Zamija

snezinka  

član od: 3.2.2008

sporočila: 60

tema odprta - 8. apr 2008 18:38 | ogledi: 6.680 | odgovori: 41

ali res prinaša denar,na kakšen način?

snezinka

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

8. apr 2008 18:44

Črta ločnica
Novo

No, ko jo kupiš, ti ga nekaj odnese.... Upam, da se šališ, na tale čemeren dan.

rimljanka - zasebno mnenje

andreja č.  

član od: 3.4.2006

sporočila: 587

8. apr 2008 19:43

jaz jo imam v wc-ju, pa zato nismo nič bolj bogati andreja č.

mimika  

član od: 7.1.2002

sporočila: 2107

8. apr 2008 20:00

Snežinka, če si odprta za ideje feng šuja, potem nekatere rastline pripomorejo k dotoku denarja. Krasula ali tolstica naj bi v feng šuju predstavljala bogastvo. oblika njenin listov spominja na kovance. Ustrezno mesto zanjo je v skrajnem levem kotu hiše (gledano od vhoda). Njeno moč okrepi fontana. O zamiji pa ne vem nič. mimika

tigris  

član od: 9.5.2007

sporočila: 261

8. apr 2008 20:01

Ne zamija, ampak crasula oz. tolstica naj bi po feng šui prinašala denar.Ampak jo moraš postaviti na pravo mesto. Imenujejo jo tudi drevo denarja, ker ima res takšno rast, listi pa so okrogli in mesnati - morda asociacija na cekine. Jaz jo imam - ne zaradi feng šui, ampak ker je lepa pa še cveti mi pozimi. tigris

Majolčica  

član od: 2.2.2008

sporočila: 98

8. apr 2008 20:09

Jaz imam tolstico doma, ki sem jo dobila v dar kot "moneymaker" za vselitev...pa sem čisto brez denarja...kaj bi šele bilo, če je nebi imela...?! :)

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

8. apr 2008 20:44

Kar nekajkrat sem prebrala, da rastlina Sanseverija, tudi taščin jezik, škodljivo seva. Poznam ljudi, ki so jih zmetali proč samo zaradi tega, čeprav so kao strokovnjaki za sevanje vselej napisali, da to ni res.

Poznam krasulo, ki naj bi zagotavljala v hiši denar. Po moje zato, ker spominjajo mesnati listi na kovance. Poznam tudi bujno družinsko srečo, srečano v hiši, kjer so se od sovraštva skoraj pobili, vsakakor pa gre za anti- reklamo za kakršenkoli zakon.

Obstaja vraža, da prinaša v hišo denar črni maček in da odnaša denar odprt pokrov straniščne školjke.

Meni denar prinaša samo delo, odnaša pa delo drugih.

Rože, kolikor jih imam, mi prinašajo veselje, maček, ki seveda ni črn, ampak je krasotec drugačne barve, pa nas osrečuje.

Glede pokrova straniščne školjke, mi pa pokvari dan že pogled na mojo WC školjko, v barvi mlečne čokolade, pa je vseeno, kje ta pokrov je.

PS Bujno zamijo podarila in napravila takšno veselje, da verjamem, da prinaša dobro voljo.

F r i n a

ksenjako  

član od: 10.10.2004

sporočila: 1086

8. apr 2008 22:01

mimika je napisal/a:
Snežinka, če si odprta za ideje feng šuja, potem nekatere rastline pripomorejo k dotoku denarja. Krasula ali tolstica naj bi v feng šuju predstavljala bogastvo. oblika njenin listov spominja na kovance. Ustrezno mesto zanjo je v skrajnem levem kotu hiše (gledano od vhoda). Njeno moč okrepi fontana. O zamiji pa ne vem nič. mimika
zanimivo. Moram pa reči, da jo imamo res v levem kotu hiše (pa nisem vedela da mora tam biti) Ksenija http://picasaweb.google.com/xency.k

ezoj  

član od: 29.4.2007

sporočila: 126

9. apr 2008 5:28

A je to tista rastlina, ki na njej rastejo denarnice, ko pa dozorijo so polne denarja? Glede črnega mačka: a mora bit maček ali so lahko mačke ( zaenkrat dve )? ezoj

Lisičkakarmen  

član od: 20.3.2008

sporočila: 2

9. apr 2008 8:29

Čao čao! Malo me jezik zasrbel, pa samo svoje mnenje povem.Jaz in brat, živiva v isti hiši, vsak v svojem nadstropju, imava oba stanovanje urejeno po načelih Feng-shuija.Preprosto je, sledit navodilom, lep učinek je, kar pa se tiče učinkov "zdravil" feng-shuija,je pa v vsaki knjigi o tej temi napisano, da stvari, ki jih postavimo na določeno mesto in, pravila, ki jim sledimo, sama po sebi ne delajo čudežev, niso torej "čarobne palčke", ampak vplivajo na naše misli.Pozitivne misli,delo, organizacija, red,dobro počutje, in še bi naštevali, so tisto, kar prinaša bogastvo. Če pa slučajno kdo zve za rožo, ki prinaša denar, pa, za Boga, dajte še meni javit...nujno bi jo rabila?! Vse lepo, Karmen. Lisičkakarmen

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?NENA58
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti