Pralni stroj - izkušnje z gorenjem in/ali boschem

barbyslo  

član od: 3.1.2008

sporočila: 165

21. sep 2008 10:26

Hallo ! Verjetno sta z fantom že kupila pralni stroj. Po mojih izkušnjah 20 let pranja likanja za otroci športniki ti predlagam. Nikakor ne Gorenje. Nimajo dodelanih detajlov.To mene moti. Ponavadi kupimo stroje za to da delajo. Kaj ti pomaga 5 LETNA GARANCIJA če moraš kar naprej klicati servis. Je že res da je naša slovenska firma, vendar imajo po tradiciji Boshovi vse dele boljše in seveda modele praktične. Praktičnost in uporabnost velja. Mi smo se v trgovini vdali in kupili Gorenjev sušilni stroj in hladilnik. Hladilnik je star eno leto in od samega začetka spušča vesoljske zvoke ki se slišijo maloda v spalnico. S sušilcem pa tako. Mucke od oblek se nabirajo povsod.Moraš postati barbapapa in uporabljati posebne tehnike čiščenja da ga čistiš vsakiš ko se posuši perilo. Tehnična zasnova je oskubljena. Ima premalo filtrov.V bistvu samo enga na vratih. Beda. Suši dve uri in še to pogojno. Plačujemo elektriko kot da bi imeli hišo, čistimo in sesamo mucke neprestano .V glavnem nismo zadovoljni.... Imamo Boshov pomivalni stroj in štedilnik. Vse je tako kot treba .Pomivalca tudi slišimo ne kadar dela.Zelo v redu ... Pralni stroj imamo Whirpool 6 čut.Tudi zaenkrat zelo v redu... 1. KUPI STROJ BOLJŠE KVALITETE Z MANJ FUNKCIJAMI. RAZMISLI KAJ V BISTVU POTREBUJEŠ IN NAJVEČ UPORABLJAŠ 2. NAJ TE NE ZAVEDE GARANCIJA 3. UPOŠTEVAJ UPORABNOST IN PRAKTIČNOST. barbyslo

Stentor  

član od: 19.1.2008

sporočila: 84

22. sep 2008 11:47

Zdravo. No, s fantom sva bila že odločena, da si nabaviva Boschev pralni stroj, pa sva potem imela precejšnje nepredvidene stroške in tako se bova še par mesecev igrala študenta in bova (tako kot do zdaj) vozila žehto na domačo vidend obdelavo. Drugače pa moram reči da so skoraj vsi prodajalci, s katerimi sem se menila, postavili Bosch pred Gorenjem, tudi zaradi tega, kar jim povejo njihovi serviserji. Tako da sva v bistvu že odločena, kaj bova kupila, kako bo stvar delovala pa še sporočiva. LP Stentor

Stentor  

član od: 19.1.2008

sporočila: 84

15. jan 2009 20:12

Zdravo! Konec oktobra sva na koncu kupila Boschev pralni stroj in sicer model WAE24442BY, ker je imel najbolj ugodno razmerje med ceno in opremljenostjo. No, zdaj ga preizkušava in uporabljava že skoraj tri mesece in tako lahko podam preverjeno mnenje, da sva več kot zadovoljna. Stroj je res super. Največkrat uporabim enega izmed programov za perilo do 3kg, ki opere v malo manj kot eni uri, tisti za 7kg perila pa rabi uro in pol. Poleg tega ima še polno drugih programov, tudi takega za 15min. Stroj je dokaj tih (kolikor je pač lahko), baleta tudi ne pleše. Perilo je lepo oprano, iz bobna pa pride minimalno zmečkano tudi brez dodatne funkcije za lahko likanje. Resnično sva zadovoljna in upam, da bova tudi v prihodnje. Pa še to - Bosch ima načeloma 3 leta garancije, z minimalnim doplačilom 15€ pa se garancija podaljša na 5 let. LP Stentor

jana 07  

član od: 8.10.2004

sporočila: 187

15. jan 2009 20:15

Stentor se strinjam. Enakega imam od srede decembra in sem zelo zadovoljna z njim. jana 07

čvekica  

član od: 23.10.2008

sporočila: 62

15. jan 2009 21:38

Se tudi jaz podpišem pod vajini izjavi za Bosch-a, imam istega že leto in pol, več kot zadovoljna sem z njim čvekica

minutka  

član od: 15.5.2008

sporočila: 128

15. jan 2009 22:11

Stentor, model stroja, ki ga imaš, je že nekaj časa eden bolj prodajanih. Kot si napisala, je res za ta denar zelo dober. Predvsem pa sem jaz gledala vedno na stroje s stališča servisiranja oz. koliko je bilo glede na prodajo servisnih popravil. Pri tem modelu skorajda nismo imeli zabeleženih popravil. V tem smislu sem potem strankam svetovala pri prodaji. Morda sem ti ga celo jaz prodala? minutka

bisagolf  

član od: 16.11.2008

sporočila: 135

16. jan 2009 9:48

Osebno imam vse od znamke Gorenje. Od televizije do zmrzovalnika. In do zdaj sem zadovoljna.Je pa tudi res, da ko kupiš kakršnokoli znamko od Candy-ja do Gorenja in če nimaš z njimi probleme, si zadovoljen s tisto znamko. bisagolf

miele  

član od: 24.6.2007

sporočila: 207

16. jan 2009 12:37

Zdravo Stentor.Zelo sem vesel za vaju,da sta se odločila za pralni stroj Bosch.Ta model,k sta ga kupila,ga je pred 14 dnevi kupila moja kolegica.Ravn včeri me klicala,da je z njim (prezadovoljna).Sploh tist 15 minutni program za 2 kg perila.Pa tud ostali,programi za 3 kg,je rekla da jih velik uporablja.Ker pač nima zmeri za 7 kg perila.Kar se tiče zmečkanosti perila,je rekla do skor nima kaj za likat.Prej imela Gorenje,je rekla da ni primerjave z Boschem.Prej likala in likala.Zdej ko ima Bosch pralni stroj,pol dela majn.Pa tud z fantom sta šla na svoje,in sta si vse aparate naročila od Bosch. Sam imam od Bosch:pomivalni stroj in steklokeramičen štedilnik,že 4 leta.Pomivalc ima med pomivanjem komi 42 db.Se ga skor nč ne sliši.ODLIČNA ZADEVA.Štedilnik,mi tud služi v svoje namene,prav lepo peče in kuha.Pred nakupom pomivalca,sem se uredu pozanimal,kok je glasen na prvem mestu,in seveda poraba itd Kar se pa tiče pralnega stroja,pa ni od Bosch,ampak od Miele w 3985 wps navitronic.VEČ KOT ODLIČEN STROJ.Sušilni stroj imam tud od Miele že 6 let.Dela kot urca. Gorenje pri men,nima več vstopa v stanovanje.PREVEČ SLABE IZKUŠNJE,RAJE NE POMISLIM Stentor!Želim ti veliko užitkov pranja,z novim pralnim strojem Bosch lp Miele Miele

Miro  

član od: 6.9.2007

sporočila: 40

19. jan 2009 7:54

S stroji je danes tako, da če imaš srečo ti dela desetletja, če pa nimaš sreče se aboniraš na serviserja. Mi imamo pralni stroj gorenje že preko 10 let in še ni videl serviserja, tako nekako je bilo tudi s prejšnjim. Enak problem imam z Gorenjevo TV. 18 let in hudič noče crknit, da bi si kupil veeeeeeeeliko LCD ali plazmo. Mislim, da bom popustil in vseeno šel v nakup. Miro

miele  

član od: 24.6.2007

sporočila: 207

20. jan 2009 15:21

Ja mi smo tudi imeli prvi pralni stroj od Gorenja.Ki nas je služu preko 20 let.Menjal smo samo motor enkrat in programator. Nekega lepega popoldneva,je pa odpovedu boben,začel puščat.Blo popravilo predrago.In smo šli v trgovino in kupli novga od Gorenja WA 22 S simple&logical.Delu slabo leto,in že tečaj vrat crknu.To popravmo,odpove dozirna posoda,teklo po stroju in motorju.Pol spet neki časa pere,začne ropotat,odpovedo ležaji.In me ornk razjezi,se oblečem in grem v trgovino.Pa kupim pralni stroj miele.In presenetim mamoVsa vesela,ga odpakira,in ga takoj priklopimo,in da z veseljem prat perilo. In je od tega že 7 let.Dela kot urca brez problemov in skakanja po kopalnici Lani se pa preselim na svoje,pa tud kupim belo tehniko Miele.Vse več kot odlično. lp Miele Miele

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti