Prometna nesreča

seherezada  

član od: 19.11.2006

sporočila: 256

18. jun 2008 20:42

Na parkirnem prostoru sem imela avto in mi ga je en tovornjak pri obračanju poškodoval, nato pa odpeljal. Nekdo je bil očividec in mi je za brisalci pustil obvestilo, kaj se je zgodilo. Policija je naredila zapisnik, šoferju kamiona so izdali plačilni nalog, zavarovalnica pa ni krila stroškov, ker je kamionar tajil, da je bil tukaj. Škode je bilo za čez 500 evrov in mehanika sem morala plačati sama. Ja, zavarovalnice. Ena je hujša od druge. seherezada

patty  

član od: 2.9.2005

sporočila: 298

19. jun 2008 12:26

Nekdo je zapisal, naj se pusti zavarovalna polica v avtu, samo tega ne, kaj pa če vam avto ukradejo, ostaneš brez zavarovalne police, itd. patty

ZAČETNICA  

član od: 2.2.2007

sporočila: 1985

19. jun 2008 12:38

tresk je napisal/a:
V hotelih vzamejo dokument zato, da jim ti ne pobegneš ne da bi plačal. In če te hočejo prijavit za bivanje, pomoje ni potrebno da imajo en teden al pa še več tvoj dokument tam. In ja, lahko bi ga kopirali, tako kot si rekla. Follow your dreams....
In v čem je potem finta turistične takse??? Začetnica

ZAČETNICA  

19. jun 2008 12:39

Pa ne zadržijo dokumenta cel teden, ampak ga lahko prideš v roko ene ure iskat (še povsod, kjer sem bila je bilo tako), je pa tvoja stvar, če hodiš en teden po svoj dokument... Začetnica

patty  

19. jun 2008 12:41

A ni praksa v hotelu takšna, da ti potni list takoj naslednje jutro vrnejo....tole, da ga ne dobiš celo bivanje nazaj mislim, da ni praksa, ampak zgolj izjema. patty

patty  

19. jun 2008 12:41

Začetnica za mišjo dlako si me prehitela:)) patty

ZAČETNICA  

19. jun 2008 12:42

Yes!!! Začetnica

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

19. jun 2008 13:12

patty je napisal/a:
Nekdo je zapisal, naj se pusti zavarovalna polica v avtu, samo tega ne, kaj pa če vam avto ukradejo, ostaneš brez zavarovalne police, itd. patty

Ne puščaj dokumentov v avtu, police tudi ne. Je pa praktično, da fotokopiraš vse dokumente: prometno, vozniško, zavarovalne police in potrdila. En izvod je v avtu, skupaj z evropskim obrazcem, en izvod pa doma.

Ko že kopirate za domač arhiv, dodajte: osebno izkaznico, pasoš, davčno številko, potrdilo o državljanstvu in bančno kartico. ZA domač arhiv. Take kopije se izkažejo za koristne, če je treba urejati kaj na uradih. Potegneš kuverto, preprišeš, pa je. Proizkušeno.

F r i n a

patty  

19. jun 2008 13:19

Ja res je kopije so super...npr. na potovanjih se skopirajo potni listi in se dajo na več mest, dobro je celo, da si te kopije med sabo izmenjate, če je skupina. V vsakem primeru, bolje nekaj, kot nič. patty

mimoza5  

član od: 14.5.2007

sporočila: 74

19. jun 2008 14:11

Marna. Če imaš SMS sporočilo od njega, kjer priznava krivdo, ga lepo shrani. Mislim, da na podlagi tega na zavarovalnici ne boš mogla ničesar iztržiti, lahko boš iztržila le preko sodnega postopka. Tam ti tako sporočilo velja KOT DOKAZ, na zavarovalnici pa ne. In nič se bat, v takem primeru ti mora tip krit tudi sodne stroške. Sicer pa je bilo prav napisano za euro obrazec, ki je že nekaj let v veljavi. Jaz jih imam od vseh zavarovalnic (za primer, če ga nasprotni udeleženec ne bi imel pri sebi), kar v avtu, tam tudi mora biti. Izpolnjeni obrazec z njegovim podpisom je najbolj pomemben. Policije za vsako malenkost se več ne kliče, ker ti lahko naprtijo še kazen za oviranje prometa in ne vem še kaj. Vandelina pa živi v preteklem času, ker še vedno govori o kuponih, ki se razmenjujejo. Vendar tega že dolgo ni več. Pa tudi, ko so bili kuponi in ti ga je stranka dala, si se z njim lahko samo pod nos obrisal, če ni prišel na zavarovalnico podpisat zapisnika. Zato pa so euro obrazci super zadeva, ker se tip mora podpisat. Kapiraš?! Za drugič pa boš vedela, da na lepe oči več nič ni. Ko je denar v igri se tudi prijateljstvo lahko konča. Imaš še srečo, da nisi bila poškodovana, čeprav, če bi bila, bi verjetno poklicala policijo. Torej denar lahko iztržiš, če ti bo, po sodni poti, boš pa na njega čakala nekaj časa. Pa srečno. mimoza5

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti