Brisanje tal

kaja45  

član od: 29.6.2007

sporočila: 95

21. apr 2008 14:06

Rebecca, kako si zadovoljna? Mi uporabljamo ponaredek Sweep"n mopa, stane okol 8, 9 evrov in je super, kar se tiče pomivanja. Močota smo vrgli proč, takoj ko smo to pripravco odkrili. Edini problem je, ker se vse skupaj dokaj hitro razmaja, mal dnarja mal muske ;) Sedaj razmišljamo o nakupu Sweep and mopa, čeprav stane toliko kot pet podobnih brisalcev iz Baumaxa. Prenavljamo hišo, tako da rabim nekaj res trpežnega, saj čistim vsak dan in me res zanima, če se splača investicija v Sweep and Mop??? kaja45

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8895

14. maj 2008 21:27

Naj vrnem temo nazaj. Danes, ko sem pomivala, sem se spomnila na našo temo. Brž aparat v roke in... Pozdravček!

veverica  

član od: 12.11.2001

sporočila: 1038

14. maj 2008 21:58

Tudi meni med se vsakim pomivanjem po glavi mota misel o sesanju pred pomivanjem (ker jaz pač ne sesam) in se tolažim z mislijo, da je vse skupaj najbrž odvisno tudi od pogostosti sesanja med dvema pomivanjema in pa dolžino intervala med pomivanji. JA, sesamo kdaj pa kdaj tudi , ampak nikoli pred pomivanjem! ... to pišem, ker me je strah, da smo izpadli pravi packi veverica

stana.r  

član od: 28.11.2004

sporočila: 2909

14. maj 2008 22:21

kok je dragička nobl

stana

Simona84  

član od: 27.10.2005

sporočila: 3036

15. maj 2008 4:20

Teli dragičkini pripomočki res fino izgledajo- od najslabšega do najbolšega modela (z desne proti levi mislim). Kot bi gledal razvoj človeka

Lep dan in veliko se smejte

Jelenckova  

član od: 30.3.2005

sporočila: 2053

15. maj 2008 8:57

Pa res Simona Čiščenje je pač Sizifovo delo. Pri nas moj posesa, jaz pa pomijem, pa je. Sicer pa, katerokoli metlo ali cunjo že kupiš, nobena ne dela namesto tebe,... Razen tistega traktorja, ki ga imajo v večjih trgovskih centrih. Nekatere čistilke se peljejo kot na reliju Jelenckova

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

15. maj 2008 9:55

V kopalnici imam precej kotov in če prej ne poseam prahu (in las, smo le štirje...pravzapraj trije, eden jih ima že zelo malo na betici), je poc. Zato pa vzamem roko vileda gobico, se spravim na kolena in z gobico povlečem po robu celotne kopalnice, sploh izza školjke, bideja in okoli umivalnikov. Pa stojala od obeh umivalnikov imamo trapezaste oblike in se seveda na njih nabira prah, tako da zgobico potegnem še po njih. In potem, ko ni več svinajrije, umijem s tisto viledo na štilu in imam vsaj tri ali štiri dni mir z umazanijo v kopalnici. Če pa prej ne poberem prahu z gobico, vedno kaj osatne po tleh, ne glede na to, kako vlečem krpo po tleh.

Ostale površine, pretežno parket, nekaj ploščic in topli pod, pa posesam po kotih, potem pa s krpo in je rešeno (oziroma čisto).

Mamamia

mamamia

dari  

član od: 21.8.2004

sporočila: 1521

15. maj 2008 11:45

Meni pa enostavno nobena krpa,ki jih omenjate ni bila všeč.Nisem bila zadovoljna,tako kot sem s starimi bombažnimi majicami.Te stare majice uporabljam za brisanje tal.Lepo na štil pa gremo.Tako,da ni problema,ker se majce vedno najdejo,ko odslužijo in so potem še za čiščenje.Seveda pa vedno prej posesam.Čistilo pa katero pač imam doma. dari

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

15. maj 2008 14:44

Gladiola - in ostale ladies ni štos v tem, S ČIM čistiš tista tla, temveč S KOM. Okej, če je človek v single gospodinjstvo, tale modrost ne velja, ampak itak tako nanese, da nekoč si v nekem skupnem gospodinjstvu. Če ne prej, v naselju varovanih stanovanj... Hočem reči, čiščenje doma je v bistvu samo nadaljevanje osebne higiene. Če človek očedi sebe, potem bo najbrž smsielno očedil še prostor okoli sebe. Zato se da krpa v roko vsem članom gospodinjstva in se pri tem veselo družimo. Moj junak je strašno seksi, kadar zlaga posodo v stroj in ko briše beštek in z vsemi krpami je strašno okreten. Enkrat je veselja več, enkrat manj, ampak vsak, ki malo čisti, v nadaljevanju bolj pazi, da ne bo smetil okoli sebe. In si potem izmišlja načine, kako bolj ali manj učinkovito čistiti za sabo. Ni vrag, da ne boste našli enega učinkovitega načina za tisto pucanje, ni to nobena raketna znanost. Me pa tale diskusija malo spominja na Liculovo opazko (letošnje Prešernove nagrade), da nam mediji sugerirjao, da je v Sloveniji srečna ženska takrat, ko objema WC školjko.... Hočem reči, ne tako hitro padati v karakterje gospodinj iz reklam za čistila. Tisti liki so narejeni za publiko, ki je bolj počasna... Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti