Ker vem, da ste tukaj ljudje z vsemi možnimi izpobrazbami in izkušnjami, se obračam na vas z mojim primerom.Predvsem je to vprašanje za ljudi iz zavarovalništva.
Pred dvema tednoma sem bila udeležena v prometni nesreči, kjer sem se s tistim, ki je nesrečo povzročil, dogovorila, da bo popravil škodo, ki je ob trku nastala na mojem avtomobilu (zvit sprednji desni blatnik) - zaradi tega nismo klicali policije in jaz sem se nevedna zanesla na njegovo poštenost. Vzela sem le nekatere podatke (ime in priimek, naslov, telefonsko številko in registrsko številko avtomobila).
Po dveh tednih pa on meni v SMS sporočilu navaja argumente, zaradi katerih on meni, da za nesrečo ni kriv in predlaga, da vsak krije svoje stroške popravila (na njegovem avtomobilu je bila zlomljena le zadnja leva luč).
Včeraj sem zaradi tega šla na policijo, kjer so mi rekli, da oni ne morejo nič, ker je preteklo že 14 dni. Svetovali so mi, da naj izpolnim Evro obrazec s podatki, ki jih pač imam in naj jih oddam na svojo zavarovalnico in naj jim povem, da me je pač ogoljufal (policaj je uporabil hujši izraz) ter da naj oni raziščejo zadevo.
Zdaj pa me zanima, če jaz sploh imam kakšne možnosti, glede na to, da na Evro obrazcu ne bo njegovega podpisa. Se take zadeve sploh v praksi rešujejo na zavarovalnici, ali zavarovalnico to enostavno spregleda, ker je pač premalo podatkov?
Vesela bom vsakega odgovora. Se pa zavedam, da sem storila napako, ker nisem klicala policije.
Kje se sploh dobi Evro obrazec? Jaz ga ob sklepanju zavarovjnja nisem dobila.
Najlepša hvala za vaš čas!
Marna