Zamija

Vlado  

član od: 1.8.2002

sporočila: 547

9. apr 2008 13:03

Pa kaj se nekateri tukaj hecate, ali pa res resno mislite?

riba-ribica  

član od: 25.2.2005

sporočila: 1436

9. apr 2008 13:43

Seveda je res, imam črnega mačka in dve rastlini na balkonu, zato vsak mesec zvozim s položnicami. riba-ribica Sporočilo je spremenil(a) riba-ribica dne 09. apr 2008 15:26:15

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

9. apr 2008 13:51

Jaz imam doma tri večje in kar nekaj njihovih otrok tolstic, ki naj bi tudi prinašale denar. Naj bi, hahaha. Več ali manj je denarnica ves čas prazna. Mladiče sem poskušala celo prodajati na našem vaškem sejmu, da bi zadevo konkretizirala, pa razen hecov na ta račun in dobre volje, nisem zaslužila skoraj nič. Se pa zmeraj znava nasmejimo vsakič, ko kdo, ki pride na obisk vrže oko na moje tolstice in pove to zgodbo o denarju. Saj vidite, moje ga še s prodajo niso prinesle v hišo! mamaF - Mojca

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

9. apr 2008 13:59

fresh je napisal/a:
Rimljanka, draga, si spet pri tistih rastlincah, a? Sem ze zadnjic rekla, da te imam na sumu! fresh

In potem bomo gledali film z naslovom :Reševanje botaničarke Rimljanke....

LP

cervus

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

9. apr 2008 14:54

elaphus je napisal/a:

fresh je napisal/a:
Rimljanka, draga, si spet pri tistih rastlincah, a? Sem ze zadnjic rekla, da te imam na sumu! fresh

In potem bomo gledali film z naslovom :Reševanje botaničarke Rimljanke....

LPcervus

Ja, potem se bo pa elaphus zbudila iz hudih sanj....

rimljanka - zasebno mnenje

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

9. apr 2008 21:31

Barolina je napisal/a:
Jaz tudi se nisem slisala, da zamija prinasa denar ampak crassula argentea oz. drevo denarja, imenovano tudi rajsko drevo ali kot ste ze omenile krasula oz. tolstica. Meni je rozica z mesnatimi listi zelo vsec ampak se nikoli mi pa ni cvetela. Nevem zakaj ???? Lep pozdrav, Barolina Barolina
Glede na to, da vsako leto delam podtaknjence tolstice, ti lahko iz prve roke povem, da so moje prvič začele cveteti stare šele 4 ali celo 5 let (morda še kako več). Vse poletje jih imam zunaj, pred hišo ob južni steni, tako, da sonca dobijo dovolj. Prezimujejo v garaži in cvetijo res okoli božiča. Vse lepo in prav, samo denarja še zmeraj ni! mamaF - Mojca

spelci  

član od: 1.4.2008

sporočila: 276

9. apr 2008 22:38

Zanimiva tema. Moram malo pocukat sestro (cvetličarko) če kaj več ve o tem. Moje stanovanje bo kmalu rastlinjak, in ja bomo vidli če bo tudi kaj denarja. To rožo mam samo eno, pa še to sem dobila na srečelovu. Imela sem krasen namen, da bi jo popokala stran, ampak bi me sestra kregala. Torej, ker dobro raste in prinaša denar jo bom obdržala in čičala pa čakala da zacveti. Ko pa bo, pa sporočim. spelci

ezoj  

član od: 29.4.2007

sporočila: 126

10. apr 2008 6:23

Vlado je napisal/a:
Seveda smo resni, to je resen forum. A ja, kombinacija dve črni muci in tigrasti maček ne funkcionira ( glede denarja ), a fentam mačka? ezoj

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

10. apr 2008 7:14

mimika je napisal/a:
Snežinka, če si odprta za ideje feng šuja, potem nekatere rastline pripomorejo k dotoku denarja. Krasula ali tolstica naj bi v feng šuju predstavljala bogastvo. oblika njenin listov spominja na kovance. Ustrezno mesto zanjo je v skrajnem levem kotu hiše (gledano od vhoda). Njeno moč okrepi fontana. O zamiji pa ne vem nič. mimika

Brez nadaljnjega, če verjamete v to, kar postavite rastlino tja, kjer mislite, da bo pozitivno delovala, ni važno, ali je zamija, tolstica, asparagus ali karkoli že. Poskrbeli boste za lastno boljše počutje, ker se vam bo zdelo, da nad vami bdijo višje sile. Tako ljudje delajo že od pamtiveka. Rimljani so imeli razpostavljene kipce hišnih bogov, naši kmečki predniki nabožne podobe in predmete in "bohkov kot", ki je bil, zanimivo, prav   v levem kotu, gledano  od vhoda v glavno sobo...

Torej, pomlad je tu, veselo v nakup rastlin, tudi vrtnarji morajo kaj zaslužiti

Cila

Sporočilo je spremenil(a) Cila dne 10. apr 2008 07:15:32

lili A.  

član od: 11.4.2006

sporočila: 218

10. apr 2008 20:40

ezoj je napisal/a:
Vlado je napisal/a:
Seveda smo resni, to je resen forum. A ja, kombinacija dve črni muci in tigrasti maček ne funkcionira ( glede denarja ), a fentam mačka? ezoj
Ežoj, nikar, jaz imam štiri čisto črne mucke, pa ne deluje lili A.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?NENA58
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti