1. mar 2008 11:41
[citat=--ežoj--]"A ja, glede besede forum si naredila napako ( vsakomur se lahko zgodi ). Kot je splošno znano, beseda forum prihaja od angleške besede for ( štiri ) in besede um, kar v svahiliju pomeni pogovor, torej je forum pogovor štirih, ker če je več udeležencev, en drugega motijo in se ne morejo lepo pogovorit ( mimgrede, od tod je prišlo tisto naše: pogovor v štiti oči, nekdo je narobe razumel besedo forum, o besedi kvorum pa kdaj drugič )"
Ta vaša teza (jaz pač večino ljudi vikam, ker ne vem, koliko so stari), se sliši naravnost za lase privlečena. Angleško je štiri four in ne for. Težko verjamem, da bi lahko šlo za besedne kombinacijo iz angleščine in svahilija. Tako da si lahko norce delate iz koga drugega. Beseda forum izhaja iz latinščine, tako kot sem že zapisala in tako piše tudi v Verbinčevem Slovarju tujk, kjer je imenovan tudi forum romanum.
Slika pa se mi zdi naravnost provokacija. Zakaj, to bi moralo biti vsakomur jasno.
Glede na to, da se je ta debata spustila na tako nizek nivo, vsaj s strani nekaterih, bi bilo bolje, da bi to temo kar zaprli. Namesto utemeljenega argumentiranja lahko beremo samo žalitve.
Sporočilo je spremenil(a) mambica dne 01. mar 2008 11:42:41
Sporočilo je spremenil(a) mambica dne 01. mar 2008 11:43:41