14. apr 2008 10:19
Moj zna dobro skuhati. Pred leti ko sem še ob vikendih imela službo in ko sem prišla domov sem se samo usedla in dobila kosilo na mizo. Zdaj pa končava službo ob isti uri in želim da bi oba skuhala ko prideva domov, ampak on vedno najde še kakšen opravek po službi, ali pa gre na pir in pride ko je kosilo že kuhano. Če kosilo še ni kuhano tudi očisti solato ali pripravi kaj drugega, ampak ne z veseljem. Ob nedeljah bi sodeloval pri kuhi, ampak ne s kakšnim luplenjem krompirja, on bi bil glavni kuhar in jaz pomočnik. Jaz pa nisem zato, pa se zopet raje umakne. Pravzaprav sem se ob prebiranju te teme v forumu šele vprašala, kaj je narobe in kaj se je pri nas spremenilo, da je temu tako. Tudi pri nas je žar njegovo delo. Peče tudi na večjih piknikih na katerih nas je trideset in več. Če je doma in če ima čas bo tudi malo pospravil po hiši. Ampak to pomeni: pospravil mizico v dnevni, pogrnil deko na kavču, pometel po tleh, pospravil posodo. Še nikoli pa ni pomil oken, pospravil in pomil hladilnik, pral perila, likal perila ... Sam je prepričan, da meni v gospodinjstvu zelo veliko pomaga. Na žalost je tako, da se ostali moški v moji in njegovi žlahti še tega ne pritaknejo. Narobe je že to, da ženske same in vsi ostali, če moški doma poprime za delo pojmujemo da nam pomaga. Kot sem prebrala, pa ni povsod tako, in vesela sem da se ta odnos kar hitro spremija. dzoana