31. mar 2012 10:48
Kako to pripraviš? Bomo še nabrali za sproti,mislim,da jutri.Vse za .
jovita
31. mar 2012 10:48
Kako to pripraviš? Bomo še nabrali za sproti,mislim,da jutri.Vse za .
jovita
7. apr 2012 12:42
A mi kdo zna povedati točne količine čemaža, olja in soli za v kozarčke. Ali se tudi to lahko zmrzne?
buča
7. apr 2012 13:24
jaz dam na 200 g cemaza eno srednje mocno jusno zlico soli. S tem in olivnim oljem napolnim dva kozarcka,ki drzita mislim da 150 g ali drugace, kozarcka velikosti hoferjevega pesta. Tako nekako imam mere..
aja, zmrznila jaz ne bi čemaževga pesta, ta je itak lahko v omari na temnem, ker je olje dober konzervans
pinch
7. apr 2012 15:00
Jaz soli nič več ne dodajam. Se mi zdi, da čisto pokvari okus, sploh v namazih.
Opran in osušen čemaž stresem v multipraktik in prilivam olivno olje toliko časa, da nastane lepo mazava zmes. Shranim ga v male kozarčke od ozimnice (približno 2 dl) in v kleti se obdrži vsaj eno leto. Ko kozarček odprem, ga naprej shranjujem v hladilniku. Namaz za vsak dan sproti vmešam v skuto in nam je to zelo njami zajtrk.
Cila
7. apr 2012 15:10
@pinch: se mi zdi, da se motiš, olje ni konzervans, olje preprečuje stik s kisikom in zaradi tega kakšne reakcije s le tem.
ežoj
7. apr 2012 16:12
ja, imaš prav. malo po kmečko sem povedala :)
pinch
8. apr 2012 10:29
Punce hvala! Včeraj sem si že naredila en kozarček kat tako od oka.
buča
8. apr 2012 14:08
letos sem ga prvič nabirala v snegu (ok, saj priznam, ga ne nabiram velikokrat, nismo neki oboževalci - ga imamo pa radi v skuti in kisli smetani in smo šli pač po njega ).
lp
cervus
9. apr 2012 10:27
Je že kdo poskusil s sušenjem čemaža? Zanima me kako bi se obnesel kot začimba - verjetno kar dobro.
Imam ga namreč ogromno, vsi ga radi jemo, ampak pesta se bomo kmalu naveličali :)
Jabolk
28. apr 2012 18:50
Jaz sem ga posušila, pa se je ravno tako dobro obnesel. Res, da izgubi malo arome, a zame je še vedno boljši kot zmrznjen. Moraš pa biti potrpežljiva s sušenjem, ker gre počasi ( jaz ga sušim naravno).
Zame najboljša stvar s čemažem je mladi beli sir narezan na kocke, dodan čemaž v olju in malo čilija. En dan pustim, da je v hladilniku, mmmmmmm......
Za letos sem končala, v kleti ga imam šest kozarcev v olju, pa še nekaj plehov se ga suši.
Tany2
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Ribja juha s testeninami
Zviti krofi