Brisanje tal

gladiola  

član od: 11.4.2006

sporočila: 100

tema odprta - 19. apr 2008 12:07 | ogledi: 5.273 | odgovori: 32

Povejte mi s čim brišete tla. Poizkusila sem že vse možne vilede, ampak se nobena ne obnese. Vse puščajo za sabo mucke. Mogla bi menda pred brisanjem vse najprej posesati, vendar tudi vseh kotov s sesalcem ne dosežem, tako da je nujno potrebno, da čistim tam z mokro krpo. S kakšno krpo čistite ve?

gladiola

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8895

19. apr 2008 12:23

Počakaj malo, kaj pa sprašuješ ---- mogla bi menda pred brisanjem vse posesati. Seveda, ali pomesti (če pometaš) ali pa dobro posesati, potem šele brisati. Drugače narediš samo poc. Ni res, da krpe puščajo mucke. Navadno krpo (od brisače) ali viledo... ali đoger... parkrat povlečeš, potem splahneš v vodi in tako do konca. Pozdravček!

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

19. apr 2008 12:57

Kakšno talno oblogo pa imaš? Pri nas imamo ploščice in ladijski pod, pa vse najprej presesam (v kotičke grem pač samo s cevjo oz. majhno šobo od sesalca), potem pa vedno uporabljam navadne krpe za tla - tiste bele, grobo tkane bombažne. Ker nimam prav ogromnih površin, čistim vse na roke - na kolenih in tako brez problema dosežem vse kotičke. Če so tla prej dobro posesana ali pometena , ni razloga, da bi ostajale "mucke", razen, če imaš krpo, ki jih pušča. Če pa s sesalcem res ne moreš povsod zraven, zbezaj umazanijo iz tistih kotičkov tako, da vzameš nekaj papirnatih brisač ali kosov stare rjuhe, jih navlažiš in z njimi ročno poloviš praz iz teh kotov. Na vlažno cunjo se ti bo vse prav lepo prijelo, umazane papirnate brisače pa preprosto vržeš v koš. Potem pač celotna tla pomiješ, tako kot si navajena. mamaF - Mojca

veverica  

član od: 12.11.2001

sporočila: 1038

19. apr 2008 13:59

Pred pomivanjem nikoli, ampak res nikoli ne sesam!!!! Dvojno delo ... Tla pomivam z viledino krpo in pripadajočim "štilom". Se mi pa zdi, da je važno kako vlečeš krpo sem in tja, da prah pobiraš in ne le razmažeš sem in tja. Za demonstracijo priporočam, da si nagledaš kakšno čistilko kako to počne (da ne bo treba meni na dom hodit ). Sploh v kakšnih zdravstvenih domovih ali bolnišnicah jih je precej in redno čistijo ... Lp, veverica

veverica  

član od: 12.11.2001

sporočila: 1038

19. apr 2008 14:06

Sem našla slikco na spletu. Pisala sem o krpi in držalu na desni strani: veverica Sporočilo je spremenil(a) veverica dne 19. apr 2008 14:07:07

gogad  

član od: 28.4.2004

sporočila: 3697

19. apr 2008 14:44

Jaz imam laminant in ploščice.Z mokro viledo ,na držalu ,najprej pomijem tako kot bi pometala ,da vse droptinice in ostalo umazanijo spravim na kupček in poberem.Nato pa s čisto vodo ,ki sem ji dodala par kapljic čistila,orenk pomijem. lp goga

neznan uporabnik

19. apr 2008 15:35

V Sparu sem pred kakim letom ali dvema kupila podobno pripravo za brisanje tal, kot jo je pokazala veverica. Zraven je bila tudi krpa s katero se briše. Ta pa po mojem pušča mucke. Imam sicer zelo staro brisalo, ki ima krpo na nekakšne bolj dolge zanke in ta čudovito obriše tla. Seveda pa je prvi in edini pogoj za čista tla to, da se jih pred brisanjem res dobro pomete ali posesa, ker drugače se umazanijo samo razmaže po tleh. Vedno brišem samo po prej dobro posesanih tleh. Res pa je tudi, da se ne sme pretiravati s čistili za tla, ker je drugače vse čudno lisasto. Dokler so tla še mokra tudi ne smemo hoditi po njih. Tudi parket občasno premažem z nekim sredstvom za les, toda to šele takrat, ko je dobro posesan, obrisan z vlažno krpo in posušen. tedi

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

19. apr 2008 16:42

Pred pomivanjem tal ne posesate? Jaz vedno vse oreng posesam šele potem pomivam. Ampak kaj mi nuca čez pol ure je že vse isto kot, da ne bi pomivala, takoj kje kakšne drobtine, kakšen sok polit...

jade

Sporočilo je spremenil(a) jade dne 19. apr 2008 16:42:59

ariella_3  

član od: 3.7.2006

sporočila: 664

19. apr 2008 16:48

pred kratkim sem kupila takšno brisalo kot ga ima veverica na sliki. Sem zelo zadovoljna z njim. Najbolj pomembno je, kako ga vlečeš- pazit moraš da prah vlečeš za sabo, ne pa da ga puščaš okrog. Saj v navodilih lepo piše, da je krpa za suho pometanje ali mokro brisanje. Mi je bilo malo škoda 20 € dati za to palico, sedaj sem pa zadovoljna. ariella

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

20. apr 2008 1:58

Ma ja, to ali sesati pred pomivanjem ali ne, je pač stvar navade. Jaz imam, recimo na ladijskem podu v kuhinji precej velike fuge in že zaradi tega sesam in ne pometam (ker bi z metlo vso umazanijo samo potisnila v fuge). Obe s hčerko imava dolge lase, ki seveda padajo tudi po tleh, potem se naberejo še dlake od mačka in "mucke" pod radiatorjem in če pred pomivanjem ne posesam, se vse te štrene tako zoprno vlečejo po cunji, da ni za nikamor. To mi je nekako rutina in se mi sploh ne zdi dvojno delo (sicer pa sesam tudi, kadar potem ne umivam po tleh). Če pa bi imela velike prazne prostore, bi verjetno tudi jaz uporabljala močo oz. vilede za 2 v 1. mamaF - Mojca

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti