11. mar 2008 22:17
Cila, tudi meni so pred dnevi (prvič) padli v oči ti šotni lončki in res niso slaba ideja. katjushka
11. mar 2008 22:17
Cila, tudi meni so pred dnevi (prvič) padli v oči ti šotni lončki in res niso slaba ideja. katjushka
12. mar 2008 10:26
Ni ravno sejanje, me pa zanima kdaj je najprimernejši čas za saditev ribeza. Uly
13. mar 2008 13:38
V oddaji Dobro jutro je v sredo Meta Vrhunc govorila ,da je za pripravo zemle pred sajenjem zemljo potrebno poskropiti z caji.(delujejo kozmicno...) Ali je katera gledala to oddajo?Ali kdo sadi po teh metodah in kako se to uporablja? L.P. marmeladka
13. mar 2008 13:43
ker sem v bloku sejem samo kreše. sem pa nakupla semen in je mama posejala črni paradižnik, črno papriko, bele jajčevce, pa tisto ta dolgo redkvico kot jo v Lidlu prodajajo. Upam, da bo kaj teh eksotov tudi zraslo,.... klavdija
13. mar 2008 13:58
Uly, sprašuješ, kdaj saditi ribez. Moj mož se s sadjarstvom kar veliko ukvarja, prav tako tudi z gojenjem jagodičevja. Po njegovih izkušnjah, je najboljši čas za sajenje ribeza od pozne jeseni do pomladi, va času, ko nima listja in ne brsti preveč, torej v času, ko počiva. Tudi sedaj še ni prepozno, razen, če si iz res toplih krajev. Ampak pohiti. Mi smo lani sredi zime posadili maline, poleti smo se že sladkali z njimi. Pridelek je bil kar obilen. Še to sem pozabila: kadar sadiš ali presajaš, zemlja ne sme biti zmrznjena. No, letošnjo zimo to ni bil problem. Lep pozdrav! tibe
13. mar 2008 14:38
marmeladka je napisal/a: |
V oddaji Dobro jutro je v sredo Meta Vrhunc govorila ,da je za pripravo zemle pred sajenjem zemljo potrebno poskropiti z caji.(delujejo kozmicno...) Ali je katera gledala to oddajo?Ali kdo sadi po teh metodah in kako se to uporablja? L.P. marmeladka |
16. mar 2008 16:02
Jutri se po luninem koledarju sadi krompir. Jaz sem ga kupila nedolgo nazaj in včeraj sem ugotovila, da je pognal že kar precej dolge cime (cca 5 cm). Kaj to kaj moti? Je krompir še sploh primeren za sajenje?
Anja
16. mar 2008 17:46
Jasno, da je, anja27. Če so cime močne, trdne, bodo v zemlji rstle naprej. Če so tanke, pretegnjene, potem jih (vsaj nekateri) potrgajo in iz skritih očesc se razvijejo nova stebla. te cime so namreč stebla krompirja, nadzemna in podzemna.
rimljanka - zasebno mnenje
16. mar 2008 18:16
thx rimljanka, jutri torej sadim. Upam, da bo vsaj malo !
Anja
16. mar 2008 19:46
Kdaj pa se lahko sadijo jagode?
jadeKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Hrustljav piščanec iz pečice
Beljakovinska curryjeva juha z riževimi rezanci