Faks - druga prijava

kletka  

član od: 1.5.2007

sporočila: 151

tema odprta - 27. avg 2008 12:55 | ogledi: 2.102 | odgovori: 22

Zanima me, če se te dni še kdo ukvarja z drugo prijavo na faks. Bom iskrena - gre dejansko za to, da ne dobim službe in bi želela imeti še eno leto status, da lahko delam vsaj preko štud. servisa. Trenutno sem še študentka Univerze v Ljubljani, zdaj pa ne vem, kam se sploh lahko vpišem, da bo to šlo skoz. Vem pa, da se to da, samo žal ne poznam nikogar, da bi ga lahko vprašala, kako in kaj.

Če kdo ve kaj več, naj mi prosim pomaga.

Hvala!

kletka

nejca  

član od: 23.1.2008

sporočila: 2

27. avg 2008 13:07

Zdravo, če si še študentka Univerze v LJ se lahko vpišeš le na VŠ, da ohraniš status študenta ... Na univerzitetni program se ne moreš vpisati, razen, če se izpišeš iz trenutnega programa (potem ne boš mogla diplomirati) in vpišeš nov program. Pa še to lahko narediš samo v primeru, da nisi ponavljala ali bila že vpisana na kakšen uni. program. Če pa diplomiraš do 30. septembra 2008, pa se lahko vpišeš kot diplomantka (zaporedni študij) na katero koli fakulteto (razen, če nisi ponavljala ali spreminjala smeri primarnega študija) - prijavnico pošleš skupaj z diplomo med 20. in 30. septembrom na željeno fakulteto. Lp, nejca nejca

kletka  

član od: 1.5.2007

sporočila: 151

27. avg 2008 13:13

Nejca, hvala za hiter odgovor. Mogoče veš, kako je v tem primeru, da si vpisan na VŠ - imaš še vedno pravico do bonov itd.? kletka

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

27. avg 2008 13:25

Kletka, ne bom komentirala tvojih motiovm, ampak, a na vseh strašnih spletnih straneh Univerze v Ljubljani, pa Študentske organizacije v Ljubljani, pa na spletnih straneh fakultet NIČ od tega ne piše, da moraš te infote iskati na Kulinariki? Meni tole malo na intelektualno lenobo vleče. Vendelina jr.

daga  

član od: 18.5.2007

sporočila: 1412

27. avg 2008 14:11

Vsa čast, Vendelina, ti pa res imaš dobre prijeme, da spraviš človeka na noge. Spet obžalujem, da si predaleč. lp... daga

Noni 23  

član od: 27.10.2007

sporočila: 22

27. avg 2008 14:47

Stvar je taka: tudi jaz se ukvarjam z enakim problemom, zato sem poklicala na informacije in mi je svetovalec povedal naslednje: druge prijave absolventi ne moremo oddati, ker bomo avtomatsko izločeni, res pa je, da se lahko vpišemo kot diplomanti med 20 in 30 septembrom, kot je že napisala nejca. če do takrat diplomiramo seveda. vpišemo se lahko le tja, kjer so seveda še prosta mesta. toda kje dobiš prijavnico, pa tudi sama ne vem. v knjigarnah sem že spraševala in nimajo. Vendelina jr., ki tako prijazno nisi komentirala kletkinih in mojih in verjetno še od marsikoga motivov, pa očitno ne veš, kako se je preživljati s 97-imi evri na mesec, ki jih dobiš kot brezposelna oseba. oziroma pardon, teh evrčkov se nabere kar 124 če živiš na svojem. tako da motivov res bolje da ne komentiramo!!! Noni 23

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

27. avg 2008 15:14

Noni Ne vem, kako je živeti z 97 evri na mesec. Ker, moja zadnja sirotinja se je dogajala pri tridesetih, ko sem že imela magisterij (ki sem ga naredila v rednem roku), eno službeno tranzcijo ki mi je nanesla 8 mesecev minimalne plače in ko mi je banka trgala še obrok kredita za stanovanje, mi je ostalo tolarjev za protivrednost slabih 190 nemških mark. Izvoli in naredi matematiko! Moja prednost je bila samo v tem, da sem vedela, da bo imelo to obdoje en rok in da se bo tudi končalo. Pa ponos, ker nisem dovolila staršema, da bi me sofinancirala. In povem ti nekaj, kar se bo slišalo zelo džon u čelo, ampak bolje da razmisliš, ker, konec koncev, je tvoje življenje: Včasih se je govorilo o tem, da bodo imeli prednosti tisti, ki bodo imeli informacije. Ko se je o tem govorilo kakih 20 let nazaj, v osnovi nismo čisto vedeli, kaj to pomeni. Ampak s spletom in dostopom do veliko informacij nam je postalo jasno, da ima prednost tisti, ki zna poiskati informacije izmed mase informacij, ki so na voljo. In če človek danesne zna poiskati informacij za to, kako bi podaljšal svoj status, potem jutri ne bo znal poiskati informacij o kakšni prekvalifikaciji, pa o kakšni možnosti, ki se pojavi, pa ne najde mrež socialne pomoči, pa dela v nevladnih organizacijah (kjer tudi pade kak honorar) itd itd..In bo večino depriviligiran in frustriran. In ne mi tukaj prodajati ne vem kakšnih ubogih zgodb in igrati na karto sočutja in malo inicirati občutka krivde. Si mlada in zdrava.Imaš glavo in roke, pa uporabljaj. Če znaš priti na Kulinariko, znaš priti tudi na druge sajte v Sloveniji. Vendelina jr.

Barbara210  

član od: 18.3.2008

sporočila: 39

27. avg 2008 15:48

Ne morem verjeti, kako težko je človeku pomagati tule gor. Najdejo se takšne kot Vendelina, ki sama ne premore drugega kot da je pikra ob praktično vsakem postu - zdi se mi, da prav čaka, da bo nekdo nekaj "narobe" rekel, da se ga bo lahko lotila s svojimi angleškimi "piši kao što govoriš" izrazi. Če ti tema ne diši pa ne piši, kaj za vraga te daje? A je suša ali kaj? Take ženske slabo luč na druge mečete. Bruhica! Barbara210

drejcek  

član od: 11.1.2004

sporočila: 1028

27. avg 2008 16:17

Barbara 210, to ni težko pomagati nekomu. Vedno, ampak čisto vedno, se je našel nekdo, in to pri čisto vsaki temi, ki je našel odgovor. In ga tudi posredoval. Ostale stvari lahko mirno spregledaš.

Ampak, a veš, ribiču ne pomagaš tako, da mu daš ribo, ampak da ga naučiš jo ujeti. in verjemi, na začetku je zelo težko, nato pride obdobje, ko bi narjaje vse skupaj vrgel v vodo, ker je še težje in si popolnoma na dnu, nato pa se pobereš. In v tem je čar: potem to znaš in si neodvisen/a.

Nekaj nas je takih tudi na Kulinariki, ki jo vodi Jernej & Co., ki povemo svoje "krute" misli na glas in brcnemo koga v rit ali pa ga mahnemo s ponvijo po glavi.

Na svetu smo različni ljudje: večina je zadovoljna s povprečnostjo, nekateri pa se zavedamo, da zmoremo precej več in to tudi delamo - obenem pa vidimo, kaj tista t.i. povprečnost zamuja in kaj vse bi lahko nekdo dosegel, če bi pokazal le malček ambicioznosti.

Tu je ogromno, ampak res ogromno, naredil dr. Rugelj (naj počiva v miru), ampak njega so vedno iztrgali iz konteksta, in se je vedno slišalo le: zahojenci, zarukanci, lenobe, babe za šporgert in podobno. Le malokdo pa je pogledal celoto, kjer je opazil, da je zadeva precej drugačna, kot izgleda na prvi pogled.

Zatorej, probajte vzeti take kritike kot trdo spodbudo, da lahko marsikaj naredite sami, le malce več truda je potrebnega. Je pa zato uspeh toliko slajši in ima pridobitev veliko večjo vrednost.

kletka, Tebi pa želim čimprejšnji zaključek študija, da se nam boš pridružila v "elitnem" klubu ljudi z vsaj univerzitetno diplomo. Iste ptice skupaj letimo.

Andrej

Drejček

spagon  

član od: 12.6.2007

sporočila: 1133

27. avg 2008 16:55

Kletka in Noni! Najlažje je dobiti status tako, da se vpišeš na višjo strokovno šolo. Teh je po Sloveniji veliko in vpis nanje ni velik, tako da je kar precej prostih mest. Mislim da v spodnjem linku piše, da je drugi vpis možen do danes, tretji pa potem 1.10. Začetek septembra so objavljena prosta mesta, na katera se lahko vpišeš oktobra. Se mi zdi tudi "lepše" da se vpišeta na taki šoli, kjer ni navala, da ne kradeta na drugih fakultetah prostora komu, ki si dejansko želi študirat in se ne vpiše samo zarad statusa. Malo si poglejta spodnja linka in pobrskajta po spletu. http://www.iz-hera.si/Navodila_08_09.pdf http://www.mss.gov.si/nc/si/splosno/cns/novica/arti - na tem linku so tudi razpisana mesta za vpis saša

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

27. avg 2008 17:03

Barbara210 je napisal/a:
Ne morem verjeti, kako težko je človeku pomagati tule gor. Najdejo se takšne kot Vendelina, ki sama ne premore drugega kot da je pikra ob praktično vsakem postu - zdi se mi, da prav čaka, da bo nekdo nekaj "narobe" rekel, da se ga bo lahko lotila s svojimi angleškimi "piši kao što govoriš" izrazi. Če ti tema ne diši pa ne piši, kaj za vraga te daje? A je suša ali kaj? Take ženske slabo luč na druge mečete. Bruhica! Barbara210

Zdaj je pa tako, ali se ti pisanje enega človeka dopade ali pa ne, tako pač je, bom zdajle po Vendelinino dodala - facts of life. Kar je tukaj napisala, je vse res. Če pa ima način pisanja, ki tvojim očem ni všečen, je to tvoj problem. Jaz osebno njene poste z veseljem berem in moram reči, da sem na začetku tudi kakšno imela za povedati čez njeno pisarijo, ampak tako sama pri sebi.

Njeni posti imajo vsebino, pa tudi med vrsticami se da marsikaj razbrati. In vsak človek je samo svoj, s svojimi dobrimi kot slabimi lastnostmi.Če tebe Vendelinina pikrost moti, moram reči, da je meni to pri njej všeč. Moje mnenje, katerega z mano ni treba deliti.

Kar se pa faksov in prepisovanja tiče, je Saša razložila najbolj enostavno pot. Tako je, sicer ne letos, naredila kolegova punca, ki je še eno leto vlekla vse bonitete, v tem času pa si je tudi našla redno službo. Študij se zavleče, morda ti ne diši, to ne pomeni, da si len, pač takrat poiščeš zate najbolj ugodne možnosti. Ter malce pogledaš čez horizont. Za vsakogar se nekje skriva priložnost, samo najti jo je treba, enim pade sekira takoj v med, eni se pa trudijo in trudijo v nedogled. Jaz sem imela krompir in sem dobila službo isti dan kot sem diplomirala in to brez vez. Tega še danes ne morem verjeti.

Loni Makaroni

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti