4. sep 2008 12:09
Danes sem naletel na tole "vročo "temo. Prebral sem (skoraj)vse komentarje. Ne morem si kaj, da ne bi tudi sam dodal svoje mnenje.
- všeč mi je vaša strastnost pri zagovarjanju svojih stališč. Nikakor ne tistih žaljivih ampak argumentiranih. Toa dokazuje, da imate kulinariko radi z vsem svojim srcem. Bravo !
- večino moti , da so recepti v knjigi DELFIN-a plagiati in prepisani od vsepovsod. Ampak, dokažite mi, da ni to tudi v drugih knjigah. Ali drugače- kdo se lahko ima za ekskluzivnega izumitelja ter posledično avtorja recepta za npr. dunajske zrezke ? Lahko to dokažemo, določimo ? Prepričan sem da ne !! Je avtor recepta tisti, ki neki jedi doda zgolj nek dodatek, brez katerega bi itak šlo ? Neumnost, tako se pač to ne neda. Tudi pl.gospa Bleweiss ,ki je izdala svojo kuharico pred sto in več leti je recpete od nekje prepisala in jih s tem, tako trdite nekateri, nekomu ukradla.
- Če je avtor kršil avtorska pravila in zakone , potem so za to pristojni drugi organi, ve se kateri, nikakor pa ni to v pristojnosti obiskovalcev Kulinarične Slovenije
- mnogi se očitno ne morete sprijazniti, da živimo v času kapitalizma, kjer veljajo povsem druge gospodarske, družbene in moralne norme, kot v dobi, ki je že slabih 20 let več ni. Tako je to.
To je povsem moje osebno mnenje. Ni nujno , da je pravo, nikomur ga ne vsiljujem vendar za njim stojim !
Tebi, Delfino, pa želim še obilo upsšenega in ustvarjalnega dela na podorčju kunlinarike. Bom pobrskal malo ,kje bi dobil tvojo knjigo, po vsem tem, me je pričela zanimati.
Lepo se imejte in LP
hedonist