19. nov 2009 9:36
Pozdravljeni!
Sem večletna bralka KulSlo, mnogokrat sem pomislila na aktivno članstvo, danes pa sem se odločila registrirat.
Alora, tukaj sem - imejte me radi, bi rekel Garfield. Pa četudi naredi kakšno p...
Poleg odličnih in večkrat preizkušenih receptih, me je vsebina tem na forumih vedno pritegnila, včeraj pa sem se definitivno našla na tejle temi.
Vendelina jr. & Loni sta šli skozi življensko obdobje, ki se meni trenutno dogaja. Glede na njune izkušnje, ki sta jih delili z nami (thnx so much!), sem osebno na začetku propadanja in še prav nič pripravljena na rešitev, ki se mi ponaja v mnogih oblikah. Sem preveč tradicionalna in mati kokoš, ki se žrtvuje sebi v škodo. Vedno prisluhnem, svetujem in uspešno koga rešujem. Celo starejše in bolj izkušene. Sebe ne znam. Sem žrtveno jagnje.
A kakšna sem sicer? Navzven, dragi moji, delujem kot poosebljena Mirnost s sterilno pospravljenim podstrešjem. Na videz nisem ravno napačna, sploh v zadnjem času, ko kilogrami bežijo od mene, kot, da jih namenoma podim.
Pa sicer? Mili moji, jaz sem vstanju molčat cele ure s totalno skoncentriranem pronicljivim profesionalnem pogledom na vsako situacijo. Ne moreš verjet kako z lahkoto drdram pol ure v kakšnem od svetovnih jezikov pred izbrano publiko. A small talking? Kein problem, spedenam vse.
Sem pa od nekdaj malce sarkastična, mojstrica besednih iger, dovtipov in humorja in znam zabavat družbo tako, da sproti iščejo robčke!
Skratka, pod lepim ometom je tempirana bomba žalosti.
Punce, hvala za vaše izpovedi, zelo so dragocene. Tudi pri meni bo morda situacija tako nevzdržna, da se bodo stvari spremenile. Pomaga že to, da slišim, da je meni podobnih še mnogo. Pa ne zaradi slovenceljske privošljivosti, ampak zaradi občutka, da to zmanjša moje težave, saj so nekateri podobna poglavja uspešno zaprli.
Tako, malce sem se pojokala med pisanjem, ne izgledam najbolj sveža, ampak bo šlo. En lekadolček bom pojedla, bo še za malco.
Vsem želim obilo sončka.
beatrice
beatrice