1. mar 2008 19:10
Mene je na internetu najbolj presenetilo, da obstajajo forumu, ki jih nekdo ureja, mi pa se brezplačno pasemo na njih. Sem se pozanimala, kak je potem motiv, saj tudi reklame ne prinesejo zadolsti soldov.
V ta forum se mi zdi, da je vloženo veliko več truda kot kje drugje. Zalo hitro sem kupila plus paket, ker se mi zdelo, da urednik stvari za moje zadovoljstvo ne more pisati in raisati in programirati samo iz ljubezni do človeštva. ( Da je mogoe izklopiti reklame, ki so me motile, sem ugotovila kako leto kasneje.)
Glede avtorskih pravic pa naslednje. Tisti, ki objavi recept in sliko se mora zavedati, da jih daje na forum brez obveznosti urednika, da mu plačuje avtorske pravice. Urednik pa je izrecno napisal, da je kopiranje prepovdeano. Pri takem načinu se je torej avtor odpovedal avtorskim pravicam.
Kar se pa tiče kopiranja, pa sem prepričana, da večina tega namena nima. Objava s fotografijo pa je sploh samostojno avtorsko delo. Drugače pa imamo vsi v svojim mastnih zvezkih, zapiskih, mapah listke z recepti, za katere ne vemo, od kod smo jih prepisala, kdo nam jih je dal.
Osebno pa sem prepričana, da morajo biti pravice tistih, ki imajo pluske in ostalih članov različne. Za več denarja, več muzike.
F r i n a