Brisanje tal

majamarko  

član od: 26.9.2003

sporočila: 2565

20. apr 2008 8:50

anamarija1 je napisal/a:
zakaj sesati?
da se pokuri več kalorij, he he jaz se s tem tolažim, ampak kot kaže pri meni to ne funkcionira

LENČA  

član od: 30.5.2006

sporočila: 354

20. apr 2008 9:18

Največja packarija nastane, če pred pomivanjem tal ne posesaš ali pomiješ. Še tako ti ostane na tleh dovolj prahu. Iz raznih špranjic pa ravno s sesalcem lahko potegneš prah. Zato jaz vedno prej pometem in potem pomivam. Zame to ni dvojno delo, če samo pomijem je tako vse kosmato, kot ne bi pomila. Najraje grem na kolena in pomivam na roke, to se obnese najbolje. Zraven pa pazim, da smeti s krpo pobiram za sabo in krpo sproti splakujem. Ja še vedno je to potrebno. Pri nas se otroci še veliko igrajo na tleh, pa telovadimo na tleh in če tega ne storim, potem smo vsi od prahu. Majamarko, se pa tudi jaz tolažim, da je to ene vrste rekreacija in takrat še bolj z veseljem delam, pa se tudi ne pozna, ker je to že skoraj vsakdanje delo LENČA Sporočilo je spremenil(a) LENČA dne 20. apr 2008 09:20:44

majamarko  

član od: 26.9.2003

sporočila: 2565

20. apr 2008 10:51

LENČA je napisal/a:
Majamarko, se pa tudi jaz tolažim, da je to ene vrste rekreacija in takrat še bolj z veseljem delam, pa se tudi ne pozna, ker je to že skoraj vsakdanje delo
torej je potem prepogostost gospodinjenja kriva za ne efekt na kgjih?

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

20. apr 2008 12:22

Meni se pa zdi, da enako kvalitetna pobrišem stoje kot pa če bi se vlekla po tleh. Zato se pač ne vlečem po tleh. Imam tisto brisalo, kot je bilo prej na sliki, pa lepo vlečem proti sebi, kot bi pometala. Vmes krpo večkrat sperem. Na koncu ves tisti prah, ki še ostane, s krpo poberem. Z močo, kot jo ima Anamarija, pa mi ne rata, se mi zdi, da smeti "razpršim". Sesam pa prej kakor kdaj. Pometem pa vedno. Atina

anamarija1  

član od: 19.8.2005

sporočila: 5381

20. apr 2008 13:03

Moram povedati, da nimam majhnih otrok in v bistvu nima kdo umazati, sesalca res ne uporabljam že veliko let, z močotom istočasno pometem in pomivam, imam pa tudi vse v ploščicah, tako da je odvisno kaj imaš. Metle pa pri meni ni nikoli bilo zaradi alergij. preden sem pomivala tla sem najprej brisala z vlažno krpo.

Je pa ta močo fajn, ti ščisti tudi tam kjer drugače ne dosežeš.

lp

Anamarija

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

20. apr 2008 14:09

Jaz imam pa dva dežurna polivalca, raztresavca, umazavca itd....avca, tako da posledično naša hiša potrebuje dežurnega brisalca Atina

Pitončica  

član od: 7.6.2005

sporočila: 1677

20. apr 2008 14:27

Pravkar storjeno :)

siecr so nekateri mnenja da se to ob nedeljah ne počne, ampak jst ne prej ne kasnej k u nedeljo nimam časa.

Mam parket, laminat in v kopalnici ploščice. Vse prvo posesam, nato pomijem (voda + čistilo) in premažem z voskom oz. loščilom za laminat.

Uporabljam neke stare bombažne majice (sem jih najdla v kopalnici pri tašči).

lp

Tukaj klikneš in si ogledaš moje slikice

Pitončica

Roncolino  

član od: 26.3.2007

sporočila: 1464

20. apr 2008 17:27

Tista krpa z držalom (slika od Veverice) je super.Mi smo jo imeli dolga leta,čeprav se nam je vmes zlomil tisti črn zatič,tako da je bilo maljo bolj švoh. Se pa tudi pri nas obvezno sesa pred pomivanjem Pitončica ne se sikirat.Pri nas se bo pomilo zvečer pred liikanjem,ko bo "parnik" ravno segret,da se ga ne segreva 3x na dan :D Roncolino

barb*  

član od: 19.12.2005

sporočila: 157

20. apr 2008 18:40

Katero čistilo pa uporabljate za laminat? jaz poznam samo tistega od Emsala, ampak nisem najbolj zadovoljna z njim. barby

rebecca  

član od: 19.3.2002

sporočila: 2739

21. apr 2008 13:49

jaz pa uporabljam nekaj kar se klice Sweep and Mop. LP, R.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti