5. avg 2008 22:26
ycrna
Kaj pa ta sosed? Zakaj je pa on tako reagiral?
ycrna |
Sosed, ki se je fizično lotil deklic se je oglasil s svojega okna in jim zagrozil, da bo naslednjič še veliko huje.
Ko sta mi hčerkici povedali kaj se je zgodilo sem dobesedno obnemela. Okamenela. Bila sem v šoku, saj nisem mogla verjeti, da prav slišim.
Šla sem do mame tretje deklice in jo vprašala, kaj se je pravkar dogajalo pred blokom in če je res klicala policijo (kot so mi deklice povedale). Rekla je, da se je zelo prestrašila in da je klicala svojega (bivšega) moža, da kaj naj naredi, da se je to zgodilo, da je tudi sama v šoku, ...
On ji je obljubil, da bo podal prijavo na policijo pa tudi s sosedom se bo pogovoril.
Sama sem poklicala moža v službo, mu povedala kaj je sosed naredil in tudi moj mož je rekel, da naj mu nikar ne hodim na vrata, naj ne kličem policije, če je že od tretje deklice oče povedal, da bo naredil prijavo, da naj počakamo na vikendu (kamor smo bile namenjene) in da se bomo pogovorili, ko pride domov.
Doma sta mu hčerkici povedali enako zgodbo kot meni, zagotovila sva jima, da jima verjameva, da nikakor ni prav, da je sosed to naredil, da je prav, da vse po resnici nama povesta, da se bo ati z njim pogovoril in ju zaščitil. Da naj ju ne bo strah sedaj biti zunaj in hoditi po stopnicah.
Kot že prej napisano, mož je pozvonil na njegovih vratih, ga vprašal kaj si misli, da takole počne, da če ve, da to ni normalno, da se tuje otroke pretepa, da midva nikoli fizično ne kaznujeva otrok in da niti njemu (ali komurkoli drugemu) tega ne bova dovolila, mu še par "lepih napel" in odšel. Nazaj domov.
Deklic nisem peljala k zdravniku, saj ni bilo videti nobenih fizičnih posledic. Njiju je "le" za ušesa, tretja deklica je pa bila resnično pretepena.
Tudi policije nisem sama želela vmešavati in iz dogodka delati še večjo dramo, ker nisem želela hčerkic izpostavljati, da bi ta dogodek karseda "milejše šel skozi".
Danes so se vse tri deklice v družbi še dveh fantkov in štirih deklic (ja, veliko otrok je v našem bloku doma ) igrale pred blokom in ni bilo čutiti kakšnega strahu ali zadržanosti treh napadenih deklic.
Tudi po sok so spet prišle in po krede za ristati po tleh.
P.S. Soseda pa nismo videli cel dan.
blažkaa
Sporočilo je spremenil(a) blažkaa dne 05. avg 2008 22:28:26