5. feb 2008 10:48
Jaz sem pa vmes že dvakrat poslušala Bengo Beating, - link od escade.....not bad, indeed. Vendelina jr.
5. feb 2008 10:48
Jaz sem pa vmes že dvakrat poslušala Bengo Beating, - link od escade.....not bad, indeed. Vendelina jr.
5. feb 2008 11:00
Še eno vprašanje imam za vas, cenjene nacionalistke: ste preverile, kdo je napisal pesem Rebeki? Namig: ni slovenc.
5. feb 2008 11:24
Pri nas smo navijali za Lango. Mislim,da bi jim na Eurosongu zagotovo uspelo priti v finalni večer. Škoda. Moj občutek glede Rebeke pa je, da dlje od enega nastopa ne bo prišla. Saj ni pesem tako zanič, ni pa tudi nič posebnega. Smo imeli lani odlično pesem, pa ni šlo višje od 15-ega mesta, se mi zdi. Škoda karkoli pričakovati. gogy
5. feb 2008 12:04
Tudi sama sem navijala za Lango, ker mi je bila enostavno njihova pesem všeč in mislim, da bi se v Beogradu odrezala najbolje do sedaj. Ampak pustimo to, boli me, ko vidim toliko nacionalistov tukaj. Ko sem bila majhna punčka so mi vcepii v glavo "nikoli ne ocenjuj ljudi po zunanjosti, po narodnosti, vedno si ustvari mnenje sama, ne poslušaj drugih". In srečna sem, da me to spremlja v življenju in da me ne zanima, kdo je kdo, zanima me samo kot človek. In včeraj sem slišala nekoga, ki je rekel: "Ja saj veš to so Strojani naredil, da se jih ne mara", pa sem mu rekla, da je bil tudi Silvo Plut morilec in to slovenec in to še ne pomeni, da so sedaj vsi slovenci isti .... Mislim res ne morem verjet, v kakšne ljudi so nekatere vzgojili in potem se čudimo, kam gre ta svet.
SILVA
Sporočilo je spremenil(a) tisdno dne 05. feb 2008 12:05:21
5. feb 2008 12:15
Vedno me je zanimalo, kdo so ljudje, ki ob poslušanju glasbe razmišljajo, kake vere, nacionalne pripadnosti, narodnosti in političnega prepričanja so izvajalci. Zdaj nekatere poznam zgolj po vzdevkih in si jih ne želim spoznati v živo.
Ob tej debati ves čas mislim na film Ko tamo pjeva ( Kdo tam poje), kjer potniki na razmajanem avtobusu obtožijo kraje, koga drugega, dva mala Cigančka. Ta dva prihod v Beograd edina preživita. Mučni prizor nasilnih potnikov je eden izmed razlogov, zakaj ta film ni komedija.
Med letom 1941 in danes se je zgodilo marsikaj,tudi internet, samo večvrednostni občutek večinskega naroda je ostal enako krut. Očitno so še vedno ljudje, ki se vozijo s firmo Krstič.
F r i n a
5. feb 2008 12:29
Bravo Frina. Se podpišem pod vsako tvojo besedo. Sem mislila, da je ta forum bolj na nivoju (če ga primerjam s kakšnim drugim, kjer se njdejo ljudje z vseh vetrov). Od določenih forumašic tega nisem pričakovala. Zame je človek - človek. Pa naj bo cigan, srb ali kitajc.
5. feb 2008 13:09
Uf, ko pa človek vidi v kakšno smer je šla tale tema, ga pa glava boli. Resnično ne vem no. Ko sem sama spremljala emo, ej sploh nisem niti se spraševala od kje ta skupina Langa. Men pač niso bili všeč, no saj v resnici mi ni bil nihče. Ampak sama sploh nisem "opazila", da bi bili cigani (romi, al kakorkoli že). Sem človek, ki se sploh ne zanima za poreklo ljudi (verjetno zaradi moje strasti potovanja in spoznavaja drugih ljudi, njihove kulture,..) Sprejemam vse okoli sebe, kajti tudi sama ne maram,da se kdo vtikuje vama, moje izbire in moje življenje. Bi pa rekla, da ti ljudje, ki se s tem ubadajo, so eni veliki revčki in naj to svojo energijo -ukvarjanja z drugi, usmerijo nase, na svoje bližnje,... Bodo imeli več od tega. Pa še nekaj: v vsakem narodu najdemo ljudi, ki so dobri in ljudi, ki so slabi. Tudi med nami slovenci. Zamislite se. ally
5. feb 2008 14:57
Frina bravo,- pa kako lepo sta pela tista dva ! Dragan Nikolic pa ob vseh jajcih,ki jih je popil ni spravil skupaj vec kot: la-la-la. Ce ne poznate filma,- oglejte si ga in se zamislite!!!!!!!!!!! In upam si trditi-Slovenci nismo za take show-e,dokler smo bili v + Jugi, so nas resevali nasi juzni bratje ki imajo za to neverjeten smisel -zdaj pa...miserere nobis! lucka Sporočilo je spremenil(a) lucka52 dne 05. feb 2008 15:06:36
5. feb 2008 17:13
Sem morala it prav na you tube gledat katera pesem je zmagala. No mogoče bi mi bila všeč ene 8 let nazaj, ko sem v diskačih še po mizah in zvočnikih skakala (takrat itak ni bilo važno kaj in kdo poje, važno, da ropota), zdaj pa ne več. Se mi zdi, da so njene pesmi narejene vse po isti "štanci", samo besedilo je malo drugače. Nimam nič proti, samo všeč mi pa tudi ni.
Pesem od Lange mi je veliko bolj padla v uho, moja tanajmlajša hči je prav veselo z ritko migala ob poslušanju (madona zdaj se moram zasekirat, da ni kaj narobe z njo ). Da bi se pa sekirala in razmišljala iz kje so pevci doma in kaj so po narodnosti se mi pa zdi trapasto, če mi je pesem všeč jo bom poslušala pa tudi, če jo poje sosedova Pepca, ki ji je zrastel večji paradajz kot meni (bog ve s čim ga zaliva )
Ampak kakšne izjave imate eni , ne morem verjet.
jade
5. feb 2008 17:13
Ej, a se vam ne zdi, da smo malo predaleč zašli z EME 2008?
Sama sicer nisem niti pomislila, da bi kdo glasoval za Rebeko samo zato, da je proti ciganski Langi. In ne vem, če ne iščemo zastonj pri vseh takšnih tekmovanjih nekega skritega namena. Nekako se mi zdi tudi nepošteno do Rebeke, da se zdaj tako omalovažuje njeno zmago.
Kaj prav zelo kvalitetne glasbe na EMI itak ni bilo. In strinjam se s tistimi, ki pravijo, da je bilo pri Langi (pa ne samo pri njih) preveč južnega melosa, da bi lahko zastopali slovenske barve. Ne glede na narod, raso idr. predsodke. Takšna glasba mi je sicer prav všeč, če jo izvajajo avtohtoni izvajalci; moti pa me, da se hočemo takoj "prilizovati" državi gostiteljici, kot da s svojo glasbo ne bomo nikamor prišli. Tu pa ne gre za vprašanje nestrpnosti do ljudi ali melosa, ampak samo za vprašanje "ritolizništva". Kar je tujega, je vedno boljše kot naše. Npr. ko smo že pri glasbi: to me spominja na vse tiste slovenske frajerje, ki strašno vihajo nos pri slovenski etno ali narodnozabavni glasbi. Ko pa pridejo v Ljubljano Dublinersi ali Trubači, pa padajo v trans.
Tudi "slovenski Cigani" so že zapeli kaj boljšega in prav presenečena sem bila, ko so se znašli v finalu. In če moram izbirati med profesionalko iz sveta šovbiznisa s povprečno pesmijo in amaterji s povprečno pesmijo - glasujem za Rebeko. Ker verjamem, da bo bolje opravila.
Ja, je pa žalostno in zaskrbljujoče, da so najbolj nestrpni posti prišli od zelo mladih udeleženk foruma. Kam to pelje?
Nasja
Sporočilo je spremenil(a) Nasja dne 05. feb 2008 17:14:54Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Pečeni Azijski Riževi Rezanci s Piščancem
Malinini razpokančki