Prometna nesreča

jass  

član od: 9.4.2006

sporočila: 521

19. jun 2008 15:15

No ja. Zavarovalnice zahtevajo izpolnjeno in podpisano prijavo povzročitelja, ter kopijo njegovega vozniškega in prometnega dovoljenja in zavarovalne police. Seveda mora napisat da krivdo priznava. Ali pa policijski zapisnik. In če model ne dostavi teh papirjev, boste zelo težko uveljavljali škodo. Če ima namen goljufat, se bo že znašel, kao sem evro obrazec podpisal pod pritiskom ali pa v šoku, kot je že pred mano nekdo napisal. In če jaz hočem, da policija pride na kraj nesreče, bodo tudi prišli. In bodo naredili uradni zaznamek, ki ga bodo potem poslali na zavarovalniško združenje, tam pa ga bo dobila zavarovalnica, ki bo to zadevo urejala. Torej, najbolj idealno je, da ga odvlečete na cenilno mesto njegove zavarovalnice, kjer izpolnita obe prijavi - oškodovanec in povzročitelj vsak svojo. Priložijo se kopije dokumentov, cenilec oceni škodo in to je to. Tudi na večjih servisih ali avtohišah imajo te obrazce, pa kopije ti tudi naredijo, če že ni cenilnega mesta v bližini. Če pa to ni možno, pa poklicat policijo. Žal dostikrat vidim podobne primere, ker pač delam v takem poslu in ljudje potem tarnajo, kako so jih nategnili. Vendelina pa kolikor je meni znano zelo močno živi v današnjem času, glede na njene poste iz navijačic, pa tudi izmenjave kuponov ni nikjer omenjala, ampak jih je verjetno za bonus zamenjala. Ker s tem ko je Marno nap....., si je tip bonus prišparal. Sorry Marna. Aja, povzetek: Mimoza5 samo z izpolnjenim in podpisanim evro obrazcem se torej tudi lahko pod nosom obrišeš. Preverjeno. Kapiraš?! jass

Issi  

član od: 5.9.2007

sporočila: 703

19. jun 2008 15:33

OK, pa se oglašam še jaz - zavarovalničar. 1. Zavarovalne police se NE hranijo v avtu. Sploh kasko police ne, ker v primeru kraje avtomobila nimate police, ki je osnova za uveljavljanje odškodnine. 2. Kuponi so še vedno na trgu. Ta trenutek jih ima še Tilia, imajo jih pa tudi Zavarovalnica Maribor, Triglav in Generali na policah, ki se sklepajo na tehničnih bazah. Če sklenete polico direktno na zavarovalnici, preko zastopnika ali agencije jih pa ni. Kupon ni bil NIKOLI priznanje krivde ampak le "vizitka" vaše zavarovalnice. 3. Če ste udeleženi v prometni nezgodi kot oškodovanec in vam povzročitel izroči kupon ali podpišeta Evropsko poročilo, morate na njegovo zavarovalnico prijavit nezgodo. Izpolnite obrazec Odškodninski zahtevek, cenilec naredi zapisnik in to je to. Zavarovalnica pozove povzročitelja naj se zglasi pri njih in potrdi nezgodo z izpolnitvijo Prijave nezgode. Ko to stori, je zadeva rešena; pošljejo vam nalog za popravilo. Če se povzročitelj ne odzove ali ne priznava krivde, zavarovalnica odloči po svoje. Če je primer jasen in nedvomno krivda na njegovi strani, dobite nalog za popravilo in njemu pri naslednji obnovi odvzamejo 15% bonusa, če se strinja ali ne. Če je primer kompliciran in cenilna in strokovna služba ne moreta brez dvoma določiti njegove krivde, primer zaključijo kot "deljena krivda". Je sedaj jasno, zakaj kupon ni in ni nikoli bil priznanje krivde? 4. Na Zavarovalnem združenju obstaja sklad, iz katerega se krije škoda ki jo povzroči neznano ali neregistrirano vozilo. Ampak SAMO nematerialna škoda, se pravi telesne poškodbe. V navedenem primeru vsekakor svetujem, da se oglasiš na njegovi zavarovalnici, poveš tako kot nam in policiji, naprej je pa vse odvisno od cenilca, strokovne službe in višine škode. Močno pa upam, da imaš njegov tip in model vozila in seveda registrsko označbo. Issi

Marna  

član od: 13.11.2006

sporočila: 494

19. jun 2008 16:17

Najlepša hvala za vsa vaša mnenja in čas, ki ste si ga vzeli, da pojasnite določene zadeve. Res zelo cenim! No, jaz sem danes šla na mojo zavarovalnico, kjer so mi s pomočjo njegove registrske številke (Issi, če mislite tole ... to imam) poiskali, kje ima zavarovan avto in poiskali njegovo številko zavarovanja ... potem so me z njo napotili k cenilcu njegove zavarovalnice, zdaj pa čakam, kako se bo odzval. Marna Sporočilo je spremenil(a) Marna dne 19. jun 2008 16:18:03

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti