27. avg 2008 17:35
Če se boš vpisala na Višjo strokovno šolo (ala Lejla...), boš lahko delala preko študenta "le" do 26. leta oz. po 26-em le, če boš tja vpisana REDNO. Imam znanko, ki bi zaradi vize nujno potrebovala status študenta za naslednje šolsko leto, a pri 27-ih ji ta na Višji strokovni nič ne pomaga, če je tja vpisana izredno. Tako da zdaj čaka na razpis o prostih REDNIH mestih na Višjih strokovnih šolah po Sloveniji, ki naj bi prišel ven tam v začetku prihodnjega meseca. Ma, meni se pa ni najprej zazdelo, da je Kletka intelektualno lena, zato je tudi mene zmotil Vendelinin komentar. Ker sem bila sama nekaj časa nazaj v podobni situaciji, ko sem vpisovala vzporedni študij - noben mi ni znal povedati nič vzpodbudnega, k temu pa niso pripomogli niti sitni uradniki in zaposleni v referatu. Čez čas je imela ena od njih (končno) dober dan in mi je mimogrede povedala, da "je sicer malo razpisanih mest za vzporedni vpis, ampak itak vse sprejmejo, ker se jih do sedaj še ni prijavilo več, kot pa je razpoložljivih mest". Tko da je fajn slišat kakšno vzpodbudno izkušnjo. Ali pa vsaj tako tisto slabo, da te ne preseneti tik pred zdajci (da bi recimo Kletka veselo vpisovala izredni š. na Višji šoli, čez pol leta bi pa svoj 26-i rojstni dan praznovala). Mogoče še en nasvet za Kletko: prijavi se na forum kakšne fakultete, pa postavi enako vprašanje. Upam, da se zdaj ne bo šel še kdo vsajat češ "kako ne moreš diplomirati do 26-ega". vesoljka Sporočilo je spremenil(a) vesoljka dne 27. avg 2008 17:36:03