28. apr 2012 19:23
Nekaj me zanima, kaj je sedaj že konec sezone čemaža, . že cveti in je kot tak prestar ali še vedno uporaben?
Že vnaprej hvala za odgovor.
LP Darja
sonce51
28. apr 2012 19:23
Nekaj me zanima, kaj je sedaj že konec sezone čemaža, . že cveti in je kot tak prestar ali še vedno uporaben?
Že vnaprej hvala za odgovor.
LP Darja
sonce51
28. apr 2012 19:39
No, tule piše tudi nekaj o tem:
pirnica
29. apr 2012 14:06
Kolikor jaz vem si tudi cvetovi čemaža užitni.
JabolkMygrace
sporočila: 6506
29. apr 2012 14:15
Seveda so užitni, itak je čemaž užiten od čebulice do cveta.
Cvetovi prav lepo zdekorirajo zeleno solato.
Tudi v vazi dolgo zdržijo. Enim pač malo smrdi, meni ne.
Bom pa letos prvič poskusila s sušenjem, kot je napisala Tanya2. Da vidim.
Mygrace
20. mar 2013 18:10
Lansko leto sem ob nabiranju čemaža z lopato zajela konkretno grudo zemlje v upanju, da bo notri kakšna čebulica ter jo posadila kar takšno v zemljo in na moje veliko veselje imamo letos že "svoj" čemaž ... zeankrat iz zemlje gleda kakšnih 20 10-centimetrskih listkov ... ne bo še sicer za ozimnico, za začinit solato bo pa super
Nas je pa prejšnji vikend vodila pot mimo Kopitnika, kjer mi nabiramo vsako leto čemaž in je bilo še vse pokrito s snegom, tako da je čemaž na našem vrtu res zgodnji glede na letošnje vremenske razmere...
katjushka
20. mar 2013 18:25
No, ob Savi pri Savi ga gledam vsaj že 14 dni, pa pri Senožetih tudi. Tako, od daleč, iz avta, je na precej nedostopnem.
O, katjuska, ti pa še vedno hodiš tja ponj......
rimljanka
20. mar 2013 19:06
Že komaj čakam, da bo nova letina. Vso lansko zalogo smo že porabili. Nabirat ga hodim na vrh Ermanovca, je čisto BIO ampak je šele tam v sredini aprila.
babka1951
20. mar 2013 19:19
Ooooooooo, babka 1951, moj rojstni kraj... Pa še lepo je, a ne?
peter
20. mar 2013 20:01
Pozdravljeni!
A mi lahko kdo svetuje kje v Celju ali okolici bi lahko nabral čemaž? Tega bi se letos lotil prvič in me res zanima kje bi ga lahko nabral. Lahko samo za vzorec, da ga poiskusimo, če nam bo okus sploh odgovarjal.
Hvala že vnaprej in lep pozdrav,
TP_Kuhar
20. mar 2013 20:28
TP_Kuhar, tudi jaz sem iz okolice Celja in hodimo že leta na Kopitnik .... bi pa bila zelo vesela, če bi kdo povedal za kakšno bližje rastišče ... slišala sem, da bi se ga znalo najti tudi nekje pri Vitanju, vendar ne vem točno kje, zato nisem šla raziskovat.
rimljanka, še vedno ... mi je prirasel k srcu
katjushkaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Jabolčne kremšnite
Hummus namaz