Vedežavalka

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

9. jun 2008 15:57

Vendelina jr. je napisal/a:
Titta and Co - pa saj polovico poveste že v v prašanju! .....................................................................................................................................................................................................................- sicer pa ti lahko polagam, kamne in očistim negativne energije, kar te stane 50 EUR in so dobri rezultati....Vendelina jr.

titta, evo vidiš kako so nekateri izkoriščevalski, kar 50 € bi ti računala. Če si mal mlajša oseba ( recimo manj kot 60 let ) te jaz zastonj napolnim s pozitivno energijo pa še hudiča ti izteram za nameček.

ežoj

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

9. jun 2008 16:12

Vlado, knjige od Smolina so novejše ( Smolin je teoretični fizik, je profesor fizike na

pensilvanijski univerzi, knjige se dobijo na amazon.com, niso drage, 20 - 30 $ )

ežoj

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

9. jun 2008 16:12

Verjamem - ne verjamem

Verjamete,

- da politiki dejansko ravnajo v skladu s svojimi besedami,

- da zdravniki uporabijo vedno vse svoje znanje v korist pacientov,

- da sodniki sodijo po zakonih države,

- da policaji kaznujejo vse kršitelje enako,

- da pri gospodarskih pogodbah ni podkupnin,

- da se RKC ne vmešava v slovensko politiko,

- da so javni razpisi pošteno izpeljano,

- da ni noben rezultat na nogometni tekmi zrežiran,

- da banke vedno izvršijo svoje zakonske obveznosti.

Takole je, jaz nobeni navedbi zgoraj ne verjamem zaradi LASTNIH izkušenj. Če pogledamo vrednote/pravila/zakone, pa je vse to zapovedano pričakovano in dvoma sploh ne bi smelo biti.

Verjamem, da imajo ljudje drugačne sposobnosti kot jih imam jaz in da obstaja možnost, da kdo naše stiske zlorabi. ( Mišika se ni obrnila na nobeno komercilano linijo, hotela je predlog na osnovi lastnih izkušenj.)

Zanimivo je, da jih najbolj goreče svetujejo prav tisti, ki nimajo NOBENE lastne izkušnje.

PS Jaz še vedno nekako ne verjamem v razpadanje atomov. Pa kaj ? Saj v postulate sodobne družbe tudi ne !

F r i n a

titta  

član od: 28.9.2006

sporočila: 1056

9. jun 2008 21:29

HA HA, informacija je bila brezplačna, tak da se za hudiče ven terjat prijavim tudi po tej ceni....

Pa mimogrede, vem kako je s tem postavljanjem nekako novinarskih vprašanj, ko je polovica odgovora že na dlani - temu sem se izognila. resnično. zato je bilo pa začudenje večje.

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

9. jun 2008 22:31

"...zato je bilo pa začudenje večje...."

Ali pa naključje. Če verjameš, si čisto vsako izjavo lahko razložiš v določenem kontekstu, ki ti ustreza. Če ne verjameš, prisluhneš kakšni bolj stavrni razlagi.

Tole je še bolj preprosto od religije - eni verjamejo v boga, eni ne, kregamo se lahko do neskončnosti, saj videl ga ni še nihče (kljub tisti, da "boš že videl svojega boga, če boš žleht...". Torej kakor kdo verjame.

Tele vedeževalke in podobne reči so pa tako, kot sem napisala zgoraj. Če verjameš, si lahko vse razložiš v kontekstu, ki ti gre na  roko, četudi ti kdo drug zelo nazorno pojasni, kaj je na stvari. Malo psihologije nič ne škodi, je čisto stvarna veda. Druge pa prepričujemo na podlagi lastnih izkušenj, ki so vedno subjektivne.

Tako da tema je neskončna,nihče nikogar ne bo prepričal v nasprotno od  lastnega stlišča. jaz pa sem malo bolj tuzemeljski človek in grem, tako kot Vlado, za kakim receptom brskat. Zdaj ko mi je Schillerjeva torta uspela, ni varg, da ne bo šeka drugega.

Mamamia

mamamia

mišika  

član od: 12.10.2005

sporočila: 374

10. jun 2008 6:50

No, da vsem povem: našla sem vedeževalko s pomočjo od ene izmed vas na zasebno pošto. Ni komercialna št. in na presenečenje mi ni samo pogledala v prihodnost, ampak celo vedela za osebne stvari in podrobne podatke o družinskih članov. In to niso nakjlučja. In hvala še nekrat osebi, ki mi je posredovala nesebično informacijo. mišika

Kyara  

član od: 24.5.2006

sporočila: 2384

10. jun 2008 7:11

Saj tako poznam tudi jaz. Ko je še nisem poznala in sem jo slučajno srečala v cvetličarni, mi je kar tako, naštepala vse o moji družini in meni. Pa ne tisto kar se vidi navzven, ampak take stvari, ki je nihče ne ve, niti starši. Potem pa mi je še samo rekla, da nej grem k takšnemu in takšnemu specilaistu, ker da imam eno bolezen in če ji ne verjamem, naj si dam pregledati kri. In glej ga zlomka, po par dnevih premišljevanje smo imeli sistematski pregled. seveda so nam vzeli tudi kri. Izvide smo dobili domov in na mojem je pisalo, da mi ne morejo izdati potrdila za delo, ker so krvni izvidi popolnoma narobe in naj pridem še enkrat na podrobnejšo kontrolo. To sem tudi naredila in spet je bilo vse narobe , še malo bolj kot prejšnjič.  No, naj skrajšem, po dveh letih nenehnih preiskav in preiskav, so mi končno postavili diagnozo. Diagnoza je težko postavljiva, ker gre za redko avtoimuno bolezen.

Toliko o kao "moji" vedeževalki, ki je niti poznala nisem. Obe sva pač v eni in isti cvetličarni kupovale rožice. No, pa ta ni vedeževalka, niti sama ne dela nič z vedeževanjem. Ampak, če naletiš na njo, ti nehote pač pove, kaj vidi. Njo so tudi že testirali v Angliji, Franciji in Rusiji. Tudi na inštitutu Bion. Ugotovili so, da oddaja neverjetno energijo in da ima zelo, zelo razvito tretje oko. Tega prej nikoli ni imela, ko pa so ji posilili in ubili 16 letno hčer, pa se je začelo. Sošokle od hčerke so mi povedale, da je hči imela ta "dar" neverjeten, z nasilno smrtjo pa naj bi se začelo pri mami razvijati. Bili pa sta neverjetno povezani.

No, toliko zaenkrat o tem.

Kyara

dzoana  

član od: 12.3.2006

sporočila: 81

10. jun 2008 9:30

Dobrih 10 let nazaj so moje sodelavke ena za drugo hodile k vedeževalki. Jaz sem se jim smejala pa se norčevala iz njih in rekla da jaz pa že nisem tako naivna in zato do danes še nisem bila pri vedeževalki. Potem so dekleta v službi tudi razložile kaj jim je napovedala za prihodnost in seveda tudi za preteklost. Večini deklet je kar pravilno " uganila" kaj se jim je že zgodilo. Veliko tega je bilo tisto " na splošno", veliko pa tudi tega kar se ne dogaja ravno vsakemu. V teh dobrih desetih letih se nam je življenje vsem bistveno spremenilo. Zanimivo, da se je puncam napovedana prihodnost skoraj v celoti uresničila. Tudi danes jaz ne bi šla k vedeževalki, ampak ne več zaradi tega, ker se mi to zdi smešno in ker ne verjamem da nekateri take sposobnosti imajo, ampak zato ker ne želim vedeti kaj me v prihodnosti čaka. dzoana

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

10. jun 2008 10:06

Ulala...pa ta tema je še vedno odprta, dasiravno je mišika medtem že dobila tisto, za kar je mislila, da rabi... V življenju vsak človek sreča inspirativne ljudi. In to več takih. Ampak ni nujno, da bo njihovo inspirativnost prepoznal - če sploh kdaj. Ker inspirativni ljudje pridejo v naša življenja predvsem takrat, ko jih NE iščemo. Ko se nam zdi naše življenje "še kar", pa "ni, da bi se pritoževali". In če imamo v takem trenutku posluh za to, da prepoznamo inspirativnost, potem je možnost, da se bomo kaj naučili. Da nam stavki, na prvi pogled totalno naključni, ki jih bo nekdo izrekel, ne bodo dali miru in bomo vrtali dalje. Da nas bodo dogodki, morda nepopisno banalni, spodbudili, da bomo drugače gledali na svet okoli sebe. Kdor ima takšno/podobno izkušnjo, ta že itak ve, da so vsi odgovori že v nas samih in da smo pretežno sami kreatorji svojega veselja in defintivno sami največji kreatorji svojih zablod. Kdor pa "rabi vedeževalko"....in to ne "tiste iz oglasov, ampak tako TA PRAVO"...potem s tem zgolj sporoča da v svojem življenju ni imel izkušnje, da bi spoznal inspirativnega človeka, ki ga je zanesljivo že srečal. Škoda. In o "stiskah", ki so tako za ne prenašat, da se "išče vedeževalko".... Hej, vsak ima pravico, da se mu kak dan malo ne da, pa bi najraje kar dal kovter čez glavo, pa malo bi se vsem smilil (priznam, jaz imam tudi kak dan tak), pa vsak je kdaj v tako slabi koži, da bi rad na vsak način, da mu nekdo reče tisto, kar želi slišati.....ampak, halo, pa dajte ja svojo glavo uporabljati, je nimate na ramenih samo za okras pa za k frizerju! Tu je Rodos, tu skačite in potegnite iz sebe tiste talente, ki jih imate in ne stalno samo nekaj jamrat. S tem, ko se "vedeževalke" sprašuje, kaj da ti je storiti, pa ali te dedec ljubi ali vara, pa ali bova ostala skupaj, pa če bo mularija naredila šolo in kako bo kaj zdravje, in ne-vem-kaj-še-vse....s tem se v bistvu od druge osebe zahteva, da ti da odgovore, do katerih bi moral/a sam/a priti. In ko ti da nekdo drug odgovore, se spraševalcu tudi zmanjša odgovornost. Če bo vedeževalka "zadela" (jaka stvar zadeti, če bosta dva ostala skupaj, imaš 50% verjetnost, da zadaneš), potem se ji bo itak verjelo še za vse ostalo, če pa ne bo zadela, potem pa spraševalec itak ni nič kriv, ker je v bistvu delal tako kot je slišal pri vedeževalki....ona se je pa zmotila. Z drugimi besedami, kdor "hodi k vedeževalki" za to, da bo povedala, "kako bo" in "kaj storiti", se s tem odpoveduje temu, da bi sam ugotovil, zakaj sam ne ve, "kaj storiti". Ker "kako bo" - tega vedno in povsod ne ve nihče in prav je tako. In kdor se odpoveduje temu, da bi ugotovil, kako popraviti tisto v sebi, da bi znal "storiti", takrat, ko bo treba. To je pa v bistvu vsak dan. Kdor se odpoveduje temu, da bi se sam kaj naučil in namesto tega jemlje plonk-ceglce od vedeževalke....je v mojem vrednostnem sistemu preprosto mentalno len. Lenobe pa ne podpiram. Tudi svojega egota si ne filam tako, da bi na vsak način verbalizirala sočutje nad vsemi samokreiranimi ubogeci... P. S. Ognjič, mi minimalisti smo vedno rekli, Less is more... P.S. 2 Ežoj, ti pa res nisi za noben kšeft.... Zakaj bi zastonj, če lahko kasiraš... P. S. 3. Frinči, malo zmernosti pri uporabi količinskih prislovov, pa malo daj v drugo, okej? Vendelina jr.

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

10. jun 2008 14:06

Da je nakaj popolnoma jasno: širokosrčno dopuščam, da sem jaz in vsi ostali čani prperosto neumni, nezaupljivi, nejeverni, dvomljivi in zaupljivi. Dovljujem, da stiske rešujemo na svojstvene načine in tujih stisk ne podcenjujem, ker jih ne morem niti oceniti. Ob tem imam možnost, da podam svoje mnenje, ki ga lahko upoštevate, ali pa tudi ne. Imam se pravico motiti kot vsi drugi.

Ne razumem pa posebnežev, ki svoje stališče proglašjao za edino zveičavno, ki med besedami žalijo tiste, ki se drnejo/drznemo dvomiti v njihovo popolnost in brezmejno izkušenost, da o pameti, negovani nekje v popku domovine in oh, tujine ,ne zgubljam niti besede več. Tako obnašanje je zanesljivo do nekoga žaljivo in jaz trdim, da je v prejšnjem postu, pa še kdai, žaljivo tudi do mene, ki s svojo provincilano pametje, z izkušnjami, ki omenjeni gospe ne segajo niti do kolen, ker niso začinjen z dobro mero šveflanja o tujih izkušnjah. In ga tudi ne nameravam prenašati.

Včasih gre res pamet, ali pa nadarjenost v razkorak s temeljnimi vrednotami komuniciranja, v katerih je treba strpno sprejeti drugačnost. Pa je pri tem vseeno, koliko prislovov uporabim, saj si ne dovolim, da me tudi v tem kdo popravlja, dokler ne delam komu občutne škode.

Sem bila dovolj jasna ?

F r i n a

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti