moj nasloni nanje in cuka... In letos prvič po ene 10 letih si jih sušim naravno, ker so sicer skodrani, ampak zdaj so predolgi da jih feniram, pa traja, traja...

lidka

vesnal  

3. sep 2008 10:58

lidka jaz imam dolge lase od malega, in spim s kito vsako noč je veliko lažje pa še niso sfecljani zjutraj, fenam si jih pa ni, sploh nimam fena, pa moram rečt da se mi kar hitro sušijo

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti