Faks - druga prijava

vesoljka  

član od: 14.4.2008

sporočila: 134

27. avg 2008 17:35

Če se boš vpisala na Višjo strokovno šolo (ala Lejla...), boš lahko delala preko študenta "le" do 26. leta oz. po 26-em le, če boš tja vpisana REDNO. Imam znanko, ki bi zaradi vize nujno potrebovala status študenta za naslednje šolsko leto, a pri 27-ih ji ta na Višji strokovni nič ne pomaga, če je tja vpisana izredno. Tako da zdaj čaka na razpis o prostih REDNIH mestih na Višjih strokovnih šolah po Sloveniji, ki naj bi prišel ven tam v začetku prihodnjega meseca. Ma, meni se pa ni najprej zazdelo, da je Kletka intelektualno lena, zato je tudi mene zmotil Vendelinin komentar. Ker sem bila sama nekaj časa nazaj v podobni situaciji, ko sem vpisovala vzporedni študij - noben mi ni znal povedati nič vzpodbudnega, k temu pa niso pripomogli niti sitni uradniki in zaposleni v referatu. Čez čas je imela ena od njih (končno) dober dan in mi je mimogrede povedala, da "je sicer malo razpisanih mest za vzporedni vpis, ampak itak vse sprejmejo, ker se jih do sedaj še ni prijavilo več, kot pa je razpoložljivih mest". Tko da je fajn slišat kakšno vzpodbudno izkušnjo. Ali pa vsaj tako tisto slabo, da te ne preseneti tik pred zdajci (da bi recimo Kletka veselo vpisovala izredni š. na Višji šoli, čez pol leta bi pa svoj 26-i rojstni dan praznovala). Mogoče še en nasvet za Kletko: prijavi se na forum kakšne fakultete, pa postavi enako vprašanje. Upam, da se zdaj ne bo šel še kdo vsajat češ "kako ne moreš diplomirati do 26-ega". vesoljka Sporočilo je spremenil(a) vesoljka dne 27. avg 2008 17:36:03

silva  

član od: 1.10.2002

sporočila: 871

28. avg 2008 16:28

drejcek je napisal/a:

kletka, Tebi pa želim čimprejšnji zaključek študija, da se nam boš pridružila v "elitnem" klubu ljudi z vsaj univerzitetno diplomo. Iste ptice skupaj letimo.

Andrej

Drejček

Moram priznati, da jaz nimam diplome (premalo sem bila vstrajna . Dostikrat jo pogrešam  in res, res bi rada naredila (na papirju) več, kot sem... Trenutno še naslednjih vsaj 5 let ne bo šlo... čisto realno gledano... 

Imam pa zastavljen cilj: vpis naprej - šolanje s 01.10.2013.

Vedno sem bila bolj praktik - učenje ob delu, spoznavanje različnih računalniških programov, spoznavanje vrednosti pravega delodajalca, kaj pomeni biti "črnc" za vse in na koncu konca, spoznati pravo priložnost in se v njej izkazati kot človek, karakter, zanesljiv delavec...

In čeprav dostikrat z lahkoto premagujem iste višine in tudi izgledam kot "posvečena" ptica, kot diplomiranec, pogrešam ta "zlati" papir. Saj marsikdo ne ve, da sem brez; dovolj je, da jaz vem...

Zato punce in fantje, čimprej je treba "zagrizniti" in zadeve rešiti. Priti najprej do prvega cilja, potem do drugega in naprej do lastnega zadovoljstva. To pa je največ vredno.

Jelenckova  

član od: 30.3.2005

sporočila: 2053

28. avg 2008 17:52

Ponavadi je s temi informacijami tako. Greš na faks, v svoje tajništvo, kjer te tajnica nadere, da kaj zaboga delaš pri njej s takim vprašanjem, ker to vedo na referatu in da se spokaj tja vprašat. Cel ponižen se spraviš na referat, kjer ti povejo, da oni ne vedno nič kaj konkretnega o tem, da to je treba vprašat v tajništvu. Torej, začaran krog. Nemalokrat sem kaj vprašala na forumu od ŠOU-ma Lj, pa če niso vedeli, so poklicali spet na referat,...in tako naprej. Jelenckova

spagon  

član od: 12.6.2007

sporočila: 1133

28. avg 2008 18:24

Jelenckova je napisal/a:
Ponavadi je s temi informacijami tako. Greš na faks, v svoje tajništvo, kjer te tajnica nadere, da kaj zaboga delaš pri njej s takim vprašanjem, ker to vedo na referatu in da se spokaj tja vprašat. Cel ponižen se spraviš na referat, kjer ti povejo, da oni ne vedno nič kaj konkretnega o tem, da to je treba vprašat v tajništvu. Torej, začaran krog. Nemalokrat sem kaj vprašala na forumu od ŠOU-ma Lj, pa če niso vedeli, so poklicali spet na referat,...in tako naprej. Jelenckova
Zarad takih biserov na referatu sem jaz že kdaj obupala in se raje lepo sama usedla za računalnik, šla na google in dobila en kup informacij. V bistvu se strinjam z Vendy, da so punce malo lene, ker takoj hop na prvi forum (in to kulinarični) s takim vprašanjem. Lahko bi malo posurfale in bi dobile same dovolj info. Ampak to je lažja pot, da ti en takoj napiše kako in kaj. Pač ker imam izkušnje s tem, sem pomagala z nekaj linki, sicer pa mi niso preveč všeč ljudje, ki se lotevajo stvari po liniji najmanjšega odpora. saša

Zara-Marisa  

član od: 12.6.2003

sporočila: 351

28. avg 2008 18:38

Najraje imam take, ki moralizirajo. Res. Prav obožujem jih. Punca se je na forum obrnila po nasvet. Prav medsebojni pomoči je forum tudi namenjen. Ampak ga je polomila, ker je vprašala na kulinarični forum. Ker na KULINARIČNEM forumu so samo KULINARIČNE teme, kajne? Prav razkuri me, ko nekdo nekaj vpraša - lenoba gor ali dol - in namesto odgovora dobi take cvetke. Če bi nek revež vprašal, ali mora banano preden jo poje olupiti ali ne, bi od desetih odgovorov dobil morda tri resne, vsi ostali bi bili pa moraliziranje. Če vas pa tako zelo moti, da nekdo kao po liniji najmanjšega odpora tukaj išče pomoč, potem vam svetujem, da ste žleht in ne odgovarjate ter si pri sebi mislite: "He he, bo že morala sama priti do odgovora, se bo treba malo znajti in krvavi znoj potiti.Če sem jaz, bo pa tudi ona." Solidarni Slovenceljni. Sporočilo je spremenil(a) Zara-Marisa dne 28. avg 2008 18:40:02

pegasti  

član od: 7.1.2003

sporočila: 258

28. avg 2008 18:47

Ne bom moralizirala, čeprav bi lahko. Svojim dijakom vedno pravim, da je zlata jama informacij o vpisu na visokošolske zavode tale: www.vpis.uni-lj.si Vsi svetovalci, ki so tam zaposleni, so zelo prijazni in znajo vedno pomagati. Za vpis na višje strokovne šole pa lahko informacije poiščeš na: www.vss-ce.com/vps Sporočilo je spremenil(a) pegasti dne 28. avg 2008 18:47:33

mambica  

član od: 29.9.2007

sporočila: 532

28. avg 2008 18:55

Forum je namenjen zato, da si pomagamo. Nihče se ni pameten rodil, nihče ni vseved. Mogoče se komu zdi, da nekdo ne išče informacij iz lenobe, češ, saj mi bodo na forumu odgovorili, ampak vedno ni tako. Sanja se vam ne, kakšnih osnovnih stvar jaz nisem našla na internetu, pa ne zaradi svoje nesposobnosti, ampak zato, ker informacij nikjer niso objavili. Lepa beseda vedno lepo mesto najde! Črna mambica

spagon  

član od: 12.6.2007

sporočila: 1133

28. avg 2008 19:22

Zara-Marisa je napisal/a:
. Če vas pa tako zelo moti, da nekdo kao po liniji najmanjšega odpora tukaj išče pomoč, potem vam svetujem, da ste žleht in ne odgovarjate ter si pri sebi mislite: "He he, bo že morala sama priti do odgovora, se bo treba malo znajti in krvavi znoj potiti.Če sem jaz, bo pa tudi ona." Solidarni Slovenceljni. Sporočilo je spremenil(a) Zara-Marisa dne 28. avg 2008 18:40:02
Zara-Marisa, če pogledaš na prvo stran boš videla da sem dekletoma pomagala z odgovorom in dvema linkoma. Ker sem bila pred dvema letoma v isti situaciji kot ti dve punci, sem se morala znajt sama. Šla sem na internet in zavrtela par telefonskih številk, pa sem si zrihtala vpis. Pa nisem posebej pametna in iznajdljiva, se mi pa zdi da bi si moral človek, ki je na koncu faksa, znat sam poiskat par informacij ki jih išče. Konec koncev pa, zase sem vesela, da si znam marsikaj zrihtat sama, šele ko res nimam pojma kako in kam, potem se obrnem na pomoč k drugim. In verjamem da mi bo to v življenju zelo prav prišlo. saša

kletka  

član od: 1.5.2007

sporočila: 151

28. avg 2008 19:48

Res zanimivo, kak odnos imate nekateri. Naj vas potolažim, da ni bilo čisto tako, da bi se takoj za mislijo, kako je glede vpisa, odločila to vprašanje postaviti tukaj na forum. Ne. Obrnila sem cel google, kup strani, ki so tudi tukaj navedene in, kdo bi si misli, informacij ni bilo nikjer. In ne mi o liniji najmanjšega odpora, včasih bi komu prav privoščila, da bi se za kako stvar res potrudil, potem pa bi dobil tak feedback. Vprašanje pa sem sem postavila zato, ker ste tukaj ženske vseh starosti in mogoče se te dni katera ali pa njena hčerka/prijateljica/kdor koli ukvarja prav s temi vprašanji, pa bi mi mogoče lahko kdo kaj svetoval. No, do odgovora sem do zdaj že prišla in se zahvaljujem vsem tistim, ki se ne naslajajo ob tuji "nesreči" in zgražanju nad nekom ter s tem seveda poveličevanju samega sebe. Upam, da imate kaj od tega (tisti drugi). kletka

evagirl  

član od: 4.10.2007

sporočila: 276

28. avg 2008 19:57

http://www.vpis.uni-lj.si/ Vpišeš se lahko tudi tukaj (prek interneta)... četrti zaznamek na levi... hope this helps :) evagirl

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti