Pralni stroj - izkušnje z gorenjem in/ali boschem

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

31. avg 2008 0:09

Vsa mašinerija v bajti od Boscha - razen pralnega stroja, ki je bil do zdajšnjega vedno Gorenjev, mamo Electrolux in smo zadovoljni, Gorenjev je zaradi vse sorte elektronike, ki so jo na veliko reklamirali, tudi crkoval na veliko, Mama, ki pa ima Gorenjevega, tudi 2 leti starega, je vzela takega brez digitalnih okraskov, njen pere super. Aja, saj tista dodatna garancija ni tako draga, mi je imamo na pralni stroj 7 let.

Loni Makaroni

Doban  

član od: 24.8.2004

sporočila: 238

31. avg 2008 7:50

Jaz mislim, da kaj dosti ne prebereš, saj navsezadnje Gorenjeve pomivalne stroje dela Bosch, prodajajo jih pa pod Gorenjevo blagovno znamko, ne vem kako je z ostalimi zadevami... Jaz se navadno odločam po dodatnih funkcijah, ki jih imajo in ki jih uporabljam.. Sicer je v kuhinji vse Gorenjevo, razen indukcijske plošče, pralni stroj pa je Electrolux. Vse dela OK in sem z izbiro zadovoljna. Simona

ČRNICA  

član od: 9.7.2008

sporočila: 85

31. avg 2008 8:05

Pozdravljena Stentor, najprej ti želim uživanja in še enkrat uživanja na svojem , kar se tiče pralnega stroja imamo mi electrolux, sedaj štiri leta , pere ko urca , in najmanj 2 pranji dnevno(mali otrok), tako da je mož rekel, je že zdaj odslužil svoje, tudi sušilec imamo iste znamke, dela brez problemov. Hladilnik imamo vgradni kombiniran, sedaj eno leto, odkar smo se selili v hišo , (moram it pogledat), zanimivo tudi electolux. Moram rečt, da sem zelo zadovoljna,vendar do sedaj , smo imeli tudi že vse mogoče pri hiši ,ampak nismo imeli , še nikoli z ničemer, kakšne probleme.Mogoče pa imamo samo srečo. LP ČRNICA

miele  

član od: 24.6.2007

sporočila: 207

31. avg 2008 9:42

Pr men je pa vsa mašinerija od Miele & Bosch.Vse deluje odlično tako kot mora. Sicer se pa vsak sam odloči,katero znamko bo kupil.Sam iz grozno slabih izkušenj,od Gorenja neb več do konca življenja kupo to znamko.Čeprav imajo v trgovinah sem opazil,napisano poleg aparatov (5 LET GARANCIJE,KER VEMO KAJ DELAMO). LP Miele

urssa  

član od: 25.12.2005

sporočila: 380

31. avg 2008 11:28

Mogoče pa poglej iz tega vidika: fant je dobil Gorenjev pralni stroj (5 let garancije, lih je bil znižan itd...), pa ni preveč dober za najine potrebe. Je tisti za 6 kilogramov perila, kar nikoli ne pride v poštev, program, ki je najbolj uporabljan (60 stopinj, bombaž) pa traja kar 2 uri in tričetrt... Lih zanč sem šla merit, da najhitrejši program opere v uri in 10 minut. To je za moje pojme res pretirano! Doma imamo pa Candijevega in mi je najbolj všeč, da ima 30 minutni program na 50 stopinj - ne porabi veliko elektrike, ne vode, pa itak je perilo večinoma samo za preplaknit, tako da je najbolj uporabljan program. Aja, nej še omenim, da majo pri fantu doma iz iste serije še sušilni stroj, ki je pa super - pa še posuši hitreje, kot pralni stroj opere (tega še vedno ne razumem, ampak nej jim bo...) Tko da moj predlog je, da ne izbirajta glede na znamke, raje si poglej kakšne funkcije in programe ima stroj in izberi tako, ki ti bo najbolj ustrezalo! Urša

fakin712  

član od: 29.3.2005

sporočila: 2682

31. avg 2008 11:30

Vse aparate imamo od Gorenja in smo z njimi zelo zadovoljni. Zdaj smo kupili še sesalec od Gorenja, ki je v Merkurju v akciji. Tudi z njim smo zelo zadovoljni. Jaz navijam za Gorenje. LP! fakin712

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

31. avg 2008 11:34

No, mi imamo pa katastrofalne izkušnje z Miele pomivaanim strojem, in to z dvema zapored v nekaj letih, ker je tašča pač vztrajala pri znamki. In po tistem nikdar več, čeprav sem prepričana, da je to ena najboljših blagovnih znamk. Ampak ravnamo po izkušnjah, ki jih pač imamo sami ali kdo od znancev, sorodnikov in prijateljev.

Gorenjeve naprave, ki jih imamo (zamrzovalne omare, hladilniki, štedilniki, moj pralni stroj) delujejo brezhibno dolga leta. Očitno imam srečo. Kot tudi z whirlpoolovim pomivalnims trojem, svakinja in tašča pa sta super zadovoljni s svojima Candyjema.

Danes ni slabih, zelo slabih, naprav oziroma blagovnih znamk. Pri najboljši in izjemno ugledni firmi lahko naletiš na slab aparat, kot sem opisala naš primer s strojem Miele, svakinja na primer pa nikdar ne bo kupila Gorenjevega pralnega stroja. Lahko pa dobiš stroj, ki bo služil desetletje tudi z nič kaj ugledno blagovno znamko. Naše izkušnje so torej zelo različne (pa saj podobno je  tudi pri avtomobilih) in na tej osnovi pač prepričujemo tiste, ki se šele odločajo.

Sama po podobnih debatah, kot je tu na forumu, odidem v različne trgovine, ki ponujajo različne blagovne znamke in temeljito izprašam prodajalce (vsaj dva v vsaki trgovini) o prednostih in slabostih aparatov, ki me zanimajo, in se šele potem dokončno odločim.

No, tole Gorenjevo pisanje, o petih letih garancije jaz razumem tako, da jo brez nadaljnjega dajo, ker so prepričani, da je kupci ne bodo uveljavljali. Eni se pač nasankajo pri Gorenju, drugi pri kateri drugi znamki.

In dokler o tem debatiramo gospodinje, je kar v redu, saj izmenjujemo izkušnje, če bi se pa v debato vmešal kak zastopnik ali prodajalec katerekoli firme in začel hvaliti eno znamko na račun druge, pa se mi debata ne bi več zdela korektna.

Pravi odgovor na vprašanje kaj kupiti se po moje še vedno najde predvsem v trgovini s širokim izborom artiklov in  dobrimi prodajalci, ki nam bodo odgovorili na vprašanje, kaj je najbolj pirmerno za nas glede na potrebe, pričakovanja in debelino denarnice. Debata o različnih izkušnjah z aparati, kot je tu, pa je seveda odlična popotnica.

Mamamia

mamamia

pehtranka  

član od: 9.10.2006

sporočila: 163

31. avg 2008 12:26

Tudi jaz prisegam na Gorenje. Pralni stroj, pomivalni, hladilnik, mali aparati, gorenje je zakon. Praktično se aparature ne kvarijo. Seveda pa moraš tudi s temi rečmi delati lepo, z ljubeznijo tako kot z ljudmi, rožicami, živalmi, itd. Sedaj imam Wirpulov pralni stroj, 40 cm, ker jih Gorenje, takrat ko sem ga kupila še ni izdelovalo, no, ja, saj bom potrpela do bridkega konca, zelo je glasen, opere pa dobro. Naslednji bo zopet Gorenjev. lp pehtranka

anemona  

član od: 9.5.2008

sporočila: 124

31. avg 2008 13:25

Kar smo v zadnjih 30letih imeli od gorenja je bilo zanič Stalna popravila od pomivalnega,pralnega,hladilnika zmrzovalnika...pa še kaj.Ne priporočam!Mogoče pa je pri nas slaba energija??? anemona

nitta  

član od: 13.1.2008

sporočila: 384

31. avg 2008 15:20

Ravno danes oprali prvo "žehto" z novim Bosch-ovim pralnim strojem, in ravno prišla na internet plačati položnico za 15€, da bo garancije na stroj 5 let. Mi smo za enkrat zadovoljni, sploh je fino ker ni potrebno prebrati knjige navodil preden daš prat, je vse tako enostavno. Glede Gorenja pa je tako, da če boste se odločili za njihovega priporočam da se oglasite v njihovi trgovino v sklopu njihove tovarne, kjer prodajajo znižane aparate, ki imajo recimo poškodovan samo karton tore embalažo, pa takega ne smejo prodajati naprej. Morda malo za pogledat... nitta

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti