Moški v kuhinji

neznan uporabnik

14. apr 2008 17:36

zakaj veliko žensk ne zna smučat? ker v njihovih kuhinjah nikoli ne sneži.pojdite ven na rekreacijo,zabavajte se,peljite otroke na sprehod.prepustite kuhinjo partnerju,ne bojte se ne bote izgubile na pomembnosti,pa še kvaliteta prehranjevanja se bo dvignila dober tek pa lep pozdrav. VINKO

5rusa  

član od: 19.10.2005

sporočila: 285

14. apr 2008 20:23

imam srečo, ker moj zelo rad kuha (po izobrazbi je električar, ki pa je želel postati kuhar, a mu je oče to močno odsvetoval, češ, kaj boš pa kot kuhar počel). Vesela sem, da rad kuha, manj vesela pa potem, ko je treba kuhinjo pospraviti. Navajena sem namreč, da pri kuhi sproti čistim im pomivam posodo, ko se kuhe loti on, pa je v v kuhinji pravo razdejanje .... počasi ga navajam na moj sistem, ne vem še, ali mi bo uspelo moti me pa še nekaj ... ker pač rad kuha, si medtem ko hrano pripravljam jaz, ogleduje, kaj delam in vedno komentira v stilu ... "a v buzaro pa ne boš dala paardižnika ... moj brat ga vedno daje" ali pa "a tolk korenja v juho??" to me moti, sem mu povedala, in moram reči, da gre žena boljše. glede drugih gospodinjskih opravil pa so ga doma naučili (v družini so pridna mama, negospodinjski oče in dva fanta), da pospravljajo pač ženske. no, ker je zelo dojemljiv in priden,mislim, da bo kmalu pogruntal, da ni nujno, daje tako. 5rusa

breskva  

član od: 11.10.2007

sporočila: 3074

14. apr 2008 22:12

Pri nas pa kuham jaz z sinovo pomočjo. Mož si zna speči jajca in oblada žar, pa še tam ga zadne časa zamenjal sin. Oba sinova znata kuhat, mlajši mi pa sploh pomaga. Mož pa sadi na zelenjavnem vrtu. Včasih mi pomaga pri pletju. Ne mislim s tem, da nič ne dela. Zadno dveleti je začel spet študirat. Drugače si je zmiram najde kakšno delo. breskva

mala zelena  

član od: 9.7.2007

sporočila: 266

14. apr 2008 23:20

Moj dragi tudi rad kuha, čeprav še ne zna dosti ;) najrajši ustvarjava skupaj... on kuha bolj po občutku, jaz pa kukam v knjige in na kulinariko, zato me vedno heca, ampak vedno pohvali kar skuham, tako da imam veselje. mala zelena

rolada  

član od: 4.8.2006

sporočila: 287

15. apr 2008 7:31

Tudi jaz sem srečnica, ki z veseljem odstopim prostor za kuhinjskim pultom svojemu možu in kdaj tudi že sinu. Takrat nastanejo vedno kakšne specialne jedi. Res je, da je že kakšen dan ali dva prej kar prilepljen za računalnik in išče in išče nekaj originalnega, dokler ne najde. Potem pa za pult in neverjetno, tudi pospraviti zna za sabo. Rezultati kuhanja pa so enkratni. Tudi meni paše kaj nenavadnega in na novo odkritega. Sem zelo zadovoljna! lp rolada

jasna1  

član od: 24.9.2005

sporočila: 1986

15. apr 2008 8:02

Pri nas sem glavna kuharca jaz. In pri tem uživam! Mož zmeša solato

Ne zna kuhat, rad pa peče na roštilju.

Povedala bi še to - punce, nikoli ne bodite prepričane, da poznate svoje moške!!

Moj (ki iz domačega gnezda ni prinesel nobenih gospodinjskih delovnih navad), me je že velikokrat presenetil z likanjem, obešanjem perila, kadar me ni doma, pospravijo po hiši, zglanca kuhinjo...

No, ne vedno, da ne bo pomote

In vse to je začel delati spontano, brez tega, da bi mu to naročila. Pač je opazil, da imam več dela kot on in se mu (na srečo) to ni zdelo pošteno...

Tako da punce - pustite se presenetiti!!!!

jasna

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

15. apr 2008 10:37

jasna1, kaže, da je za začetnico kar nekaj upanja...

Za inštrukcije pa ni problema...

Mamamia

mamamia

ZAČETNICA  

član od: 2.2.2007

sporočila: 1985

15. apr 2008 11:32

Grem hitro svečo prižgat v cerkev... Začetnica

tanjaj  

član od: 15.6.2007

sporočila: 918

15. apr 2008 13:07

moj dragi je pa že na začetku rekel, ko sva prišla v skupno gospodinjstvo, da on bo pomival, jaz pa moram kuhat. nima interesa v kuhinji stat, si skuha hrenovko al pa jajce in to je vse. ko sva delala najin prvi štrudl mi je tako z veseljem pomagal, samo sem ga pregnala iz kuhinje, ker so skozi padale kake pripombe. res pa je da mi včaasih natrebi solato in nalupi krompir pa čebulo. ker pa v kuhinji ni spreten pa dela vse ostalo...pere perilo, obeša, zlaga,samo lika ne, pometa, sesa, kosi travo, pomaga pleti vrt, pere avte... vedno pravi: da če oba skupaj živiva, morava tudi oba nekaj prispevat k boljšemu počutju in urejenosti najine hiške. ga moram zlo pohvalt! tanjaj

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

15. apr 2008 13:08

ZAČETNICA je napisal/a:
Grem hitro svečo prižgat v cerkev... Začetnica

Ja, upanje umira zadnje...Ti si samo zapomni, da moški sicer obrača svet, ampak moškega pa ženska, temu primerno ravnaj, pa se mu na koncu zdelo, da vse počne po svoji volji...

Poglej si film Moja obilna grška poroka, tam je polno takih situacij....Mamamia

mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti