19. jun 2008 15:15
No ja. Zavarovalnice zahtevajo izpolnjeno in podpisano prijavo povzročitelja, ter kopijo njegovega vozniškega in prometnega dovoljenja in zavarovalne police. Seveda mora napisat da krivdo priznava. Ali pa policijski zapisnik. In če model ne dostavi teh papirjev, boste zelo težko uveljavljali škodo. Če ima namen goljufat, se bo že znašel, kao sem evro obrazec podpisal pod pritiskom ali pa v šoku, kot je že pred mano nekdo napisal. In če jaz hočem, da policija pride na kraj nesreče, bodo tudi prišli. In bodo naredili uradni zaznamek, ki ga bodo potem poslali na zavarovalniško združenje, tam pa ga bo dobila zavarovalnica, ki bo to zadevo urejala. Torej, najbolj idealno je, da ga odvlečete na cenilno mesto njegove zavarovalnice, kjer izpolnita obe prijavi - oškodovanec in povzročitelj vsak svojo. Priložijo se kopije dokumentov, cenilec oceni škodo in to je to. Tudi na večjih servisih ali avtohišah imajo te obrazce, pa kopije ti tudi naredijo, če že ni cenilnega mesta v bližini. Če pa to ni možno, pa poklicat policijo. Žal dostikrat vidim podobne primere, ker pač delam v takem poslu in ljudje potem tarnajo, kako so jih nategnili. Vendelina pa kolikor je meni znano zelo močno živi v današnjem času, glede na njene poste iz navijačic, pa tudi izmenjave kuponov ni nikjer omenjala, ampak jih je verjetno za bonus zamenjala. Ker s tem ko je Marno nap....., si je tip bonus prišparal. Sorry Marna. Aja, povzetek: Mimoza5 samo z izpolnjenim in podpisanim evro obrazcem se torej tudi lahko pod nosom obrišeš. Preverjeno. Kapiraš?! jass